Merhaba arkadaşlar.Yaşım 18 ve üniversite öğrencisiyim.Çok gezmeyi seven biri değilim.Daha doğrusu eve girdimmi bir daha çıkmak istemiyorum.Çok garip bir duygu.Dışarı çıkana kadar beynimde 50 kere evirip çeviriyorum ve genelde çıkmamaya karar veriyorum.Hatta sırf bu yüzden kaç kere arkadaşlarıma gelicem deyip gitmediğim oldu.Böyle her dışarı çıkmak konusu olunca inanılmaz bir tenbellik geliyor bana.Sanki birisi beynimde "niye çıkıyorsun en iyisi ev çıkma çıkma çıkma" diye dolduruyor beni.Ama bütün bu zorluklar çıkana kadar sadece.Çıktıktan sonra her şey değişiyor.Moralim düzeliyor,enerjim artıyor,şunları yapıcam,bunları mutlaka yapmalıyım falan diyorum.Ama eve gelene kadar hepsi.Eve girdikten sonra yine aynı şey.Ev beni yutuyor sanki.Bütün hayattan, cemiyetten uzaklaştırıyor.Oysa ben öyle bir meslek seçtim ki her zaman aktif hayat tarzında olmalıyım.Derse bile zorla gidiyorum.Evden öyle bir suratta çıkıyorum ki gören korkuyor.Annem bu huyun senin bütün hayatını mahvedicek diyor.Ne kariyerimde ne de özel hayatımda ileri gidemiyecekmişim.Galiba haklı.Bilemiyorum.Siz ne düşünüyorsunuz?