Sanki çocuklugumda onunla beraber gitti

ezraaaa

Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2014
79
96
18
31
Iyi geceler

Benim babannem vefat etti :( insan neden alışamıyor buna yazarken utaniyorum yakistiramiyorum ama kendim yikamasam inanmazdım sanki kaydi gitti yaşlı olabilir ama anılarımız hala tazecik benim babannem öldü biliyomusunuz ben yikadim kefenlendi gördüm ama durduramadım zamanı topragın sonsuz dibine birakip döndük sevmeyenleride seviyormus gibi yapti onu istemeyenler agliyormus gibi yillardir görmeyenler hep onunlaymış gibi gibi ..

Başın sağ olsun. Ölüm teselli edilemeyecek bir acı, söyleyecek hiçbir şey yok. En azından iyi anılar biriktirmiş olmanız şu an değil ama ilerleyen zamanlarda sizi mutlu edecektir. Allah rahmet eylesin, ne güzel bir torunmuşsunuz. Çok duygulandım.

Benim babannem bizdeydi bir dönem kanserdi düğünümü göremeyecek diye ölmeden önce gelinliğini giyip salona gittim beni öyle görünce çok mutlu oldu:KK61: evlendim 15 gün sonra vefat etti:KK42:Ölüm acı malesef önce annemi sonra babanne ,dayi ,dede, dayı, hala, dede ve diğer dayı derken artık ağlayamaz hale geldim boğazım acıyor sadece :KK43:Başınız sağolsun.

İlk günler çok ama çok zor geçiyor, o kara toprakta , soğukta, yapayalnız bırakmak sevdiğini acı veriyor insana.. Gece yağmur sesine uyanıp , ama ıslanır orada diye ağlamıştım defnin ikinci günü ..alışıyor ama insan..mecburen..
Mekanı cennet olsun pamuk ninenizin.. Ebedi hayatta yeniden kavuşursunuz inşallah ...

İyi anıyor musun önemli olan bu. Mesela ben rahmet okumayacağım öldüğünde. Ne mutlu ona ki sevgi dolu bir torun bırakmış. Sana yakışan onun seni izlediğini unutmadan devam etmek

Allah razı olsun :( kesinlikle her an aklimda aslinda harika degildi anilarimizin hepsi ama simdi düşündümde iyi kötü bana cok sey kattı bebegim ilk dogdugunda sütün yok mama mi yediriyosun biberon onun annesi vs derdi dahada ileriye giden laflar cok aglardım ama simdi o dedikleri umrumda degil hatta ne hkkım varsa hepsi helali hoş olsun belki ben alingandim gülüp gecebilirdim diyorum ölümlü dünyada cok agir bisey olmadigi sürece hersey unutulur o kisiyi cansız nefessiz bembeyaz kefen icinde görünce hersey yok olup gitti düşünün annem gelini birçok sorunlar yaşamişlar ama annem mezarına kapandı berbat halde oysa cektiklerini Allah bilir ama oda hakkini helal etti dünya kisa bazen biseyleri görmemek duymamak lazimmiş

Benimde dedem öldugnde ayni sizin gibi hissetmistim.Insanin en mutlu ani cocukluguymis meger. Cunku herkes cevrende oluyo,bi eksiklik olmuyo. Artik birileri eksildikce yanindan,gulsen de buruk kaliyo,dusunmeden edemiyorsun. Mideni bulandiran bi aci kol geziyo hep..Aklima gelir aglarim bazen hala.Benimde cocuklugumda dedem vardi hep.Oyun oynardik,evcilikten ip atlamaya kadar.Okula ilkgun o goturmustu beni mesela..Arkadas olmustuk onla..ergenlikte falan ona da kafa tuttugum olmustu.Laf yetistirdigim...Herkes cok severdi onu.Ama ,uzulmeyenler de uzuluyo gibi yapti gelip cenazesinde.
O hastayken ölsun de artik bizde isimize bakalim havasi takinan evlatlari torunlari oldu.Artik yasli yani duzen tutmaz,yogunbakimdan cikamaz ciksa da iylesmez vs vs moralimi bozan cok oldu..cok dua ediyordum onun icin.O gunler gercekten zordu..Öldugu gun bile ben.iylessin.diye dualar ediyordum,herkes umut kesmisken.Telepati kurayim da duysun beni diyodum mesela o yogunbakimdayken.. :( Bi ara turku dinlemek istemisti,imkan bulup dinletememistim..Hala neset ertas dinleyemem mesela ben.Duysam bi yerde terkederim orayi aglayasim gelir. Gectigi sokaklarda yuruyemem..Sevdigi yemekleri yemedim uzun sure,cay severdi diyw icemedim..
Gitti ama,gtmemis gibi. .Daha bu gece ruyamda gene gordum mesela. Aklimdan geciririm onu,bazen onla konusurum. Ruyama gelir. Ilk zamanlar hergun goruyordum onu,iki yili gecti artik cok fazla.gormuyorum..O etki zamanla dagiliyor ama,bendeki hala tam dagilamadi...Ilk gunku gibi olsam napardim bilmiyorum.. neyseki acilar hafifliyor zamanla......size de Allah sabir versin..

İlk günler çok ama çok zor geçiyor, o kara toprakta , soğukta, yapayalnız bırakmak sevdiğini acı veriyor insana.. Gece yağmur sesine uyanıp , ama ıslanır orada diye ağlamıştım defnin ikinci günü ..alışıyor ama insan..mecburen..
Mekanı cennet olsun pamuk ninenizin.. Ebedi hayatta yeniden kavuşursunuz inşallah ...
Banada öyle geliyor biliyor musunuz iyi zamanlar minicik , hüzünlü zamanlar sonsuz sanki.

Anneannem ,dedem ,anneanemin kızkardeşi ve onun eşi...

Hepimiz yakın otururduk
Annem çalıştığından anneannemler bakardı bana
Hiç yaşıtım arkadaşım olmadı ilk çocukluk yillarimda
Kalabalık bi ailede sevgiyle büyüdüm
Hiç incinmedim, onları da hiç incitmedim

Sonra hepsi gitti birer birer
Geçen kış büyük teyzeyi de toprağa verince
Son çocukluk arkadaşımı da kaybetmiştim
Şuan sesi kokusu elleri tek tek aklımda hepsinin
Çok özledim

Beni eteğinde sallamalarını, komik karadeniz kadını hallerini, dedemin merhametini, beraber evin içinde top oynadığımızdaki gülen gözlerini
-Dede sen top oynamayı çok mu sevdin? Dediğimde;
- Ey gidi kızım benim hiç meşin (deri yada plastik demek istiyodu sanırım) olmadıki deyişini
Onun çocukluğunu, gençliğini eskileri dinlemeyi hiç unutmadım unutamam

Hergün karalahana pişen bir evde büyüdüm
Hatta aynı gün hem sarması hem çorbası hem diblesi(kavurması) olurdu :))

Pek kimsenin sevmediği karalahana kokusunu bu yüzden çok severim ben

Anneannem banyoda kazanlarda beyaz çamaşır kaynatırdı
Evde buharlı bi omo kokusu yayılırdı
Mis gibi
Bazen çamaşirhanelerin önünden geçerken ona benzer bi koku alıyorum
O zaman adımlarım yavaşlıyo
Küçücük bi kız oluveriyorum
Küçük ıslak bitmek üzere bi deterjan kutusu gözümün önüne geliyo
Anneannem elinde sopayla çamaşırı karıştırıyo sanki...
Boğazım düğüm düğüm gözlerim buğulu yoluma devam ediyorum
Ben ölünce ağlama sakın derlerdi
Arkasında bırakacakları acıyı biliyorlardı çünkü
Tamam söz dedim ama sözümü tutamadım
Napalım onlarda o kadar iyi olmasalardı...
Annem ceyizime yatak örtüsü aldığında anneannem ; ilerde bebeğin olur örtüne çiş yaparsa sakın kızma olurmu demişti
Nerden geliyo aklina deyip gülmüstük
Eee olcak olmiycak mi sanki dedi bidr benim yerime öp onu poposundan örtünü de yikarsin gecer dedi
Yillar sonra kizim çisini kacirdi ortuye
Ben deli gibi aglamaya basladim
Gozlerim patlayana kadar agladim o gun
Anneannem göcüp gideli çok olmustu cunku
Arayip kucuk torunun yatagima isedi gozun aydin diyemedim
Oh iyi olmus dua et s..madı deseydi keske :)
Hepsi nur icinde yatsin
Allah kabir azabi vermesin
Cennetin en guzel yerlerinde yasasinlar ebedi hayatlarini...
Sizinde başınız sağolsun
Allah yine de sıralı hayırlı ölüm versin

Ben simdi bu şiş gözlerimi eşime ve kızıma nasıl anlaticam bakalim :)

İyiki hayatımızdalarmış en güzel zamanlarimızin basrolleri olmuşlar Anneanem dedemde ölmüş ama 1 2 anidan baska biseyimiz yok hatirlamiyorum bile ama babannemle varlik yokluk hastalik saglik herseyi bir gördük . Annem en küćük kardeşime dogum yapmaya gitmişti bzi ona birakip ablamin saclarini örmüstü okula gondermek icin cok komik olmustu hemen dagilmisti en son aman oldu işte demisti benim oglumu cok severdi hasta olmasina ragmen ayni binada üst katimizda oturuyordu hergün sirf görmek icin onca merdiven iner gelirdi ismini söylerkenki gülüsünü unutmayacagm en son ceyrek verdi ogluma sünneini göremezsem diye keske bu sene yapsaydım daha kücük akli yetsin diye beklemeseydim keşke tuz yerine seker kattigi yemeklere burun kivirmadan yeseydim keşkee

Anneannem ,dedem ,anneanemin kızkardeşi ve onun eşi...

Hepimiz yakın otururduk
Annem çalıştığından anneannemler bakardı bana
Hiç yaşıtım arkadaşım olmadı ilk çocukluk yillarimda
Kalabalık bi ailede sevgiyle büyüdüm
Hiç incinmedim, onları da hiç incitmedim

Sonra hepsi gitti birer birer
Geçen kış büyük teyzeyi de toprağa verince
Son çocukluk arkadaşımı da kaybetmiştim
Şuan sesi kokusu elleri tek tek aklımda hepsinin
Çok özledim

Beni eteğinde sallamalarını, komik karadeniz kadını hallerini, dedemin merhametini, beraber evin içinde top oynadığımızdaki gülen gözlerini
-Dede sen top oynamayı çok mu sevdin? Dediğimde;
- Ey gidi kızım benim hiç meşin (deri yada plastik demek istiyodu sanırım) olmadıki deyişini
Onun çocukluğunu, gençliğini eskileri dinlemeyi hiç unutmadım unutamam

Hergün karalahana pişen bir evde büyüdüm
Hatta aynı gün hem sarması hem çorbası hem diblesi(kavurması) olurdu :))

Pek kimsenin sevmediği karalahana kokusunu bu yüzden çok severim ben

Anneannem banyoda kazanlarda beyaz çamaşır kaynatırdı
Evde buharlı bi omo kokusu yayılırdı
Mis gibi
Bazen çamaşirhanelerin önünden geçerken ona benzer bi koku alıyorum
O zaman adımlarım yavaşlıyo
Küçücük bi kız oluveriyorum
Küçük ıslak bitmek üzere bi deterjan kutusu gözümün önüne geliyo
Anneannem elinde sopayla çamaşırı karıştırıyo sanki...
Boğazım düğüm düğüm gözlerim buğulu yoluma devam ediyorum
Ben ölünce ağlama sakın derlerdi
Arkasında bırakacakları acıyı biliyorlardı çünkü
Tamam söz dedim ama sözümü tutamadım
Napalım onlarda o kadar iyi olmasalardı...
Annem ceyizime yatak örtüsü aldığında anneannem ; ilerde bebeğin olur örtüne çiş yaparsa sakın kızma olurmu demişti
Nerden geliyo aklina deyip gülmüstük
Eee olcak olmiycak mi sanki dedi bidr benim yerime öp onu poposundan örtünü de yikarsin gecer dedi
Yillar sonra kizim çisini kacirdi ortuye
Ben deli gibi aglamaya basladim
Gozlerim patlayana kadar agladim o gun
Anneannem göcüp gideli çok olmustu cunku
Arayip kucuk torunun yatagima isedi gozun aydin diyemedim
Oh iyi olmus dua et s..madı deseydi keske :)
Hepsi nur icinde yatsin
Allah kabir azabi vermesin
Cennetin en guzel yerlerinde yasasinlar ebedi hayatlarini...
Sizinde başınız sağolsun
Allah yine de sıralı hayırlı ölüm versin

Ben simdi bu şiş gözlerimi eşime ve kızıma nasıl anlaticam bakalim :)
Okurken gözlerim doldu bir An acaba aynı evdemi büyüdük diye dusundum sonra gulumsetti kendi lahana kokulu anılarım beni

ben de babaannemi yakın zamanda kaybettim,aslında oldu birkaç sene ama bana hala yeni geliyor..
sanki hiç gitmemiş gibi,uzakta bir yerlere gitmiş,geri dönecekmiş gibi geliyor..
ben de bazı pişmanlıklar yaşadım,yaşıyorum.
ondan uzakta yaşadım hayatım boyunca,hiç aynı şehirde yaşayamadık malesef. bu yüzden keşke daha çok arasaydım daha çok ilgilenseydim onunla diye ağladım durdum günlerce..
ama biliyorum ki benden,bizden,tüm torunlarından razıydı. bunu bilmek bu acıyı yenmeme yardımcı oldu.
bol bol dua edin nurlar içinde yatsın diye :)
başınız sağ olsun :KK200:..

Iyi geceler

Benim babannem vefat etti :KK43: insan neden alışamıyor buna yazarken utaniyorum yakistiramiyorum ama kendim yikamasam inanmazdım sanki kaydi gitti yaşlı olabilir ama anılarımız hala tazecik benim babannem öldü biliyomusunuz ben yikadim kefenlendi gördüm ama durduramadım zamanı topragın sonsuz dibine birakip döndük sevmeyenleride seviyormus gibi yapti onu istemeyenler agliyormus gibi yillardir görmeyenler hep onunlaymış gibi gibi ..

Başınız sağolsun
Büyüklerin kaybı zor
Anneannemi kaybedeli bir ay oldu
Boşanmayla geçmiş çocukluğumun son kalesiydi
Annemi de babamı da ondan önce kaybettim, sanki sığınacak liman gibiydi
Sizi çok iyi anlıyorum, nurlarda yatırsın Rabbim

Allah razı olsun kızlar hepimizin sevdiklerinin mekani cennet olsun rabbim onları bizim sevdigimizden çok sevsin cennetine kabul etsin

sırası gelen gidecek yapacak birşey yok.çocukluğunuz da gidecek gençliğiniz de gidecek ömrünüzden ömür de gidecek .Ama sıranız gelmedikçe ne kadar isteseniz de siz gidemeyeceksiniz . Hayatın kuralı. Başınız saolsun.

Canim basın sagolsun aynı benim duygularımı anlatmışsın 2008 de kaybettik babaannemi bizimle beraber yaşıyordu cocuklugum gencligim onunla gecti iyi kotu bir suru yasanmisliklar var ozmanlar onu anlamıyordum kaybettikten sonra anladım 4 evladı vardi kimse istememisti annem kabul etti o evlatlari icin okadar ugrasmis ama onu hicbiri istememisti öldüģü gün hala aklımda yıkanmasi kefenlenmesi hayatımda ilk kez gasilhanede bulundum gözleri açıktı kızını beklemisti ama gelmemışti hala icim yaniyor of off aylarca ruyalarima girdi öldugune inanamiyordum capcanli karsimda duruyordu :( :( :( cenazede herkes ordaydi yalandan aglayanlar uzulmus gibi gorunenler hepsine defolun diye haykirmak istedim hayatımdan tontiş göbekli iyi yurekli bir insan gecip gitti :(

Back
X