Şans hakkında

Nisan Ayhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2018
106
33
98
27
Herkese merhabalar öncellikle kafama çok takılan bir durum var. İşlerimin hep ters gitmesi hakkında yani öyle bir ters gidiyo ki etrafımda ki herkes bana sürekli ne kadar şanssız olduğumu söylüyorlar. Ben zaten bunun farkındayım düşünün başkaları bile farkına varıyor. Bir şeyi istiyorum ve hep tam tersi oluyor. Milyon tane örnek var en basitinden şöyle söyliyim ben istanbul dışında oturuyorum ve istanbula bir doktorla görüşmek için gittim tedaviye başlıycaktım. 5-6 saatlik bir yol çektim istanbula vardım randevum vardı tam gittiğim saatte doktor hastalanmış görüşemedim geri döndüm. Sonrasında online üzerinden anlaştık tam tedaviye başlıycaktım bu seferde yaklaşık 6-7 yıldır o hastanede çalışan doktor 1 hafta sonra hastane değiştirdi. Bunlar olurken bende şok içindeyim tabi elimi neye atsam kurutuyorum diye düşünüyorum. Çok istediğim bir işe girişiyorum ve asla olmuyor. Bursumu yenilemeyi bekliyordum kaç haftadır tam üstüne konuşuyordum bursum gelicek rahatlıcam diye bugün haber aldım dernek iflas eşiğine gelmiş bursiyerler derneğe burs yardımı yapmıyolarmış bursum iptal oldu böylelikle. Dün iddia oynadım arkadaşım bak yap ben kazanıyorum diyince (evet günah bir şey farkındayım ama öğrenciyim ihtiyacım var) yapsam da tutmadı zaten. Arkadaşım kime ne yaptırdıysam tutuyodu sen de bir şey var heralde dedi. Bugün bensiz oynamış 16 bin tl kazandı resmen az önce arayıp söyledi. Anlıycağınız elimi nereye atsam kurutuyorum ve bu yeni bir şey değil ben kendimi bildim bileli ben hep hayatımda aksilikler şanssızlıklar yaşıyorum ve bu normal bir insanın şanssızlık yaşama sıklığı gibi değil. Her konuda her türlü durumda böyle. Abarttığımı düşenebilirsiniz ama gerçekten abartmıyorum. Her işe başlarken de kafamda dönen ben şanssızım düşüncesini kafamdan atamıyorum ne yapmalıyım sizce bu durum içimi yiyip bitiriyor.

Arkadaşınızın iddia olayına hiççç inanmadım birincisi.
İkincisi bursumu yenilemeyi düşünüyordum diyorsunuz demek keki o şirketten en olmadı geçen sene burs almışsınız bakın siz burs almadan bitmemiş.
Ee şimdi küçük,büyük atölyeler bile iflasa gidiyor dernek niye gitmesin onun da sizle ilgisi yok bence.
Siz bursa başvursanız ve 15 gün sonra batsa neyse.
Doktor kısmına ben kendi olayımı anlatsam hadi be dersiniz.
20 küsür yıllık doktorun belki üçüncü defa geç geldiğine şahit olup başka doktora göründüm diğer doktor bile şaşırdı o hep gelirdi ikimizden başka çalışan yok diye.
Bence siz diğer insanların kendi hayatlarında yaşadığı olumsuzlukları bile kendinize yoruyorsunuz olay bu.
Örneklerinizden dolayı diyorum. Daha büyük olay olsa onu örnek verirdiniz diye düşünüyorum.
Etrafımda da var böyle insan. Yok altın aldım düştü.Yok beş top kağıt aldım indirime girdi vs.
Sanki böyle olaylar onlara bağlı.
Sizin örneğe bakarsak işinden ayrılıp başka yere giden doktor kendi isteği ile gitmemiş de sizin ona başvurmanız sonucu ile sürüklenerek başka hastaneye götürülmüş sanki.
On olayın üçü olumsuz olunca aa bende sorun var diye kendinizi bir yüceltme-evet yüceltme çünkü başkalarının hayatı bile sizin şanslığınıza bağlı sanki-durumuna giriyorsunuz.
Sonra bilinçaltınız buna inanıyor.
Karşılıklı birbirinizi inandırma dönemine giriyorsunuz falan derken ortaya hem egosu yüksek hem bir işi yapamıyorum diye düşünen özgüveni düşük insanlar çıkıyor.
Neyse şanssız falan değilsiniz.
Ben neden yükseldim ki bu kadar
Etrafımda çok görüyorum bu ara sanırım böyle düşünenleri

Doğduğun gün güneş tutuldu
Kırkında dere kurudu lütfen kendinizi böyle şeylere inandırıp her şeyin en kötüsünü çekmeyin üstünüze. Mümkün mü bilmem ama çok dillendirmeyin mesela sesli olarak arkadaşınıza film müsaade etmeyin şanssızsın vs deyişine. İnsan daha çok sıkı inanıyor içinden acaba mı dediği şeyi başka birinden duyunca. Relax. İnançlı biriyseniz eğer ki Toto’ya günah evet biliyorum filan demişsiniz, kendi inancınıza göre araştırın bu konuyu zaten ortada somut bi neden yok bence sizi psikolojik olarak rahatlatır dinen belli başlı şeyleri yorumlamak okumak

Tecrübelerime dayanarak,zamanında olmadı diye üzüldüğüm her konuda sonrasında daha güzel şeyler karşıma cıktı ve iyi ki dememe sebep oldu.Şimdi de olmuyorsa zorlamıyorum,beni bekleyen güzellikleri düşünerek hayatıma devam ediyorum.(arada depresyona girip tam tersi duyguları yaşıyorum ama geçici olduğunun bilincindeyim)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…