Şans mı şanssızlık mı...

DuyguUtcu

BarışTuna
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
1.664
363
173
Merhaba kızlar..
Henüz 3 aylık evliyim.. Eşim kalite kontrol mühendisi olarak çalısıyor.
Çalıştığı fabrika yurt dışına göndermek istiyor eşimi 2 yıl süreli olarak ve belki daha da uzayacak.. Tabi ben de onunla gideceğim büyük ihtimalle.. Belki oradayken çocuk sahibi olacağım ve yine belki çocuklarımı orda büyütmem için fırsatlar çıkacak karşımıza... Ancak bilenler bilir biz nişanlılık dönemimizde bi süre yurt dısında kaldık beraber ve oradayken burnumdan getirdi, zehir etti bana her seyi.. Fikrimi bile almadı bununla ilgili.. Hoş ben kararsızlığımı belirttiğimde alacağım cevap belli... muhtemelen Almanya'da yaşayan eski nişanlıma getirecek konuyu.. O zaman göze almıştın şimdi neden korkuyosun diyecek.. Nasıl bir yol izlemeliyim hiçbir şey bilmiyorum. Bugün annemde kalıyorum konuyu telefonda öğrendim.. Burada her sey çok iyi... ya orası?

Başka bir ülkenin direkt olarak ilişkinize ne gibi sıkıntılar çıkarabileceğini düşünüyorsunuz ki?

Başka bir ülkenin direkt olarak ilişkinize ne gibi sıkıntılar çıkarabileceğini düşünüyorsunuz ki?

onun orada bi iş hayatı olacak ben ne yapacağım? burada bi kapım var orada ne olacak? daha önce gittiğimizde hiç olmadığı kadar tahammülsüz ve gergin tavırlar sergilemişti bana karşı.. ayrıca ailemden ayrılmak istemiyorum ve bana fikrimi sormadı.

Hangi ülkeye gidecek?
Böyle bir kararı alırken tabiki öncelik sana sormak olmalıydı. Gitmesi zorunlu mu?

Belki bu tartismali bi konu ama bana gore yeni bi aile kurup evleniyosan esinin yaninda yer almalisin bi cok sehir degistirdik hemde gereksiz yapamayip dincegimizi bile bile..zor oluyor yeni duzen yeni hayat ama ben esimle heryere giderim diyenlerdenim kimisi digup buyudugu yeri kimisi ana babasini birakamaz bu yuzden ayrilir bile bana sacma geliyo gitmesi gerekiyosa tabiki birlikte gitcez sonucta kari kocayiz dimi bu hayati birlikte yasamayi kabul edip evlendik ben boyle bakiyorum

Annenden bu derece ayrilmayacaksan neden evlendin ki ?
Hep erkeklere anneci diye kızıliyor burada ama sende o anneci erkeklerden çok farklı değilsin. Sanki..
Ayrıca adam haklı. .

Diliniz var mı? Çocuğunuz olursa orda okula baslayacak,Türk okuluna mi gondereceksiniz yabancı okula mi? Yabancı okulsa muhtemelen türkçeden daha iyi bildiği baska bir dili olacak.ona gore okuması gerekecek egitim hayati boyu. Bunlar daha önemli bence bunlar konuşuldu mu?

Yerinde olsam giderdim, çocuklarımı da miss gibi orada doğururdum :) Millet doğuma yurt dışına gidiyor

Böyle bir kararı birlikte vermelisiniz. Ayrıca çocuk yapmak için acele etmeyin. (Ben de herkese bunu söylüyorum ama evlilikler rayına oturmadan çocuk yapmak çok riskli) Bu arada hangi ülkeye gideceksiniz?

Bende dünya da yeni ülkeler görmek isterdim . BenCe gidin orada hobi edinip dil öğrenirsin iz evde boş duracak haliniz yok. Sizin için güzel bir fırsat olabilir .

Ülke değişecek, fikriniz bile alınmadı?

Demek ki eşiniz gayet bireysel veya gayet "Söz hakkı yok, gelecek" diyerek karar vermiş.

Katılıyorum kadınların aklı yok, fikirleri önemli değil; ulvi görevleri kocaları nereye giderse peşlerinden gitmek zaten. Sen ne istersin diye sormaya hiiiç gerek yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…