Gebeliğe Hazırlık Sara/Epilepsi ilacı Gebe Kalmaya Engel Mi?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

zumrutlubirkiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2022
68
37
38
29
Merhaba bayanlar, ben 4 yıllık evli ve hala çocuğu olmamış bir bayanım.Çocuk olmaması için ortada bir sorun yokken biraz stresli bir bünyem var.Evlilik hayatları da malum ister istemez eş ailesi karışınca birşeyler stresimiz artıyor.Şu sıralar stresi yendim tamamiyle kendime odaklandım rahatladım ve çocuk olur olmaz, ne zaman olursa o zaman olur mantığındayım ve açıkçası kafama takmıyorum.Ben aynı zamanda halk arasında sara hastalığı diye bilinen bir rahatsızlığın sahibiyim.Bugün bir dostumla konuşurken bazı sara hastalarında gebeliğe hazırlık yaparlarken ilaç kesiliyormuş ve sara hastası arkadaşının öyle hamile kaldığını anlattı.Fakat ben 2 yıldır doktor doktor geziyorum ve doktorlar saranın hamileliğe veya ilaçların hamileliğe engel olmadığını söylediler.Benim sizden ricam aranızda bu konu hakkında bilgisi olan var mı?Sara çevrenizde ilaçların hangisini kullandıklarını ve hangi ilaçları kestiğini biliyor musunuz?Yardımcı olursanız çok sevinirim.Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.

Bende sarayım 6 yıl çocuk yapamadim ilaclar yüzünden ilaç kullandım hamile iken ama çok düşük doz şuan 4 yaşında bit oğlum var geçmiş olsun canim

Stresli bünye çok büyük bir etken zaten. Ama şunu da düşünün herkes doğurabilir ama herkes gerçekten anne baba olabilir mi? Mesela benim de kardeşim bipolar ve çocuk istiyor ama o çocuğa annelik yapabilecek hali ve kapasitesi maalesef yok. Hep diyorum bak sen bir anne olarak o çocuğun ileride imtihanı olmayasın. Allah nasip etmiyorsa bir bildiği vardır diyorum.

Bende sarayım 6 yıl çocuk yapamadim ilaclar yüzünden ilaç kullandım hamile iken ama çok düşük doz şuan 4 yaşında bit oğlum var geçmiş olsun canim
Siz ilaçlardan ötürü mü kalamadınız yoksa kendiliğinden mi olmadı?Ben doktorlara sorduğumda ilaçla alakalı değil dediler

Okul öncesi öğretmeni ve çocuk gelişimciyim ve terapistlik eğitimlerim var.Çocuklarla iç içe büyüdüm ve eğittim Stresi yenmek içsel bir yolculuk fakat elimde değil

İnsanların annelik yapip yapamayacağına siz mi karar veriyorsunuz

Siz anne olabilir misiniz peki ?

Bir de tek çocuklulara çocuğunuz yalnız kalmasın ikinciyi yapın derler. Al bu da kardeş işte..
Siz normal değilsiniz. Çocuğunuz dünyaya gelmeden önce tedavi olun ona da yazık.

Doktorunuz zaten doğru olanı söylemiş. Burda eğitimi olmayan insanlara ısrarla sormanızı moralinizin bozuk olmasına bağlayarak cevaplayacağım. Epilepsi ilaçları gebeliğe engel değil. Valproik asit içeren epilepsi ilaçları bebeklere yan etki yaptığı için alternatif ilaca veya düşük doza geçilir.

Bende epilepsi olduğumu eylul ayında öğrendim . Bir kızım var 14 aylik şuan emzirmeye devam ettiğim için düşük dozla lamictal başladık günde iki kez. Dogustanmis ama yeni ortaya çıktı. Doktor ilerisi için çocuk dusunuyormusun dedi bunun garantisini vermem ki diyince o ilaçla başladı nöbetlerine göre arttirilmasini söyledi. O ilaçlarla bağlantılı olarak bı değer yukseliyomus hormonel sanirim onu kasdetiyorsun. Ama hamilelerde kullanılıyormuş yinede bı kaç doktora sorarsaniz daha iyi olur .

Çok geçmiş olsun rabbim sıhhat nasip etsin.Bende 14 taşıma kadar belirti yoktu.Bir sıkıntı da yoktu.Doktora göz kıpırtışma için gitmiştim bana epilepsi dedi ve ilaca başlattı.Hala çok pişmanım bir kaç doktora daha gitmedim diye..Çünkü doktorun ilaca başlatması ve bünyenin kabul etmemesiyle bayılmaların oldu.O yüzden streste az biraz oluyor tabii..ilacın tane tikleri ister istemez depresif yapıyor

Bende en ufak seste irkilirdim kendimce panik atak tarzında saniyodum meğer hepsi nobetmis hamileyken korkudan bayilmisim buda ondanmis rüyada korkup bayilinca anlaşıldı ben açıkçası başka doktora gitmedim zaten mrdaki goruntuyle araştırılan aynı hayırlısı olsun en az 3 sene böyleyiz. Bazen unutuyorum içmeyi ama gerçekten bı tuhaf oluyor bünyem . İlaçtan sonra aşırı unutkanlık başladı ..

Bende de aşırı unutkanlık duru bir zihin var.Ben ilaçlarımı ilk yıllar bir kere değiştirdim sonra birkaç kere unuttum aksadı ve bayılmalar oldu.O yüzden siz titiz olun.Henğz balındasınız daha çabuk atlatırsınız.Ben 11’i devirdim…Dua eder dua beklerim

Açıkçası nereye kadar böyle sürecek bilmiyorum ilk öğrendiğimde sürekli tetik halindeydim bebeğimde küçük tek kalamiyordum. Bazen ilaç içmeyi bile unuttuğum oldu gereksiz buluyorum ama sanki icmesemde kafam çok tuhaf oluyo hayırlısı olsun her şeyin herkes bı şekilde sinaniyor. Dualarla buluşalım hakkınızda hayırlısı

Okul öncesi öğretmeni ve çocuk gelişimciyim ve terapistlik eğitimlerim var.Çocuklarla iç içe büyüdüm ve eğittim Stresi yenmek içsel bir yolculuk fakat elimde değil
Ben de çok stresli bir branş öğretmeniyim ve epilepsi hastasıyım. Ne güzel izah etmişsiniz sağlıklıyım diye geçinen çoğu kadından daha iyi bir anne olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…