• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sarardım,soldum!!

canim sende tavuk cigeri ye iyi geliyormus ablam yemedi,o kirmizi et yemediginden olmustu hatta bi defasinda deposu tamamen bosalmis
cok kötü yatmisti hep hic kalkamiyordu yorgunluk,birde kemiklerinden sizlama oluyordu...
ya ben incir kürü duymusutm yapmistim ona,7 tane inciri kuru inciri kaynamis suya atiyosun 7 dk haslaniyor sonra
onun suyunu iciyordu 21 gün boyunca sonra bir hafta yada 15 orayi hatirlamayadim yine yapiyordu...
.ablamndada b12 eksikligi vardi ama igne oluyordu

canım yerim yemek,et ama az..dışarda yemek yediğimde bile hep yarım porsiyon isterim..bitiremem çünkü...

B12 ilacı kullanmıştım ben de..

canım ben dahiliyeye gitmedim dermatolog da sadece kapsül bir ilaç verdi..

kırmızı kan dediğin küçük şişede pekmezimsi bir tadı olan ilaçsa küçükken içmiştim ondan....

önerilerini dikkate alıcam canım

evet ben dahılıyeye gıtmıstım .cnm sen de gıt ıhmal etme .

kansızlığınız demir eksikliğine bağlıysa ilaçla tedavisi var.
ama kansızlığınızın neden kaynaklandığını da öğrenmeniz lazım.mesela ben de kansızım.hamileliklerimde doktorların korkulu rüyası oldum.demir fazlalığım var ama hemoglobinim düşüktü hep.ben talasemi taşıyıcısıyım, kansızlık kaderim yani.
ben de doğal yollardan kanımı yükseltmeye çabaladım hep, demir ilacı kullanamam şu durumda benim için çok sakıncalı.
keçiboynuzu, roka tere gibi yeşillikler ve çekirdekli siyah kuru üzüm yemelisin mutlaka.bende çok işe yarıyor.
ayrıca demir emilimini bozacak beslenme şeklinden de kaçınmalısın.mesela pekmezi süte karıştırman gibi.ya da günde 2 bardaktan fazla süt içmen gibi.
geçmiş olsun kansızlık zordur.hem psikolojik hem bedensel olarak etkileniyor insan.

kansızlığınız demir eksikliğine bağlıysa ilaçla tedavisi var.
ama kansızlığınızın neden kaynaklandığını da öğrenmeniz lazım.mesela ben de kansızım.hamileliklerimde doktorların korkulu rüyası oldum.demir fazlalığım var ama hemoglobinim düşüktü hep.ben talasemi taşıyıcısıyım, kansızlık kaderim yani.
ben de doğal yollardan kanımı yükseltmeye çabaladım hep, demir ilacı kullanamam şu durumda benim için çok sakıncalı.
keçiboynuzu, roka tere gibi yeşillikler ve çekirdekli siyah kuru üzüm yemelisin mutlaka.bende çok işe yarıyor.
ayrıca demir emilimini bozacak beslenme şeklinden de kaçınmalısın.mesela pekmezi süte karıştırman gibi.ya da günde 2 bardaktan fazla süt içmen gibi.
geçmiş olsun kansızlık zordur.hem psikolojik hem bedensel olarak etkileniyor insan.

hiç bu kadar detaylı bilmiyordum cnm..sadece bir ilaç verip gönderiyorlar burda..özel hastane de yok..

bir daha ki gidişimde detaylı bilgi isticem dr dan...

Bende de demir eksikligi ve b12 eksikligi var doktorum demir eksikligi icin hap, b12 icin igne vermisti igneleri sadece 1 hafta vurdurdum sonra bıraktım hapımı iciyordum yine savsakladım ama aynı sorunları yasıyorum seninle solgun cilt, yorgunluk yalnız ilaclarımın faydasını gördüm simdi b12 ignelerimi de vurdurucam bitsinn bu cile yani. :27:
Ha, unutmadan söyleyeyim dedim, cilt tonumda pek bir degisme olmadı, enerjim yerine geldi, yorgunluk, halsizlik cok fazla yasamıyordum.

Son düzenleme:
Bende de demir eksikligi ve b12 eksikligi var doktorum demir eksikligi icin hap, b12 icin igne vermisti igneleri sadece 1 hafta vurdurdum sonra bıraktım hapımı iciyordum yine savsakladım ama aynı sorunları yasıyorum seninle solgun cilt, yorgunluk yalnız ilaclarımın faydasını gördüm simdi b12 ignelerimi de vurdurucam birsin bu cile yani. :27:

canım ya benim için iğne vurdurmak ameliyat olmak ile eş değer..çok korkuyorum ben...

ilacı yok mu bu işin....:1:

canım ya benim için iğne vurdurmak ameliyat olmak ile eş değer..çok korkuyorum ben...

ilacı yok mu bu işin....:1:

Olmaz mı canım, ilac tedavisi de var tabiki. İgne daha tesirliymis bildigim kadarıyla ama bide sürekliligim olsaydı.. Bende korkuyordum ve disimi sıka sıka 1 hafta dayanabildim. Doktor önce 1 hafta boyunca hergün sonra 1 ay boyunca haftada bir defa daha sonrada 5 ay boyunca ayda bir yapıcaktım simdide keske birazcık daha sıksaymısım su disimi diyorum.. :9:

Olmaz mı canım, ilac tedavisi de var tabiki. İgne daha tesirliymis bildigim kadarıyla ama bide sürekliligim olsaydı.. Bende korkuyordum ve disimi sıka sıka 1 hafta dayanabildim. Doktor önce 1 hafta boyunca hergün sonra 1 ay boyunca haftada bir defa daha sonrada 5 ay boyunca ayda bir yapıcaktım simdide keske birazcık daha sıksaymısım su disimi diyorum.. :9:

ben kan aldırmaktan da çok korkuyorum annem olmadan gidemiyorum:1:

ve ben de senin gibiyim sonunu getiremiyorum tedavinin...

Back
X