Sardı korkular, gelecek sancilar 😩

Ilk dogumunuzda boyle kolaymiydi...

Benim ilk dogum 6 saat siddetli sanci 1 saat ikinma ama benim hissettiğim cok daha uzun gecen surec
Ilk dogumumda kızımın kordonu dolandı o yüzden rahimde 2 cm açıklık varken hizlandirsin diye bi ilaç verdiler sancilar toplam 5 saat sürdü doğum 15 20 dakika filan ama o daha zor gelmişti bana. Ilk doğum gerçekten daha zor oluyor. Mesela bunda epizyotomi yoktu ilkinde vardı.

Gözünüz aydın saglikla büyütün yavrunuzu inşallah.
Darısı bizlere :)
Benim de ikinci bebeğim olacak. Ilki normal olmasına rağmen ikinciden korkuyorum şimdiden. Allah herkese sizinki gibi bi doğum nasip etsin.

Doğumu merak eden ve bu süreçte bana yardımcı olan dua eden kişiler için kısaca yazmaya çalışacağım.
Salı günü 40 hafta doldu ve muaneye gittim. Doktor doğuma dair en ufak bir belirtinin olmadığını söyledi 10 gün daha bekleyip ya şunu sancı vereceğiz yada sezeryana alacağız sen nasıl istersen dedi. Gerekli tahlilleri yaptı ve bekle dedi. Ve bebegin kilosunun 4 e yaklaştığını söyledi.
Tabi ben yine strese girdim. Ne zaman doğacak 10 gün daha beklersek en az 4.5 kilo olacak o zaman normal dogum yapamam diye korkmaya başladım.
Neyse o gün çarşıda alacaklarım vardı. Gittim onları aldım filan. Ben fıldır fıldır dolaşıyorum. Soylemesi ayıp çağla filan aldım. Gece 1.5 ta herkes yatınca oturdum hepsini yedim.
Sabaha karsi bir karın ağrısı ile uyandım. Bende diyorum ki o kadar çağla yedim o yüzden karnım ağrıyor herhalde. Çünkü sancılar duzenli değil. Bir saat her 5 dakika da bir geliyor 1 saat sonra 15 dakika da bir. Neyse o geceyi atlattım ve çarşamba günü öğlen nişan geldi ben tuvaletteyken. Ebeyi aradım hastaneye git dedi ama benim sancı yok denecek kadar az aldı. Bende düşündüm ki şimdi ben hastaneye gidersem nişan geldi filan dersem bana suni sancı verirler ben en iyisi bekleyeyeim diye kimseye birşey demedim. Ara ara sancim oluyor bu gidiyor bi geliyor. Bende yalancı sancıdir diye pek oralı olmuyorum çünkü düzenli değil.
Sonra iki tencere sarma sardim. Söylemesi ayıp. Hala ortalıkta fıldır fildir dolaşıyorum.
Biraz akşam yemeğinde yine sancı geldi. Dusa girdim çıktım sancı manci gitti bende. 2 saat uyumusum. Sonra saat 1 gibi yattım çok uykum var uyuyacagim ama yine ara ara sancı oluyor ve sürekli lavaboya gidip geliyorum. Altima yapacak gibi sıkısık gidiyorum ama idrarin hepsi cikmiyor birazi geliyor birazi kaliyor. Sabaha kadar beli 30 defa tuvalete gittim geldim çok da su içen biriyim o yuzden yine hersey normal gibi geliyor.
En sonunda sabah 5 te sancılar siklasti ve yine nişan geldi.milleti uyandırdım. Kalktık evi topladık kahvaltı hazırladık biraz yemeye çalıştım ama olmuyor hakikaten bu sefer canımı yakıyor. Her 5 dakikada sancı geliyor. Taksi çağırıp hastaneye girdiğimizde saat tam 8 di. Acil den girdim sancım var dedim açıklığın 6-7 cm dedi ebe hanım. Yukarı aldılar nts ye bağladılar bir daha muane ettiler 7-8 cm doguma hazır hasta dediler ama ben hala idrak etmiyorum. Yok daha değildir öyle birşey yok diyorum. Sonra form doldurduk bilgilerimi aldılar. Nuray gel şu masaya cik dediler ben çıktım sonra işte şöyle ıkın böyle ıkın filan anlatıyorlar. Ben hala muane filan olacagim zannediyorum. Idrar torbasını bosaltilar sancin gelince soyle dediler ben tamam şimdi sancı geldi dememle bir futbol maçına girmişim gibi biri hadi çok iyi çok iyi diyor ebe teknik direktör gibi aferin kızım hadi basarabilirsin diyor biri altan çekiyor biri üstten basıyor derken ben o anda idrak ettim ki ben doğum yapıyorum 😁 2 -3 nefes ıķındım sonra oğlumu getirdiler kucağıma koydular. Nasıl sıcak kalbi nasıl atıyor pıt pıt. Herkes sarışın bir oğlan çok güzel bir bebek diyor . Bu arada stajyer kızlar vardı ebeler onlara benim yaşadığım surecteki her şeyi izah ediyorlar. Ama durumu bir tek anlamayan bendim herhalde. Bebek doğduğunda saat 8.35 di. Plesentayi cikarttilar ufak tefek yirtiklarimin oldugunu ve dikeceklerini söylediler. Odaya gectigimde saat tam 9 du. Bi tane bebek kucağımda al annesi emzir diyorlar ben hala aval aval bakıyorum.
Bizim tontisko suan mizmizlaniyor ve ben daha yeni yeni idrak ediyorum doğum yaptigimi.
Çok acaip bir doğum oldu. Yani herşey şaka gibiydi. O serumun icine ne kattılar da bende boyle kafa yaptı bilmiyorum kızlar.
Sezaryan nasıl birşey bilmiyorum. Ama kesinlikle normal dogum diyorum baska birşey demiyorum.
Allah bu yolda kimseyi darda bırakmasın. Ben atlattim rabbime çok şükür bu süreçte olan herkesin allah yardımcısı olsun.
Bebek isteyenlere de allahım tez zamanda nasip etsin inşallah.
Benden bu kadar arkadaşlar. Küçük beyimiz acikmis onu doyurmam lazim.
Hoşçakalın. Sevgiyle kalın.
Maşallah o kadar akıcı anlatmışsınız ki. Doğumdan korkan insanlara bi nebze olsun moral olmuşsunuz. Allah o anda bütün annelerin yardımcısı olsun. Darısı bizim başımıza. Üstelik sancı anlarında ki sakinliğinize hayran kaldım. Ben olsam her sancımda ortalığı kaldırırdım. 😅 oğlunuzu sağlıkla büyütün 🍀

Back
X