Şarjım çok az. Lütfen yardım!

Patafix

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
1.629
986
248
Hanımlar hayati bir mesele değil ama acil akıl danışmam gerek.

Dün sabah evden çıktım annemde kalmam gerekiyordu. Az önce eve geldim ki dün öğleden bi yana elektrik kesilmiş. Hala yokk!

Buzluktaki her şey etler sebzeler vs. neredeyse çözülmek üzere. Ne yapmalıyım bir sürü şey var buzlukta. Şarjım da çok az kaldı! Atılacak mi şimdi bu kadar şey?!?!

Yakininda goturebileceğin annen komsun vb biri varsa arabayla götür buzluguna yada dolabina koy alirsin sonra .kimisi araba akusuyle elektrik yapabiliyor ama dolap için olurmuş bilmiyorum.yoksa maalesef bozulur ve atmak zorunda kalirsin.ben senin yerinde olsam şuan yapabildiğim kadar yemek yapardim onlari kurtarabildigni kurtarmis olurdun en azindan.yemek 2 gün disarda kalsa bozulmaz.hava soğuk.2 güneşe elektrik gelir herhalde

Hanımlar hayati bir mesele değil ama acil akıl danışmam gerek.

Dün sabah evden çıktım annemde kalmam gerekiyordu. Az önce eve geldim ki dün öğleden bi yana elektrik kesilmiş. Hala yokk!

Buzluktaki her şey etler sebzeler vs. neredeyse çözülmek üzere. Ne yapmalıyım bir sürü şey var buzlukta. Şarjım da çok az kaldı! Atılacak mi şimdi bu kadar şey?!?!

azıcık çözüldüyse bile tekrar dondurmamanız lazım
etleri kavurun, öyle saklayabilirsiniz uzun süre
kıymaları da aynı şekilde
sebzeleri pişirmeye mecbursunuz
tüketemeyeceğiniz kadar çoksa sebzeler, birilerine yemek vererek iyilik yapın Hoppa

Yakininda goturebileceğin annen komsun vb biri varsa arabayla götür buzluguna yada dolabina koy alirsin sonra .kimisi araba akusuyle elektrik yapabiliyor ama dolap için olurmuş bilmiyorum.yoksa maalesef bozulur ve atmak zorunda kalirsin.ben senin yerinde olsam şuan yapabildiğim kadar yemek yapardim onlari kurtarabildigni kurtarmis olurdun en azindan.yemek 2 gün disarda kalsa bozulmaz.hava soğuk.2 güneşe elektrik gelir herhalde
Elektrik yok ki yemek yapayım. Ayrıca o kadar et ve sebzeyle yemek yapsam yiyemeden zaman aşımına uğrar yine atılır :) Herkes uyuyor bu saatte götürmek de olmaz. Offf 2015te orta çağ yaşıyoruz. :(

canım bnce yemek yap kac gun dursa bozulmaz ama ama yemek yapmazsan etlerın varsa ve cozulurse ve tekrar dolaba atarsanz allah korusun zehırlenırsınız en yakınınızda kımse yokmu etlerı oraya gotrun sebze varsa pısırın zaten yaz geldı

[QUmuzurtilki, post: 39616675, member: 638514"]azıcık çözüldüyse bile tekrar dondurmamanız lazım
tüketemeyeceğiniz kadar çoksa sebzeler, birilerine yemek vererek iyilik yapın Hoppa
[/QUOTE]
Su soguk havalarda disardaki hayvanlar ac ac duruyorlar.cok guzel dusunmussunuz cope gitcegine birileri sebeplenmeli bencede.ben bir keresinde caniniz cekmesin cantamda poaca vardi disarda bir kopek ben poaca yerken bana bakiyordu.acti insanlarada yaklasamiyodu korkuyodu cantamdaki poacalari biraktim ona yakin bir yere ve kenara cekildim geldi yedi nasil donup durdu sonra mutlu mutlu.boyle biseyi suan konu sahibide yapabilir.elektirij kesmesindede boyle bir hayir olmua olur hem.

komşularına götür..
Onlarda da elektrik yok nasıl olacak :KK48:
azıcık çözüldüyse bile tekrar dondurmamanız lazım

Muzur'cugum adres ver sana da yollayayım madem ahahah. Çok canım sıkıldı bakma guldugume. Neyse artık kurtarmanın bir yolu yok gibi duruyor. Sabah ola Hayrola.

Patafix .!.:
Elektrik ytüpçü yemek yapaydoğru yrıca o kadar et ve yapsam yiyemeden zaman aşımına uğrae atılır :) Herkes uyuyor bu saatte götürmek de olmaz. Offf 2015te orta çağ yaşıyoruz. :KK43:
Dogalgazin kotu sonu kucuk tuptemi yok evde.bu saatte de ne tupcu ne insanlar dogru rahatsiz edilmez ama uzuldum ya cope gidicek.bu saatte soyle bir saat sonra filan firin acik olur siz yapin yemekleri esiniz arabayla bir firindan rica etsin pisirirler.

Dogalgazin kotu sonu kucuk tuptemi yok evde.bu saatte de ne tupcu ne insanlar dogru rahatsiz edilmez ama uzuldum ya cope gidicek.bu saatte soyle bir saat sonra filan firin acik olur siz yapin yemekleri esiniz arabayla bir firindan rica etsin pisirirler.
Üzülmeyin sağlık olsun ne yapalım. Teselli moduna geçtim resmen ahahah. Çok teşekkür ederim hepinize sarjim bitiyor. Yarın bişeyler yapacağım artık en büyük derdim bu olsun. Iyi geceler varolun...

Onlarda da elektrik yok nasıl olacak :KK48:

Muzur'cugum adres ver sana da yollayayım madem ahahah. Çok canım sıkıldı bakma guldugume. Neyse artık kurtarmanın bir yolu yok gibi duruyor. Sabah ola Hayrola.

:)))))))))))
bizim de ocak elektrikli yaw, elektrik gidince nanay :)
dediğin gibi yapacak birşey yok
gerçi yarın düzelirse elektrik, yemekleri yap misafir çağır bari :)))))))
yine de tüketemeyeceğin kadar çoksa, yok mu çevrende yemeğini yapamayan yaşlı bir teyze veya maddi durumu olmayan insanlar, onlara ver canım, belki gerçekten sevap işlemen gerekiyordur bu dönem :)
her işte bir hayır vardır, bunun hayrı da budur belki. iyi düşün çevrende aç var mı, Allah bazen böyle işaretler gönderiyor bize...

bence de etleri hafiften kavurup sakla daha iyi olur..
sebzelerin de yemek yapabildigin kismini yap, birilerine ver hayrina..
dunyanin sonu degil, uzulme..

Etler için çözüm sunulmuş zaten sebzeleride kavur canım hangi sebzeler var bilmiyorum ama mesela yeşil fasulye ise az domatesle kavur sıcakken kavanoza koyup ağzını sıkıca kapat ters çevir 1 gün o şekilde beklesin sonrada yemek yapacağın zaman açar tam pişirir yersin

Pencerenin önüne diz, sabaha kadar soğukta kalsınlar. Eskiden böyle yaparlarmış. Sabaha kadar idare eder, güneş doğmadan içeri alırsın.

Mahallenin bakkalının buzluğuna koyabilirsiniz. Çekinmeyin anlayışlı oluyorlar. Bakkal yoksa markete gidip rica edebilirsiniz. Jeneratör oluyor onlarda. Güzelce paketleyip bir çantaya koyup götürürsünüz.

gecenin bir buçuğunda verilen akıllara bayıldım..:KK70:

Back
X