• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

satış primlerim ödenmiyor

ycam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2009
193
2
96
38
İstanbul
Bir gayrimenkul firmasında satış sorumlusu olarak çalışıyordum. 29/04/2011 tarihinde kendi isteğimle işten ayrıldım. Çalıştığım süre içerisinde yaptığım 17 adet satışın primi ödenmedi. İşverenim ilk önce bana zaman veriyordu şimdi ise telefonlarıma çıkmıyor. 4 bin 250 TL alacağım var. İşten çıkarken sözle beyan edildi herhangi bir yazılı belgem yok ama şahitlerim var. Paramı alabilir miyim?

Şirkete geçen hafta noterden ihtarname çektim, beni hiçbir şekilde kale almadılar. İcra takibi nasıl başlatacağım? Ne yapmam gerekiyor?

Şirkete geçen hafta noterden ihtarname çektim, beni hiçbir şekilde kale almadılar. İcra takibi nasıl başlatacağım? Ne yapmam gerekiyor?

çektiğiniz ihtarnameye noterden tebliğ şerhi alın. icra takibini kendiniz hazırlayamazsınız, icra dairesinden de yardımcı olurlar mı bilmiyorum. bu yüzden bir avukata hazırlatmanızı tavsiye ederim. eğer küçük bir yerde yaşıyorsanız, bazen icra dairesinden yardımcı oluyorlar ama büyük şehirde yardımcı olacaklarını sanmam.(iş yoğunluğu yüzünden)

Şirketin avukatı bugün beni aradı ve 4,250 TL lik tutarın 3,000 TL sini ödeyelim, kabul ediyorsan et, etmiyorsan dava edersin dedi. Bende kabul ettim. Sonra pişman oldum, bana yem attılar bende yedim keşke ben o parayı sizden faizi ile alırım dava edicmem deyip paranın tamamını ödemelerini bekleseydim. Neyse 2-3 sene mahkemeydi davaydı uğraşmaktansa 1,250 tl eksik alırım napıyım artık tamam demiş oldum bi kere :(

Şirketin avukatı bugün beni aradı ve 4,250 TL lik tutarın 3,000 TL sini ödeyelim, kabul ediyorsan et, etmiyorsan dava edersin dedi. Bende kabul ettim. Sonra pişman oldum, bana yem attılar bende yedim keşke ben o parayı sizden faizi ile alırım dava edicmem deyip paranın tamamını ödemelerini bekleseydim. Neyse 2-3 sene mahkemeydi davaydı uğraşmaktansa 1,250 tl eksik alırım napıyım artık tamam demiş oldum bi kere :(

iyi yapmışsın, sevindim senin adına. iyi günlerde harca paranı..

Back
X