savcı arkadaşlarım lütfen cevap verin

caninfistigi

Süper Fantastik Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
10.737
18.139
298
şu haberi okudum ve kanım dondu.
Asıl siz ayıbınızı temizleyin! - Gerçek Gündem

Aslında artık olağan olmaya başladı ama nasılsa gene de şaşırabiliyor insan. Ama çok merak ediyorum. Nedir bu insanların kafası? Tecavüz eden insan değil, öldür diyen köylü desen beyinsiz bir et yığını sadece. Ama ne olur biri bana o savcının kafasını böyle güzel yapanın ne olduğunu anlatsın? Şikayet yok falan demeyin:
1. Şikayet olan N.C. davasında ne olduğunu gördük.
2. Engelli bir kızdan bahsediyoruz işini layikiyle yapan birinin böyle yapmaması gerekiyor diyorum.

N.C. davasında da çok merak etmiştim. Bu hakimler savcılar rüşvet mi alıyor, tehdit mi ediliyor nedir?
Sakın ruh hali bozulmamış diye rapor var da demeyin. Şu davada tam 11 tane rapor var cinsel istismara uğradığına dair ama bekaret bozulmuş mu ona bakıyor hukuk okuduğuna inanmak istemediğim hakim müsvettesi.
Bir annenin, insann kann donduran aresizlii Siz syleyin Aysel K, kk kzn cinsel istismardan nasl korusun? - Aye ARMAN - Hrriyet

Benim derdim bu. Çok merak ediyorum. Biri bana açıklasın. Hadi tecavüzcüler cani, halkımız cahil ve beyin özürlü, hakimler savcılar neyin kafasını yaşıyor?

hukukçu değilm ama bende o arkadaşların bu konuya cevabını merak ettim,hepimizin aklında ki soruyu sormuşsunuz.teşekkürler..

ayrıca ülkemizde adelet olduğuna inanmıyorum,güvenim yok asla.

Son düzenleme:
Şahsen hep merak ederdim ve başkalarının da merak edip etmediğni merak ederdim. Çünkü, bu kadar olay, bu kadar şaşırtıcı sonlar... Nasıl yani nasıl! Özellikle şu "tutuksuz yargılanmak için serbest bırakıldı"yı anlamıyorum. Adam yaralamış, cinayete tam teşebbüs, yada tecavüz etmiş, gasp etmiş. Bir bakıyorsunuz sırıtarak elini kolunu sallayarak çıkıp gdiyor. O mağdur ve mağdur yakınlarının psikolojisini hiç düşündünüz mü? Sonra şikayetten vazgeçilsin diye bitmek bilmeyen muayeneler, sorgular... O da mı yetmedi? "Ama rızası vardı" gibi bir ifade. Olay kapanmıştır, rızası varmış çünkü.

Bir de polisleri merak ediyorum, eşinden sayısız kere şikayetçi olduğu halde her defasında "kocandır, affet" deyip eve yolladığı kadınlar canından olunca ne düşünüyorlar acaba? Nedir bu eşleri barıştırma sevdası? Polis arkadaşlara da ayrıca soruyorum.

Şahsen hep merak ederdim ve başkalarının da merak edip etmediğni merak ederdim. Çünkü, bu kadar olay, bu kadar şaşırtıcı sonlar... Nasıl yani nasıl! Özellikle şu "tutuksuz yargılanmak için serbest bırakıldı"yı anlamıyorum. Adam yaralamış, cinayete tam teşebbüs, yada tecavüz etmiş, gasp etmiş. Bir bakıyorsunuz sırıtarak elini kolunu sallayarak çıkıp gdiyor. O mağdur ve mağdur yakınlarının psikolojisini hiç düşündünüz mü? Sonra şikayetten vazgeçilsin diye bitmek bilmeyen muayeneler, sorgular... O da mı yetmedi? "Ama rızası vardı" gibi bir ifade. Olay kapanmıştır, rızası varmış çünkü.

Bir de polisleri merak ediyorum, eşinden sayısız kere şikayetçi olduğu halde her defasında "kocandır, affet" deyip eve yolladığı kadınlar canından olunca ne düşünüyorlar acaba? Nedir bu eşleri barıştırma sevdası? Polis arkadaşlara da ayrıca soruyorum.

yazdıklarınızda okadar haklısınız ki insanım diyen rahatsız olur yanlış olduğunu görür zaten,yazıklar olsun ne denir ki , alt parağrafa polis arkadaşlara bir soru yöneltmişsiniz ben polis değilim ama emekli bir polis kızıyım,eşinden şikayetçi olduğu halde barıştıran polisleri bende anlayamıyorum ama sanırım ona bir formül getirilmiş karakolda barıştırılırsa savcılığa o polisi ve eşini şikayet edebiliyor ,polis açığa alınabiliniyor çünkü kadının karakolda şikayet dilekçesi mevcut tutuluyor inkar edemez yani polis, he derse ki kadın barıştı e ama aynı kadın zorla barıştırıldım diyor arkadaş derler adama,,
birde şöyle birşeye ben bizzat şahit oldum bundan 5 sene evveldi , babamı ziyarete gitmiştim, merkezin önünde bir adam bir kadını nasıl darp ediyor aklınız durur, babamda o sırada dışarıdaymış ( sivil çalışıyordu) olayı gördü bunları ayırdı , kadına buyrun içeri hemen dilekçeniz yazılsın bu hayvan gibiler de cezasını alsın dedi, kendim şahit oldum buna o dayak yiyen kadın birden bir yaygara kopardı bırak kocamı bırak kocamııı pislikk ben kocamı seviyorum , polissin diye herşeye karışamazsın, neler saydı babama..böyleleri de var yani

birde şöyle birşeye ben bizzat şahit oldum bundan 5 sene evveldi , babamı ziyarete gitmiştim, merkezin önünde bir adam bir kadını nasıl darp ediyor aklınız durur, babamda o sırada dışarıdaymış ( sivil çalışıyordu) olayı gördü bunları ayırdı , kadına buyrun içeri hemen dilekçeniz yazılsın bu hayvan gibiler de cezasını alsın dedi, kendim şahit oldum buna o dayak yiyen kadın birden bir yaygara kopardı bırak kocamı bırak kocamııı pislikk ben kocamı seviyorum , polissin diye herşeye karışamazsın, neler saydı babama..böyleleri de var yani

Bunu yapanlar var tabiki. Ama her ne olursa olsun şikayetler kişiye özeldir, herkesin durumu farklıdır. Bir kaç kişi böyle yaptı diye durumu genellememek lazım. Zaten bahane arıyorlar...

Bunu yapanlar var tabiki. Ama her ne olursa olsun şikayetler kişiye özeldir, herkesin durumu farklıdır. Bir kaç kişi böyle yaptı diye durumu genellememek lazım. Zaten bahane arıyorlar...

kesinlikle genellememek lazım zaten bende geneli böyle demedim , bir olaya tek taraftan bakmamak lazım bir yanlış varsa bu sadice bir kurumun yanlışı değildir kişilerinde yanlışları olabiliyor,bunların bilincinde olup eleştiri yapıyorsak çift taraflı eleştiri yapmak lazım demek istedim , bana göre neticede bu olaylardaki tutumlar ne polis,asker vs ne de kişiler ile ilgili bu tamamıyla eğitim ile ilgili ,malesef ülkemizde bayanlar hatta tüm insanlar haklarınından bi haber yaşıyor,burda da benzerlerini görmedik mi? bir konu vardı hafızam beni yanıltmıyorsa,yurtdışında eşinden şiddet gören bir arkadaş vardı herkes seferber oldu ama o hep red etti,bunu eşini çok sevdiği için mi yaptı yoksa bilgisizlikten mi? bende dahil diziler,kadın programları ve o ne yapmış bu ne demişi bi yana bırakıp haklarımızı bilmemiz gerekir,eşinden şikayet ediyorsun polis barıştırıyor mu? git savcıya, insan haklarına , gidemiyormusun mektup yaz ardını bırakma , he ama adalet var mı derseniz olmadığını görmemek görmezden gelmek pollyanacılık olur ,adaleti eğitim ile düzeltebiliriz düşüncesindeyim ,bilinçli ve eğitimli bir toplumun başaramayacağı bişi yoktur.

kesinlikle genellememek lazım zaten bende geneli böyle demedim , bir olaya tek taraftan bakmamak lazım bir yanlış varsa bu sadice bir kurumun yanlışı değildir kişilerinde yanlışları olabiliyor,bunların bilincinde olup eleştiri yapıyorsak çift taraflı eleştiri yapmak lazım demek istedim , bana göre neticede bu olaylardaki tutumlar ne polis,asker vs ne de kişiler ile ilgili bu tamamıyla eğitim ile ilgili ,malesef ülkemizde bayanlar hatta tüm insanlar haklarınından bi haber yaşıyor,burda da benzerlerini görmedik mi? bir konu vardı hafızam beni yanıltmıyorsa,yurtdışında eşinden şiddet gören bir arkadaş vardı herkes seferber oldu ama o hep red etti,bunu eşini çok sevdiği için mi yaptı yoksa bilgisizlikten mi? bende dahil diziler,kadın programları ve o ne yapmış bu ne demişi bi yana bırakıp haklarımızı bilmemiz gerekir,eşinden şikayet ediyorsun polis barıştırıyor mu? git savcıya, insan haklarına , gidemiyormusun mektup yaz ardını bırakma , he ama adalet var mı derseniz olmadığını görmemek görmezden gelmek pollyanacılık olur ,adaleti eğitim ile düzeltebiliriz düşüncesindeyim ,bilinçli ve eğitimli bir toplumun başaramayacağı bişi yoktur.

Hadi hepsi cehaletten eğitimsizlikten, hakimlere savcılara ne diyorsun? Sadece oturabilmek için 4 kere ameliyat olmuş N.C.den bahsediyoruz. Bu kıza kendi rızası var dediler. 11 tane rapora karşı sadece bekareti bozulmuş mu diye soran bozulmamışsa hala kendisini taciz etmiş babasına görüş hakkı veren embesilden bahsediyoruz. Bunların bahanesi ne olabilir ki?

Son düzenleme:
Beni artık hiç bir şey şaşırtmıyor ama merak ettiğim bir şey var..
Bu kararı veren insanlar evlerine gidince eşleriyle kızlarıyla bu konuyu hiç konuşuyorlar mı? O evlerde ki halet-i ruhiyeyi merak ediyorum.

Beni artık hiç bir şey şaşırtmıyor ama merak ettiğim bir şey var..
Bu kararı veren insanlar evlerine gidince eşleriyle kızlarıyla bu konuyu hiç konuşuyorlar mı? O evlerde ki halet-i ruhiyeyi merak ediyorum.

Keşke isimleri bilinse bu kararları verenlerin. Arkadaş çevresi, ailesi, komşuları bilse. Hedef göstermek için değil de en azından sosyal bir baskı oluşturmak için.

Hadi hepsi cehaletten eğitimsizlikten, hakimlere savcılara ne diyorsun? Sadece oturabilmek için 4 kere ameliyat olmuş N.C.den bahsediyoruz. Bu kıza kendi rızası var dediler. 11 tane rapora karşı sadece bekareti bozulmuş mu diye soran bozulmamışsa hala kendisini taciz etmiş babasına görüş hakkı veren embesilden bahsediyoruz. Bunların bahanesi ne olabilir ki?
onların hiçbir bahanesi yok ,insan oldukları bile şüpheli allah o ve onlar gibilere tez zamanda vijdan nasip etsin, benim konunuza söyleyebileceğim savunacağım hiçbir nokta yok , benim yazım polislere soru soran arkadaş'a idi ,bu dünya da adalet yok ise ahirette var.aslında şöyle birşey yapılabilir sanırım bu ve benzeri olaylara hepimiz üzülüyor, bela okuyup geçiyoruz, hangimiz o savcı yada hakimleri yada verilen kararı dava etme girişiminde bulunuyoruz?benim ülkemde böyle bir karar alındı ben vijdanen rahat değilim bu kararın ve kararı alanların yargılanmasını istiyorum diye hangimiz bireysel olarak başvuru yaptı? hiçbirimiz,peki yapılamaz mı ? yapılabilinir bence, peki neden yapmıyoruz? herkes çok üzüldü neden yapılmadı yapmadık??illaki toplanmakta gerekmezdi 1 dilekçe verilirdi herkes 1 dilekçe verse aynı konuda olmazmıydı? neden yapmadık? kendimide dahil ederek sanırım aslında özünde malesef bananeciyiz, öyle olmalı böyle olmalı diyoruz ama öyle olması için hiçbirşey yapmıyoruz çok üzgünüm:(

onların hiçbir bahanesi yok ,insan oldukları bile şüpheli allah o ve onlar gibilere tez zamanda vijdan nasip etsin, benim konunuza söyleyebileceğim savunacağım hiçbir nokta yok , benim yazım polislere soru soran arkadaş'a idi ,bu dünya da adalet yok ise ahirette var.aslında şöyle birşey yapılabilir sanırım bu ve benzeri olaylara hepimiz üzülüyor, bela okuyup geçiyoruz, hangimiz o savcı yada hakimleri yada verilen kararı dava etme girişiminde bulunuyoruz?benim ülkemde böyle bir karar alındı ben vijdanen rahat değilim bu kararın ve kararı alanların yargılanmasını istiyorum diye hangimiz bireysel olarak başvuru yaptı? hiçbirimiz,peki yapılamaz mı ? yapılabilinir bence, peki neden yapmıyoruz? herkes çok üzüldü neden yapılmadı yapmadık??illaki toplanmakta gerekmezdi 1 dilekçe verilirdi herkes 1 dilekçe verse aynı konuda olmazmıydı? neden yapmadık? kendimide dahil ederek sanırım aslında özünde malesef bananeciyiz, öyle olmalı böyle olmalı diyoruz ama öyle olması için hiçbirşey yapmıyoruz çok üzgünüm:(

Evet aslında bunu da sorabiliriz hukukçu arkadaşlara. Yani şimdi ben gitsem avukata bunu soracağım ne yapabilirim? Nereye ne formatta dilekçe verebilirim.

Yasalar izin vermiyor bircok seye. Tecavuz yuz kizartici suc bile degil mesela. Cezasi da cok az. Ust sinir bile cok hafif kaliyor yapilanin yaninda. Kaldi ki birine ust sinirdan ceza vermek de oyle ha deyince yapilacak bir sey degil. Hafifletici sebepler, iyi hal vs her seyi goz onunde bulundurmak zorundalar.

Muhakkak vardir hak ettigine inandigimiz cezayi veren hakimler ama Yargitay bozar zaten.

Ozetle; hakimler onunde ne kural varsa onu uygulamak durumundadir. Yalnizca bosluk oldugunda hukuk yaratirlar. Kafalarina gore istedikleri gibi ceza verme luksleri yok ki. Dedigim gibi oyle yapsalar bile temyiz diye bir sey var.

Bu durum hakimlerin savcilarin sucu degil. Kanunlar boyle ne yazik ki...

Ayrica; bekaret bozulmayinca ceza da olmuyor gibi bi sey demissiniz.
Aynen oyle...
Ceza olmuyor degil ama az oluyor.
Cinsel saldirinin tanimi: bir baskasinin bedeni uzerinde cinsel arzulari tatmin etmek amaciyla yapilan her turlu eylem. Yani sandigimiz gibi o malum isin adi degil tecavuz.
Cezasi da yanlis hatirlamiyorsam 2-7 yil arasi.

Eger ki vucuda herhangi bir organ yahut cisim sokulmasi suretiyle islenmisse ( cok ozur dilerim bu kadar acik yazdigim icin ama kanunda da buna benzer bir ifade kullaniliyor.) o zaman artiyor sucun cezasi.

Bu yuzden eger bekarete dokunulmamissa daha az ceza aliyorlar. Hatta alt sinirdan almissa, hafifletici sebepler de varsa hemen cikiveriyorlar iste.

N.C. Davasindaki saniklar hep burokrat, is adami vs idi yanlis hatirlamiyorsam. Isin asli, biraz da para ve guc konusuyor.
Fakir biri yapsa bunu catir catir verirler ceza. Yada guclu birinin karisina kizina yapilsa o zaman goruruz ceza neymis.

Ruh sagliginin bozulmus olmasi cezayi agirlastiran bir sebep mesela. Ama ruh sagligi bozulmamis diye rapor veren bir doktor ve ne yazik ki tum doktorlar oyle namuslu serefli insanlar degil. Bilmem anlatabildim mi...

Back
X