Say'dan Bingöl'e: Tiksiniyorum senden

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Yavuz Bingöl'e tepkiler dinmiyor. Sanatçı Fazıl Say, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Yavuz Bingöl'e sert tepki gösterdi.
Sitene Ekle
say-dan-bingol-e-tiksiniyorum-senden-5046323.Jpeg

Yavuz Bingöl'ün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Berkin Elvan’ın annesini yuhalatmasına ilişkin yaptığı "Erdoğan Berkin Elvan'ın annesini yuhalattı çünkü onun da ölmüş annesine küfredilmişti" şeklindeki skandal açıklamasına bir tepki de dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'dan geldi. Say, Twitter'dan "Yavuz Bingöl denilen oportünist , duyarsız adamdan tiksiniyorum. Yavuz !!! Senden utanıyorum!" diye yazdı.




Yavuz Bingöl Twitter hesabını kapattı

İşte o twitler;

fft16_mf5046307.Jpeg






fft16_mf5046306.Jpeg
milliyet
 
neden berkin elvana ve ailesine karşı herkes bu kadar acımasız gerçekten, aylarca hastanede yatmış 16 kiloya kadar zayıflamış aylarca acı çekmiş bir çocuk... annesinin halini düşünemiyorum
Siyaset iste boyle ucuz bisey chess. RTE ye en iyi yalanmanin yolu Berkinden gecer oldu.
Ayrica yavuz bingolun abisinin tepkiside cok sert olmus. "Ilk defa annemin alzhemir olmasi beni mutlu etti, senin bu hallerini gorse kahrolurdu" demis.
 
16 Kiloya düşmüş bir çocuk..
Ben tiksinmek eyleminden çok daha fazlasını hissediyorum.
Bu hissettiklerim ailesinin hissettiklerinin yanında bir hiç.
Allah o güçlü anneye sabır versin.Evladıyla sınanmak güç.
Bu duruma düşürenleride tez zamanda helak etsin
 
Berkin' in vurulduğu görüntüler çıktı annesi izlerken nasıl beddualar ediyor, içim acıdı. Yazık oldu bu ailenin bu karar yıpratılması neden ? Nasıl bir kin besliyorlar ki bu acılı insanlara ? Birinin canına mı kastetmişler ne yapmışlar da dillerine doluyorlar o insanları ? Yavuz Bingöl kim nedir yani o kim oluyor da o aileyi ağzına alıyor ? Çocuğun mezarına atılan bilyeleri bile anlayamadılar onun altında bile bişey aradılar. Bu aile acılı adalet arıyor kim kucak açarsa ondan destek beklediler ama hep sırtlarından vuruldular, özellikle de hdp tarafından. Çocuklarının toprağa girmesine mi üzülsünler, aldıkları tehditlere mi dirensinler, siyasi malzeme yapılmalarına mı tepki göstersinler, oğullarını vuranın peşine düşüp adalet mi arasınlar hangi bir tarafa yetişsinler ne yapsınlar ? Rahat bıraksınlar artık onları bari o dillerini tutsunlar ayıp yazık insanlık dışı.

Berkin hayatını kaybettiiği gün bir tweet okumuştum hala aklımda ' 15 yaşındaki çocuğun ergenlik sivilcesi olur, platonik aşkı olur, sınavı olur, ergen tripleri olur . cenazesi mi olur bu nasıl birşey ? ' yazmıştı biri, hala içim acıyor çocuk bu, sübyan ya . Anasının çığlıkları yüreğinizi yakmıyor madem susun da acılarını yaşasınlar bu kadar insaniyeti ne kendinize ne de vicdanı olan insanlara çok görmeyin.
 
Siyaset iste boyle ucuz bisey chess. RTE ye en iyi yalanmanin yolu Berkinden gecer oldu.
Ayrica yavuz bingolun abisinin tepkiside cok sert olmus. "Ilk defa annemin alzhemir olmasi beni mutlu etti, senin bu hallerini gorse kahrolurdu" demis.


gerçekten çok sert bi tepki olmuş abisinin ki de
 
Yavuz Bingöl veya herhangi biri hiç fark etmez, sonuçta türkücü olmasını bir kenara bırakırsak o da bu ülkede yaşayan istediğini seçme, beğenme, sevme hakkına sahip bir vatandaş, Cumhurbaşkanı'nı seviyor takdir ediyordur, kendince savunmak istemiştir, buraya kadar hiçbir sorun göremiyorum ammaaa savunurken ölmüş bir çocuk ve onun acılı, yüreği kor ateş olmuş annesi üzerinden savunmak çok çirkin olmuş.

Bir yanlışı başka bir yanlışla savunmak moda oldu memlekette, ölmüş bir kadına küfretmekte çirkindir, ölmüş bir çocuğun anasını yuhalatmakta.

Siz isterseniz ceplerinden kalaşnikof, el yapımı bombalar vs çıktı, teröristti bu çocuk deyin, o çocuk 15 yaşındaydı ve bir ananın yavrusuydu, bir ananın evladı olmak ne demek biliyor musunuz siz?
O evladı kendi ellerinle buz gibi toprağa gömmek nedir bilir misiniz? 15'in bir çocuğun ana babasından evvel mezara girmesi nedir yaşadınız mı?
O mezara evladı yerine girmek için neleri feda eder bir ana hiç düşündünüz mü? Koyabiliyor musunuz o ananın yerine kendinizi? İçiniz ürperdi değil mi evlatlarınızı soğuk mezarlarda düşününce?
Bırakın artık Berkin'i de yüreği yangınlı anasını da:KK62:

Herkes takdir ettiği insana sevgisini, saygısını göstermekte hürdür, isteyen istediği siyasi kişiyi destekler ama lütfen bunu yaparken başkalarını kırıp dökmeyin.
 
Başka bir sözle anlatamazdı evet tiksinmek bende aynen bunları hissediyorum sadece ona karşı değil Berkin'in ölümünü bir şekilde haklı çıkarmaya, gözüyle hiçbir şekilde görmediği halde cebinde molotoflar vardı diyenlere, mezarına bilyeler döktüler teröristler diyenlere hepsine karşı hissediyorum. Ne suçu olursa olsun bir suçu varsa yakalanır cezasını çeker. Ne demek ama solcular da Erdoğan'a bunu dedi diye yanlışı yanlışla savunmak ya nedir? Erdoğan'a denen o lafları çirkin buluyorsa, Berkin'in annesine Erdoğan tarafından yapılanın da çirkin olduğunu neden direkt beyan etmiyor? bir başbakan benim anneme de bunları dediler diye bir anneyi yuhalatır mı o insanlar da alkışlar mı yaa. Hala kabullenemiyorum sanırım ölene kadar kabul edemeyeceğim.
 
bilmeyenler için ekliyorum ;

İşte Gülsüm Elvan'ın bu adam(!)a verdiği cevap :

berkin-elvan-in-annesinden-yavuz-bingol-e-sert-6743153_7632_m.webp



ve ben bu cevaptaki olgunluğun, vicdanın, kalitenin karşısında saygımdan diz bile çökerim !!!

Berkin Elvan konusunda doğru tarafta olduğumu bana bir kez daha gösteren bu kadına sonsuz saygılarımla..
 
Twitterda kumar masasında çekilmiş görüntüleri dolaşıyor Yavuz' un, kumarda çok para kaybetmiş şimdi yeniden kazanmak için böyle yapıyormuş denilenlere göre
 
bir ananın yavrusuydu, bir ananın evladı olmak ne demek biliyor musunuz siz?
O evladı kendi ellerinle buz gibi toprağa gömmek nedir bilir misiniz? 15'in bir çocuğun ana babasından evvel mezara girmesi nedir yaşadınız mı?
O mezara evladı yerine girmek için neleri feda eder bir ana hiç düşündünüz mü? Koyabiliyor musunuz o ananın yerine kendinizi? İçiniz ürperdi değil mi evlatlarınızı soğuk mezarlarda düşününce?

:KK42: Mune ne yaptın sen ya gece gece ağlattın, Allah sabır versin evlat acısı yaşayana, bir keresinde rüyamda gördüm benzer bir şeyi, gece yarısı uyanmama rağmen bağırarak ağlamıştım dakikalarca.. çok zorr, yaşayana çook zorr
 
:KK42: Mune ne yaptın sen ya gece gece ağlattın, Allah sabır versin evlat acısı yaşayana, bir keresinde rüyamda gördüm benzer bir şeyi, gece yarısı uyanmama rağmen bağırarak ağlamıştım dakikalarca.. çok zorr, yaşayana çook zorr
Kusuruma bakma kurbağacım:( amacım üzmek değildi ama insanın içi acıyor, hissettiklerimi yazdım, her ölüm çok acıdır fakat en büyük acı evlat acısıdır, o ananın içindeki ateş nasıl feryada dönmüş görmedik mi hepimiz, acı bu acı başka hiçbirşeye benzemez, ölüm öyle birşeydir ki en kinlendiğiniz insanın bu acıyı yaşadığını duyunca bile içiniz acır, bir ananın acısına hürmet için o ananın siyasi standartlara uygun mu olması gerekiyor?
Çok ayıp ediyoruz çok, biz eskiden ölenler üzerinden böyle şeyler yapmazdık, hele birde kendimize müslüman diyorsak müslüman adabından uzaklaşmak yakışmıyor bize, düşünelim bakalım müslümanlar olarak, hani bu ülkenin çoğunluğu müslümandık ya, düşünelim şöyle derin derin peşinden seve seve gittiğimiz Peygamber Efendimiz(SAV) ölüm acısına düşmanı dahi olsa nasıl tepki verirdi? Baş sağlığı dileyecek kadar yüce gönüllü Peygamberimizden çok daha üstün sıfatlı mıyız da bizden gayrısının acısının hükmü yoktur diyoruz, öyle düşünüyorsak tekrar düşünelim memleketçe gerçekten müslümanlıkta, imanda, müminlikte çoğunluk muyuz?
 
Ne hallere geldi bu ulke? Insanlar RTE askina insanliktan cikti.. Sanatcilar bile ki onlar ince ruhlu, duygusal olmalariyla bilinir, o ruhla sanatlarini icra ederler.. di... bir zamanlar... bu ulkede...Insanlik artik satista! Ey para! Sen nelere kadirsin!
 
Back
X