Saygısız çocuklar

misey

Guru
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
169
4
318
İzmir
Bugun yaşadığım bir olayı sizinle paylaşmak istedim.Aksam saati eşimle kızımızı da alıp parka götürdük.Haliyle bir kaç çocuk daha vardı.Benim kızım daha 2.5 yaşında ve ben o bir şeylere binerken sürekli yanındayım.Kızım kaydıraktan kaymayı seviyor.O sırada da üç tane 8-9 yaşlarında çocukta kaydırağın ters tarafından yukarı çıkmaya çalışıyor.Biliyorum bu olayı çocuklar seviyor.Benim kız çıktı kaydırağa kayacak bende hadi çocuklar aşağı bak kayacak şimdi dedim.Banamısın demediler.Hadi aşağı dedim bilmiş kızın biri o insin aşağı ve baska bişiler daha söyledi.Bende sigorta attı tabi.Ama konuşma seklini falan bi göreceksiniz.Ben de in kızım aşağı burdakiler şımarık oynama dedim.Kız ne dese beğenirsiniz.Evet şımarığım,şımarık olmak güzeldir dedi.Gene artis hareketler falan.İyice geldiler tabi bana benim kızı aşağı indirdim.Salıncaklara götürdüm.Bir süre sonra aynı kız kaydırağın tepesinde beni kastederek arkadaşlarına yeşilli kadın diyerek bişiler anlatıyor bağırarak.Biraz daha durduktan sonra yürüyün dedim gidiyoruz .Bu seferde kız gidiyorlar diye gene bağırıyordu.Yani şimdi ben şimdi bu kızamı kızayım.Bunu yetiştiren anne babayamı ? Ne günlere kaldık.Bizim zamanımızda biri bize bir şey söylese utanırdık,sus pus olurduk.Yazık şimdiki çocuklara ve gençlere anne ve babaları özgüven ve özgürlük adına saygısızlığı öğretiyorlar.

Canım malesef bizde bunu çok yaşıyoruz ,kızım 5 yaşında oda kaydırağı çok seviyor ama şu ters tırmanan koca bebekler istila ediyor parkı ,ama ben asla sen gibi göz yumamam ,tutar kolundan çekerim eğer ters davranırlarsa ,tamam onlarda çocuk ama bundan anlıyorlar malesef ,ya çok sert dile çekil bakim ordan çabuk diye bağırırım çekilmiyorsa tutar kolundan çekerim ,ailesi bile ordaysa çekinmeden yaparım bunu ,malesef ailede büyük kabahat .ama sen resmen ezilmişsin küçücük çocukların yanında ,buna müsade etme bir daha

Cocuklarina hayir diyemeyen ailelerin yetirstirdigi cocuklardan ne beklenir ki. Sen simdi orda cocuklarin kolundan tutup hakli olarak kenara ceksen aaaa cocukla cocuk olmus! Dengesiz kadin! Ya da ne hakla cocuguma dokunursun, gibi laflara maruz kalirdin.
Sabretmek de bir yere kadar.
Bu cocuklar ilerde de ailelerin basina bela olacaklar haberleri yok.

psikolojisi bozulmasın diye bazı ebeveynler çocuklarına seslerini bile yükseltmiyor ne yaparlarsa yapsınlar. şimdi buradaki çocuklarınki normal bir psikoloji mi allah aşkına? kimse sabah akşam çocuklarınızı döverek terbiye edin demiyor ama her şeyin bir sınırı var, siz çekip gitmekle iyi yapmışsınız bence, laf yetiştiremezsiniz öyle tiplere,bir de ağlar zırlar sizi haksız çıkarırlar.

ay çok sinirlendim yalnız,tam kanayan yaram

Bu kız bu kadar saygısızsa bu gücü anasından alıyordur.Yani bunun anası da aynıdır diye düşünüyorum.Car car öterler adama iki laf ettirmezler.Sinirini bozarlar,laf anlatamazsın yani.

saygı noksanı olarak yetişen çocukların ebeveynleri maalesef kaş gözle bile çocukların yanlış harekete sahip olduklarını ifade edemiyor aksine bu çocukların yaptıkları karşısında gülüyorlar...
çocuğa kızsan ailesi çocuğumuzun psikolojisini bozdu diye dava bile açar

Son düzenleme:
ben küçükken annem hep aman kızım bir büyüğünü görünce nasılsınız x teyze yada nasılsınız x amca demeden geçme,mutlaka selam ver derdi,bizde apatmanda yolda vs...gördüğümüz büyüklerimize hep selam verirdik.şimdiki çocuklara bakıyorum;bizim apartmandaki çocuklar surat beş karış sessiz sedasız yanımızdan geçiyorlar,hatta birgün birisi sırf selam vermemek için başka taraftan dolaşıp girmişti apartmana.

saygısız çocuklar başlığını görünce yazmak istedim.

Maalesef öyle, sizinde değindiğiniz gibi asıl kızılması gereken o cocuklar değil...

Anne baba olmak öyle saldım cayıra mevlam kayıra değil. Evlat sahibi olmak çok büyük sorumluluk gerektirir.
Bunu hakkıyla üstlenenler olduğu gibi üstlenemeyenlerde oluyor ve maalesef olumsuz şartlarda yetişen cocuğun, eğitim ilk önce ailede başladığı için, Anne babasından görerek öğrendiği şeyler de ancak okadar oluyor...

Son düzenleme:
Elbette ki bu çocukların davranışı çok çirkin ama siz de kızınıza örneksiniz.Kızınıza bu kadar küçük bir tepkide önce kaydırağı sonra da parkı terketmeyi öğretmeniz yanlış olur.Pasifize edersiniz çocuğu.

Burada da var öyleleri, bazen forumlarda muhabbetlerde denk geliyorum. "Şımartırım tabi, biricik evladım/yeğenim/ torunum, paşam, prensesim" diye diye saygısız terbiyesiz çocuklar yetiştiriyorlar, sonra onları gerçek hayata saldıklarında etrafındakiler illallah ediyor, o kazandırılan şımarıklık pek prim yapmıyor. Çocuk yetiştirmeyi, terbiye vermeyi, eğitmeyi-öğretmeyi bilmeyen şımartıp pohpohlar tabii, en kolayı. Ayıbı örtmenin yolu da "prensesim,paşam vıdı vıdı".

Son düzenleme:
Ben olsam,o kıza ısrarla ve tekrar tekrar "hayır kaydıraklar yukarıdan aşağı kaymak içindir,tırmanmak için değildir" derdim.
Yanlış yaptığını ve bunun zaten tehlikeli olduğunu eklerdim.
Ne cevap verirse versin kaydırak tırmanmak için değil derdim:)
Kuraltanımazlık maalesef küçük yaşta başlıyor.
İkaz eden,doğruyu gösteren olmadığı sürece artarak devam ediyor.

Bizim mahalledeki çocuklar da böyle.Apartmanda teyze var yaşlı biri.Apartmanın yer sahibi.Her neyse sessiz olsunlar diye her gün balkondan bağırıyor.Çocuklar bir saygısız görseniz.Koca kadına demedikleri kalmıyor.İş ailede bitiyor maalesef.Diğer kız çok küçük değil anladıgım kadarıyla eminim ailesinden internetten arkadaşlarından filan görüyordu bu cümleleri .10-12 yaşında içki sigara muahabbeti yapan çocuklar var ne yazık ki.Ve bunu elitlik karşısındakini eziklik olarak görüyorlar.

maalesef ben de çok dertliyim bu şımarık çocuklardan,
üstelik öyle terslenirseniz çocuğunuza zarar verecek şeyler yapıyorlar, bigün biri kızım kaydıraktayken üstüne kaydı mesela, tutmasam çarpacaktı daha 1.5 yaşındaki kızıma,
dövsen olmaz sövsen olmaz, mümkün olduğunca kızımı uzak tutmaya çalışıyorum böylelerinden, bakıyorum parktalar, hadi bisiklet sürelim diyip uzaklaşıyorum.

ablası bu kızda kayabilir mi diyebilirdin..ya da sen çok akıllı bir kıza benziyorsun haydi sen kay arkandan da bu gelsin denebilirdi... saygısız çocuk anlar demiyorum ama bu taktikler kullanılabilir..ya tutarsa:) diye aklıma gelenler bunlar

bu saygısız çocukların sorumlusu kesinlikle aileleri hergün şahit oluyorum komşulardan bi aileye hergün şikayet geliyor ve kadın çocuklarını savunuyor annesi yanında şikayete gelen kşişilere hakaretler ediyor da annesi tek laf etmiyor malesef ya da yoldan geçen çocuğa vurmalar küfür etmeler annesi camda izler de bişey demez hatta çocuğunu savunur yani cesareti de ailelerden alıyorlar.

Siz de haklısınız tabi ama çocuk zaten kaymaya çalışmıyordu tersten tırmanıyordu ve yanındakileri de örgütlüyordu.:)Pek laftan anlayacak bir çocuk değildi zaten ,ettiği lafları duysaydınız bana hak verirdiniz.Aksam saati olmuş zaten yorgunlukta var tabi haliyle bir de milletin saygısız çocuğuna terbiye vermekle uğraşmak istemedim.

bende birgün parka gittiğimde 9-10 yaşlarında erkek çocuklar paldır küldür kaydıraklara tırmanıyorlar, bağırarak birbirlerine küfrediyorlar daha neler neler ... gittim kaydırağa İNİN ve GİDİN BURDAN ÇOCUKLAR RAHATSIZ dedim bunlar güldüler ... TAMAM GİTMEYİN HATTA GİTMENİZE İZİN VERMİYORUM, KİMSE ÇIKAMAZ BU PARKTAN ÇÜNKÜ POLİS ÇAĞIRICAM VE HEPİNİZDEN ŞİKAYETÇİ OLUCAM AİLENİZE VERİRSİNİZ HESABINI dedim ve cep telefonunu çıkartıp resimlerini çekmeye başladım, bunlar afalladı resmimizi niye çekiyosun abla dedi biri kaçarsanız elimde resim olsun diye dedim .. tabi bunlar kızardı korktu falan biri diyor ben küfür etmedim abla biri diyor hadi kaçalım tam kaydıraktan indiler, ben önlerine çıktım hayır gidemezsiniz dedim bunlar pırrrrrr bidahada görmedim o parkta ...resimleride sildim tabii ..

işin komiği bunlar kaçtı yanıma bi adam geldi hanfendi bir sorunmu var ben memurum dedi, bende polismisiniz dedim yok dedi iski de çalışıyorum hee dedim sorun var desem gidip sularınımı keseceksiniz töbe töbe yarabbim zaten sinirliyim ...

böylelerine pabuç bırakmayacaksın kesinlikle ben uğraşırım açıkçası hatta başkasının çocuğu bile olsaydı rahatsız edilen onada tepki veririm ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…