sayısal zeka yoksunlu, 26 yaşında olmak, veterinerlik okuma isteği. ..

sevimlikartanesi

El-Latif,El-Cabbar,El-Mucib-Es-Semi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2010
1.716
489
148
Evet durum bu. Ben veteriner olmak istiyorum ama matematiği hiçbir zaman beceremedim. Dusunun oss ve kpssde bile tek matematik sorusu cozmus degilim. Aslında bir mesleğim var ogretmenim ama neden her gün işe daha mutlu gitmek varken gönlünüzce gideyim. Aslında meslegimden nefret etmiyorum seviyorum sayılır ama koşa koşa gitmiyorum.

Bir soru: selçuk Üniversitesi veterinerlik ikinci öğretim kaçla kapattı bilen var mı.?
Ayrica kac matematik yapmam lazim bu bolumu kazanmak icin? Lütfen yardimm

Ya sen bensinnnnnn !!!! Ben de liseden hemşirelik okuyorum mat yeteneğim 0. Hiçbir şey de görmedim meslek lisesi olunca. Hayvanları çok çok seviyorum veteriner olmak istiyorum ama mf 3 ile alıyor imkansız :( :( :(

Size bir yol söylicem ama biraz uzun. Eğer gerçekten istiyorsanız yapabilirsiniz. Ygs ye giriyorsunuz ygs 2 den laborant ve Veterinerlik önlisans var 2 yıllık.

Orayı okuyorsunuz sonra DGS ile veterinerlik lisansa geçiyorsunuz. 5 yıl okuyup otomatikman yüksek lisans yapmış veteriner hekim oluyorsunuz :) :)

Devletteyseniz şuan tekrsr atanmak zorunda değilsiniz. Ünvan değişikliği yapıp öğretmen xx yerine veteriner hekim xx oluyorsunuz :) :)

Şuan çok mutlu oldum benim gibi insanlar var :KK73::KK73:

Canım mf3 neden imkansız yaa bi aciklar misin? Prki labarant ve veterinerlik bölümü kazanmak kolay mi? Onu da okusam olur yani zaten o zaman veteriner olmuyor musun?

Canım mf3 neden imkansız yaa bi aciklar misin? Prki labarant ve veterinerlik bölümü kazanmak kolay mi? Onu da okusam olur yani zaten o zaman veteriner olmuyor musun?

Sizin için imkansız değildir tabi normal bir lise okuduysanız sonuçta öğretmen olmuşsunuz :) Şöyle açıklayayım ben sadece 9.sınıf matematiği gördüm. Diğer seneler hiç matematik görmedim , hoş görsem de yapamazdım. Sadece ygs ye yetecek Matematiğim var ki o bile yetersiz,çalışmalıyım.

Laborant ve Veterinerlik okuyunca veteriner hekim olunmuyor. Sanırım veteriner teknikeri oluyorsun. :)

Bu bölüm ygs 2 den alır. Yani fizik kimya biyoloji ağırlıklı ve mat yapman lazım ama 9.sınıf konuları olduğu için bi nevi kolay. Puanının en yükseği yanlış hatırlamıyorsam 340tı. O da en yükseği diye hatırlıyorum yani çok zor olmasa gerek. DGS kazanılırsa lisansa geçilir kolayca. :) :)

Önyargılı bakma bence matematiğe,çok çalışırsan en azından formülü belli soruları,problemleri,olasılık hesaplarını falan yapabilirsin.Fizik-kimya-biyolojiyi de çok iyi yaparsan kazanırsın bence.

Evet durum bu. Ben veteriner olmak istiyorum ama matematiği hiçbir zaman beceremedim. Dusunun oss ve kpssde bile tek matematik sorusu cozmus degilim. Aslında bir mesleğim var ogretmenim ama neden her gün işe daha mutlu gitmek varken gönlünüzce gideyim. Aslında meslegimden nefret etmiyorum seviyorum sayılır ama koşa koşa gitmiyorum.

Bir soru: selçuk Üniversitesi veterinerlik ikinci öğretim kaçla kapattı bilen var mı.?

Merhabaaaa,
Benim gibi biri daha varmış. Bende fizikten anlamam ve veterinerliği çoook istiyorum. Bu nedenle 2 yıllık laborant veteriner sağlık bölümünü okuyorum aöf de. Bitirince de dgs ye girip 5 yıllık fakülteye geçmeyi planlıyorum. 2 küçük bebeğim var. Nasıl olacak bilmiyorum ama umutluyum! Yaş da 29 bu arada

Merhabaaaa,
Benim gibi biri daha varmış. Bende fizikten anlamam ve veterinerliği çoook istiyorum. Bu nedenle 2 yıllık laborant veteriner sağlık bölümünü okuyorum aöf de. Bitirince de dgs ye girip 5 yıllık fakülteye geçmeyi planlıyorum. 2 küçük bebeğim var. Nasıl olacak bilmiyorum ama umutluyum! Yaş da 29 bu arada
Azim örneğisiniz ! Tebrik ederim. Bölüm nasıl acaba ? AÖF e sınavsız mı giriliyor pek bilgim yok da

Önyargılı bakma bence matematiğe,çok çalışırsan en azından formülü belli soruları,problemleri,olasılık hesaplarını falan yapabilirsin.Fizik-kimya-biyolojiyi de çok iyi yaparsan kazanırsın bence.
ne kadar güzel bir mesleğin var MACERAYA GEREK YOK
tabi bu benim bakış açım
ama insanların sevdikleri işlerde çalışmaları gerektiğine de inanırım

sayısal olmadan bu bölümü devlet okullarında okuman çok zor
özel okul filan tercih etmelisin

Benim de çocukluk hayalimdi .
Şu an öğretmenlik okuyorum .
Ilerde sizin gibi olucam sanırım .
Takipteyim konuyu

Şu durumda biraz zor. Mat3 konuları çok zor. Ben matematik severim buna rağmen anlamadığım bir sürü şey var. Eskinin lise2 lise3 konuları genelde. Geçen yıl yeğenim girdi sınava onu çalıştırıyordum ordan biliyorum.

Sana bir örnek vereyim; açık öğretim lisesi mezunu bir arkadaşım geçen yıl mimarlık kazandı. Ama özel ders aldı haftada 5 gün. Özel dersle olur ancak.

Ben olsam direkt özel bi uninin yarı bursuna filan odaklanirdim canım yukarda biri de demiş .
Sayısal olmadan çok zor

İnşallah. Çok seviyorum o mesleği ama şu fizik yüzünden mf seçemedim lisede benim zamanımda bölüm önemliydi. Şimdi okul puanı falan nasıl bilmiyorum

Okul puanı hakkında benim de bilgim yok. Şuan hemşirelik okuyorum yine sağlık alanına geçersem vericek galiba. Ben direkt matematik fkb görmedim. Ygs ile bölümü kazanıp dikey mikey yardırırsam süper :KK56::KK51:

Aslında önlisansını okuyup dikey geçince kolay ama 2 yıl kayıp oluyor tabi önlisans okuduğun için.Sınıfta falan kalsan 8 yılda falan biter :KK43: :KK43:
Msddi durumunu bilmiyorum konu sahibinin ama dediğim gibi.
Bence yarı burslu özel üni.
Parasını kazanıyor zatenç 2. öğretim okur.

11. sınıf sayısaldayım. Matematik her şeyin içinde çıkıyor çünkü fiziği bilip matematiği bilmeme gibi bir durumun yok. Veya çoğu kimya sorularında ilk başta denklemi oluşturup gerisini matematik kullanarak çözmek gerekiyor. Biyoloji de ise çok fazla matematik bilgisine ihtiyaç olmuyor. Benim de matematiğim çok müthiş değil. Fakat doktor olmak istediğim için biyolojiyi fullemeye çalışıyorum. Sizin de istediğiniz bölüm mf 3 olduğu için matematiğe çok fazla takılmamanız sadece biraz temel çalışıp biyolojiye yüklenmelisiniz. İnşallah istediğiniz yere gelebilirsiniz.

Back
X