• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sayısal zeka yoksunlu, 26 yaşında olmak, veterinerlik okuma isteği. ..

Size şöyle diyim lise 2 ye kadar beynim de sayısal kısım ya çalışmıyor ya da yok diye yaşadım asla yapamazdım zorlaya zorlaya kopya çekerek 2 düşürürdüm karnemde.Sonra lise 2 de matematik hocam benle çok ilgilendi bende boşa çıkarmamak için hergün matematiğe çalıştım ve matematiğim mükemmel oldu önceden sınavda 16 alan ben 100 alır oldum.Yani benim mat zekam yok diye düşünmeyin ben öyle düşündüm ve belki de o dönüm noktam olmasaydı şuan çok ayrı yerlerde okuyor olurdum onun için ben daha çok çabalayın derim mutlaka yaparsınız :)

Çok cabalyacak zamani ve enerjiyi gectim maalesef ama yinede caba göstereceğim tabi vazgecmezsem

Vallahi bende memurum 26 yaşındayım
Aksama kadar çalışıyorum akşam ikinci öğretim okul öncesi öğretmenliği okuyorum yani bende öğretmen olmak için k. Çimi yırtıyorum :)
Inşallah basarili oluruz ikimizde
Eşimin bi lafı var bana gaz vermek için söylediği
" bütün büyük insanlar meslek degistirmislerdir " :)
3 senede olmazsa 5 senede ama bu okul bitecekkkkkkkk

Ben de böyle...Öğretmenim ama veterinerlik istedim. O dönem şehir değiştirme ihtimalim olduğu için devlet üniversitesi düşünemedim.
Laborant ve veteriner sağlık bölümüne girdim açıköğretimden. Sonrası biraz çetrefilli olduğu için 1. sınıftan sonra vazgeçtim okumaktan.
Ciddi bir sayısal bilgisi gerekmiyor aslen, çalışarak yapılabilecek düzeyde.
Nasıl öğretmen oldun diye soran olmuş; sınıf öğretmeni ise sınıf öğretmenliği ortak alandı bizim zamanımızda. Sayısaldan da sözelden de eşit ağırlıktan da puan düşmeden alıyorlardı.

Ya sen bensinnnnnn !!!! Ben de liseden hemşirelik okuyorum mat yeteneğim 0. Hiçbir şey de görmedim meslek lisesi olunca. Hayvanları çok çok seviyorum veteriner olmak istiyorum ama mf 3 ile alıyor imkansız :KK43: :KK43: :KK43:

Size bir yol söylicem ama biraz uzun. Eğer gerçekten istiyorsanız yapabilirsiniz. Ygs ye giriyorsunuz ygs 2 den laborant ve Veterinerlik önlisans var 2 yıllık.

Orayı okuyorsunuz sonra DGS ile veterinerlik lisansa geçiyorsunuz. 5 yıl okuyup otomatikman yüksek lisans yapmış veteriner hekim oluyorsunuz :) :)

Devletteyseniz şuan tekrsr atanmak zorunda değilsiniz. Ünvan değişikliği yapıp öğretmen xx yerine veteriner hekim xx oluyorsunuz :) :)

Şuan çok mutlu oldum benim gibi insanlar var :KK73::KK73:

Dgs' de matematik yok sanki:KK48: ille de o matematik olacak. Maalesef. Yapamam diyorsanız sadece boş yere bir onlisans bitirmiş olursunuz. O kadar.

ya veterinerliği kazanmak çok kolay çok da matematik istemiyor yari yariya yapsan yeter

Zati babam zamanında dediydi "kızım ha hayvan ha insan ikisi de canlı sen de hemşire ol " diye :KK43: Aha oldum olsun hastalarımı da seviyorum :) :)

Hay babanız yaşasın :) keşke bu hayatta her şeyi istediğimiz gibi her şeyi yapabilseydik, ben de tutturmuştum küçüklükten illa da hemşire ya da mutlaka sağlıkçı olacağım diye. Lisede alakasız bir liseye gönderdi ailem. Sonra 5 yıl her yıl öss' ye girdim. Sırf iki yıllık bir sağlık bölümü için yıllarca uğraştım, ama olmadı. Kalktım 5 yıl sonra farklı bir iki yıllık bir bölüm okudum. Ama içimde kaldı sağlık. Sonra vazgeçmedim. Bir yıl okuduğum bölümle alakalı bir iş yaptım. Bu arada tekrar öss' ye girdim. Sonuçlar açıklandı. Bi de baktım netten, sonunda orda yazıyordu işte. Hayallerimdeki şey yıllar sonra ismimin altında yazıyordu. Bir saat boyunca ağlayarak tüm sevdiklerimi aradım. Haber verdim, o anki mutluluğum paha biçilemezdi. Şimdi ikinci sınıftayım çok şükür. Allah herkese istediğini nasip etsin inşallah. .

Back
X