schengen vize evraklari

minok

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
485
300
648
İstanbul
Kizlar merhaba,
15 aralikta kuzenimin almanyada dugunu var. Ona katilmak istiyorum. Vize evraklarini toparlamaya calisiyorum fakat soyle bir sorunla karsilastim;
1hafta once calistigim yerden anlasarak ayrildim. Ayrilmadan maas bordromu ve isyeriyle alakali tum belgeleri alDim. Antetli kagida is veren imzali benim orda calistigima dair yazi haric. Isten bir anda ciktigim icin Su anda orada calismadigimdan dolayi boyle bir yazi alamiyorum. Alsam da su tarihler arasinda izinlidir. Tekrar buraya donecek diye belirtilemiyor. Cunku isten ciktim sonuc olarak. Yalan beyanat vermek istemiyor patronum hakli olarak. Bu arda Sgk cikisim hala yapilmamis

Benim sorum acaba bu yaziyi kesin almam gerekir mi? Veya tarih belirtilmesi gerekir mi acaba. Bu konuda cok dusunceliyim. Calisan olarak basvurmak istyorum vizeye. Ama biyke sorunlar var. Calismazken vize almak zor. Ne yapacagimi sasirdim.

Bir de girisimi fransadan yapmak istyorum ve fransiz konsolosluguna yapilacak.

Bilgisi olan varsa lutfen yardimlarinizi rica ediyorum. Tesekkur ederim.

fransadan daha kolay vize alındığını biliyorum.
ben öğrenciyken hollanda vizesi almıştım baya zorlamışlardı herşeyim düzgün olmasına rağmen.
hatta başta yanlış tarihlere vermişler gittim düzelttirdim fln bi ton uğraştım.
fransa o açıdan daha iyidir tabi.
ama çalışıyor olsan daha kolay verecekleri kesin.
çünkü direk evli de değilsen genç bayan olarak potansiyel ordan birini tavlayıp vatandaşı olacaksın gözüyle bakıyorlar.
pek yardımcı olamadım üzgünüm:(
ama şu tur şirketlerini arayıp sorabilirsin onlar hep fransadan alıyorlar daha kolay diye belki daha yardımcı olurlar.

Tesekkur ederim. Benim de aklima tur op.ine gitmek geldi. bugun konuscam ne yapabilirim diye ama zaman da daraliyor:( Onceden aldigim ingiltere ogrenci vizem de var gerci ama schengenim yok. Belirsizlik beni olduruyor:(

ben o yazının olması gerektıgını bılıyorum cyunku bende cok basvuru fılan yapıyorum vızecımız aracılıgıyla o yazı olmadan calısan olarak basvuramazsınız
ayrıca zmaan cok az yetısecekmı vıze?

Almanya Turistik Vizesi İçin Gereken Belgeler - SSK Çalışanı

Yeni ve Eski Pasaportlarınız
2 Adet Biometrik Resim ( Altı aydan eski olmamalı, Arka fonu beyaz renkte, Yeni çekilmiş ve rötuşsuz ! )
Eksiksiz bir şekilde Almanca olarak doldurulmuş Vize Başvuru Formu
İlgili Ülkedeki şirketten gönderilmiş davetiye, ya da bir fuara katılınılacaksa; Fuar giriş bileti veya fuar (stand) krokileri
Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı dilekçe
İmza Sirküleri
Vergi Levhası
Faaliyet Belgesi
Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopileri
SSK İşe Giriş Bildirgesi
Son 3 aylık maaş bordrosu
4A Hizmet Dökümü
İşçi Sigortasız ise İş yeri ile arasındaki iş sözleşmesi
Ve son 3 aylık maaş bordroları
Otel ve Uçak Rezervasyonları
Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası
Arkalı Önlü Çekilmiş Kimlik Fotokopisi
Araç Ruhsatı ve Gayrimenkul Tapu Fotokopileri ( Var ise )
Şahsi Banka Hesap Cüzdan Fotokopisi ( Güncel Tarihli ve Bakiyeli olmalıdır!)

Vize yetisir. Randevum yarin. Cuma gunu de aliyorum zaten vizeyi. Biraz once de konsoloslukla gorustum. Izin tarihini belirtme. Belgeni getir yeter ise hala devam ediyor gozukuyorsan dedi. Tek sorun simdik patrondan o kagidi alabilmek:( umarim sorun cikmaz. Yoksa cok moralim bozulcak. Calistigim sure boyunca uygun zamanlarda izin alamadigim icin yurtdisi gezisi yapamadim. Simdik de calisiyorum dye yapamiyorum. Ne sacma bi durumda kaldim. Hic aklima gelmezdi bi vize alcam diye kirk takla atacagim:)

Vize yetisir. Randevum yarin. Cuma gunu de aliyorum zaten vizeyi. Biraz once de konsoloslukla gorustum. Izin tarihini belirtme. Belgeni getir yeter ise hala devam ediyor gozukuyorsan dedi. Tek sorun simdik patrondan o kagidi alabilmek:( umarim sorun cikmaz. Yoksa cok moralim bozulcak. Calistigim sure boyunca uygun zamanlarda izin alamadigim icin yurtdisi gezisi yapamadim. Simdik de calisiyorum dye yapamiyorum. Ne sacma bi durumda kaldim. Hic aklima gelmezdi bi vize alcam diye kirk takla atacagim:)

Back
X