- 11 Ocak 2016
- 1.667
- 1.747
- 83
- 37
- Konu Sahibi birumutturyasamak
-
Kizlar sorunum şu. Kafama soru işareti takıldı. Yerli mi yersiz mi siz karar verin lütfen. Eşim ve abisi ortak bi arsa alacaklar. Eşim , beniM adima olsun istedi (kredinin yarisini ben cekiyorum). Yani tapu ortak olacaktı abisi ve ben. Buraya kadar sorun yok.
Dün akşam abisi aradı . Tapu tamamen onun adına olsun dedi. Bizim borçlar filan olursa (ticaretle ugrasiyor) sıkıntı olmaz dedi. EşiM de tamam dedi. Sonra ben aradım hayırdır dedim Tüm mal varlığını benim üzerime geçirmeye karar vermişsin deyip güldüm. Valla kardesine kizarsam Satarim gözünün yaşına bakmam dedim. Güldü o da. Yok sana güvenim tam, ben seni tanıyorum vs dedi. Iyi dedim kapattim. Şimdi bayram değil seyran değil kayinbiraderim neden tapuyu sadece benim üstüme yapıyor ???
Bunun bana ilerde herhangi bir zararı olabilir mi ? Fikri bilgisi olan arkadaşlar ? Guvenmedigim biri değil ama yine de işkillendim
Eğer ticaret ile uğraşıyorsa borcu varsa yada ileride bir borç durumu olursa diye tamamını sizin üstünüze vermek istemiş olabilir haciz vs gelmesin diye,aksine zararı değil iyiliği dokunur sizi düşünmüş bir nevi.Kizlar sorunum şu. Kafama soru işareti takıldı. Yerli mi yersiz mi siz karar verin lütfen. Eşim ve abisi ortak bi arsa alacaklar. Eşim , beniM adima olsun istedi (kredinin yarisini ben cekiyorum). Yani tapu ortak olacaktı abisi ve ben. Buraya kadar sorun yok.
Dün akşam abisi aradı . Tapu tamamen onun adına olsun dedi. Bizim borçlar filan olursa (ticaretle ugrasiyor) sıkıntı olmaz dedi. EşiM de tamam dedi. Sonra ben aradım hayırdır dedim Tüm mal varlığını benim üzerime geçirmeye karar vermişsin deyip güldüm. Valla kardesine kizarsam Satarim gözünün yaşına bakmam dedim. Güldü o da. Yok sana güvenim tam, ben seni tanıyorum vs dedi. Iyi dedim kapattim. Şimdi bayram değil seyran değil kayinbiraderim neden tapuyu sadece benim üstüme yapıyor ???
Bunun bana ilerde herhangi bir zararı olabilir mi ? Fikri bilgisi olan arkadaşlar ? Guvenmedigim biri değil ama yine de işkillendim
Arsanın yıllık vergisi de mi var ?Vergi algı işlerini size mi yükleyecekler acaba?
Arsanın vergisi olduğunu bilmiyordumİyi de hepsi sizin üzerinize olsun demiş size ne zararı olabilir ki
Yani onun üzerine olsa olmaz da hepsi sizin üzerinize olunca en fazla vergisi size kalır
Yatın satsanız yeseniz parayı gık diyemez Ada'm
Gerekçesi de makul
Arsanın vergisi olduğunu bilmiyordum
Var tabi, elbette değeri kadar değil ama var.Arsanın yıllık vergisi de mi var ?
Hamileyim canım çocuğum olacak inşallahVardır da düşüktür yani vergi borcu hiçbir zaman kaynının hissesinin değerine ulaşmaz ki
Çocuğun var mı bilmiyorum ama yoksa ve allah gecinden versin vefat edersen o arsa eşine ve kendi ailene miras kalır
Kaynın size güvenmiş yok bir sorun bence
Hak geçme durumu pek yok çünkü zaten biraz fazladan para vericemVar tabi, elbette değeri kadar değil ama var.
Ayrıca satın alırken tapu vs bayağı bir masrafı da var.
Ben sizin yerinizde olsaydım kabul etmezdim, diğer arkadaş yazmış.
Dünyanın binbir türlü hali var, ne olur ne olmaz hak geçmemeli.
Orası öyle elbet.http://www.verginet.net/dtt/1/Emlak-Vergisi-Oranlari.aspx
arsanın değerine göre şuradan hesaplayabilirsiniz.
ayrıca güven vermişsiniz. o kadar evham yapacak bişey yok. onun yapması lazım hatta. allah korusun vefat etseniz adam hak iddia edemeyebilir.
Arsanın vergisi olduğunu bilmiyordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?