sebep ben miyim ?

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Merhabalar .
Daha önce 20 aylık kızımla ilgili konu açmıştım. 1den 20 ye kadar turkce sayabiliyor, 200 e yakin kelime kullaniyor ve 3 kelimeli cumle kuruyordu.
Dün rutin doktor randevusu vardı ve doktor kızımi muayene ederken nasilsin bakalim dedi gulerek. Kizim da iyiyim sen nasilsin dedi ve dr la bi sure konustu. Bunun uzerine doktor bizi bir ram ( rehberlik ve araştırma merkezi) ne yönlendirdi.
Orada sorular sordular kızıma bi takım testler yaptılar ve üstün yetenekli olduğu , 4 ay sonra sisteme alınacağı söylendi.
Ben babasız büyütüyorum ve herseyim o olduğu için aşırı ilgilendim.
Acaba diyorum çocuğun bu durumu ben ilgilendiğim için mi ortaya çıktı. Yani gelişim olarak zeka olarak ilerde değildi ama benim destegimlemi oldu ???

Sanmıyorum ama cevabı bılmıyorumda.
Benım oglum ustun yeteneklı degıl ama zeka sevıyesı yasıtlarından %85 önce cıktı. Ramde destek almıyor, o baska bır projeye dahıl oldu orada bılım sanat egıtımı alıyor , ustun yeteneklı sınıfında.
Zor oluyor bu cocuklar , onuda bılmenı ısterım

Peki neler yaşadınız bu süreçte.
Bana da normal bir çocuk gibi davranın dediler.
Bizi neler bekliyor
oncelikleriniz nelerdir bilemiyorum ama ben ikisini de herhangi bir projeye dahil etmedim. bunun baski yaratacagini dusundum. onceligim onlarin sosyal ve mutlu olmasi. oyun geuplri ile destekliyorum. slinda sizi bisey beklemiyor ben ustun yetenwkli diyinceye kadar benim icin normal cocuklardi halen de oyleler. gelecekte ne olir bilemiyorum. abartmayin bol bol sevin.

Maksimum seviyede uyarana ve ilgiye maruz kalsa bile çocuklar, çok az geliştirilebilir IQ seviyeleri. Yani sizinle ilgili değil. Kendini rahat izah edebilen bi çocuk olarak yetiştirmişsiniz, rahatlıkla belli etmiş durumunu.

Zeka duzeyi cok buyuk oranda kalitimsaldir, cevresel faktorler daha az etkilidir.
Sizin yonlendirmeniz ve ilginiz destekleyici rol oynar sadece.
Anlamadigim bunu niye olumsuz bir seymis gibi anlattiginiz.
Kendinizi sucluyor musunuz ? :)

Allah askina cocuga normal zeka seviyesindeymis gibi davranin. Onu ustun zekali etiketiyle yetistirmeyin. Hatta bence etrafinizda kimseye bahsetmeyin.
Uzgunum ama bir ogretmen olarak soyluyorum. Veliler ustun zekali çocuklarını bir sure sonra bariz gerizekali durumuna getiriyor.
Muhim olan cocugunuzun saglikli, huzurlu, mutlu bir birey olarak yetişmesi.

Benim oğlumda bu yaşlarda oyleydi cok fazla kelimesi, sayisi, ingilzice kelimesi vardi acik acik sohbet ediyordu ve olduğumuz kitapların hepsini ezberlemişti ama bize kimse çok zeki demedi diyene de ben öğrettigim için biliyor dedim yoksa kendiliğinden saymayı öğrenmedi. 13 aylıkken 30 üstü kelime biliyordu. Şuanda 4 yaşında ama o zamanki performansı yok , üstüne hata yapmaktan korkuyor , yarışlı oyunlardan kaciyor kaybetme korkusu var .ben bu durumda zorlaniyorum üstün zekali çocuklar daha zor sanirim

Maşallah çocuğunuza 23 aylık kızım 2 kelimelik cümleleri nadir kullanıyor 3 e kadar sayamiyor 30 kelimesi ancak var. Ben bunları öylesine yazdım da siz neyi dert edip yazdınız anlamadım?beni pohpohlayin tek başıma böyle çocuk yetiştiriyorum diye mi

Ahhaa aynisini dusundum konuyu okurken , zaten ilgiyle olan bir durum degil , insallah cocuk heba olmaz da gercekten zekasini ve yeteneklerini faydali sekilde kullanir

Zeka bireylere sonradan kazandirilabilen bir sey degildir. Dogustan gelir. Bu yasta yapilan olcumlerin bir gecerliligi yoktur cunku zekanin islenmesi farkli bir nokta ve bu yaslarda yapilan ekstra aktiviteler cocugu ilerletmez tam tersine koreltir. Turkce kaynaklar yetersiz, yabanci kaynaklara basvursaniz daha aciklayici olur.

Çocuğunuza maşallah. Ancak başka bir sorum olacak. Babasız büyütmek çok zor mu? Boşanmayı düşünüyorum ama kızımı düşününce acaba yapmamalı mıyım diyorum. Bazen de şans verilmeli mi bu evliliğe diye sorguluyorum. Karma karışık duygular içerisindeyim. Bu arada ailem arkamda ve çalışıyorum.

Back
X