• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sebepsiz infertilitesi olup hamile kalamayanlar buraya.

BARAN90ISIL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2014
416
210
53
34
Arkadaslar herkeze merhaba ben 3.5 yildir evli ve evlendigi ilk gunden beri bebek hayaliyle yanip tutuşan biriyim. Ilk zamanlar oyle cok istiyordum ki bir evlat sahibi olmayi her regli oldugumda agliyordum yemeden icmeden kesilip odalara kapaniyordum acikcasi kendimi mahvediyordum sonra camiye gitmeye basladim kurani kerimi okumayı ogrendim 1 yıl icinde tesetture girdim bu vesilelerle cocuk fikrinden biraz uzaklasmistim.. ama o donemde yine olmadi kafana takma dusunme diyenler varya cok biliyorlar hanii onlarada cevap oldu bu demek kafaya takmaktan degilmis. Ama sebepte yok bu 3.5 yil icinde 3 devlet 1 ozelde olmak uzere 4 asilama yaptirdim rahim filmi temiz olmasina ragmen laporoskopi ameliyati oldum oda temiz cikti esimde zaten sorun yok.. Tek carem tüp bebek o yolada girmekten cok korkuyorum eger buda olmazda geride benim tesellim ne kalir ben bu aralar yine cok kotüyüm kapi komsum dogum yapicak bi kac gune o bebek agladikca ben mahvolucam bu kiskanclik degil asla ben Anne olmak istiyorum bir cocuk bana anne desin istiyorumm.. biliyorum hepimizin arzusu bu Rabbim hepimize nasip etsin arkadaslar siz benim yerimde olsaniz napardiniz??
Cevap bekliyorum sizden lütfenn...

Canım merhaba aynı sorunları bende yaşıyorum 4 yıl oldu ve bir sebebi olmamasına rağmen olmuyor. yumurta takibi ve aşılama yaptırdım olmadı şimdi tüp bebek için görüşmeye gittim önümüzdeki ay başlıyorum daha fazla beklemek istemiyorum artık sebebi yok ama bebekte yok.Tüp bebekte görülmeyen sebeplerin ortaya çıktığı oluyormuş denemekte fayda var derim.

Canım merhaba aynı sorunları bende yaşıyorum 4 yıl oldu ve bir sebebi olmamasına rağmen olmuyor. yumurta takibi ve aşılama yaptırdım olmadı şimdi tüp bebek için görüşmeye gittim önümüzdeki ay başlıyorum daha fazla beklemek istemiyorum artık sebebi yok ama bebekte yok.Tüp bebekte görülmeyen sebeplerin ortaya çıktığı oluyormuş denemekte fayda var derim.
Her kafadan bir ses cikiyor anlarsin beni tup bebek iicin erken diyorlar falan bir doktorla gorustum oda ayni dedi napicam bilmiyorum yasin kac canim.

Oradamisin internete pek girmiyosun heralde canim ??

Oradamisin internete pek girmiyosun heralde canim ??
merhaba canım pek fazla giremiyorum:( Anlıyorum tabi banada hep bekle olur dediler doktorumda tüp bebeğe çok olumlu yaklaşmadı aşılama denemeyi önerdi ama ben tekrar aşılama yaptırmak istemedim çünkü şans oranı aşılamada çok düşük. Bence bekleyip daha fazla stres olmak yerine tüp bebek denemek daha mantıklı.

Merhaba canım, yazalı bir kaç ay olmuş ama ben yeni gördüğüm için genede yazmak istedim. Ben 5 yıllık evliyim ve aynı şekilde bebek istiyorduö baştan beri. Çoğu doktor ciddiye almadı erken dediler bana bende bekledim yaşımda gençti (şuan 25im). En son bi doktor iyice inceledi ve kist var belki ondandır dedi tüp bebeğe yönlendirdi. 2 sene önce tesaviye başladım, öncelikle ilaçlarla kistleri yok ettiler. Sonra ilaç iğne derken süreç uzun oldu biraz. İlk denememde tutmadı, bağışıklık sistemimi zayıflatmaya karar verdiler, ekstra bir ilaç daha kullanarak Kasım 2015te 2. Denemeyi yaptıl. Bu sefer tuttu ama maalesef 8. Haftada kürtaj oldum çünkü bebeğimin kalbi armıyordu. Bu sefer farklı büyük bi test yaptılar, ben yurt dışındayım test immunologie diye birşey, çeviride immünoloji çıkıyor doğrumu bilmiyorum maalesef. Bu testte bağışıklık sistemimin çok fazla güçlü olduğu çıktı. Yani vücudum kendi ürettiği hücreleride kabul etmiyormuş, ister rahim ister ciğer olsun bu genel bi sorunmuş bende. Buda bebeğin tutunmasına, şansa tutunsa bile vücutta barınmasına müsaade etmiyormuş. Tekrar 2 martta tüp bebek yapıldı, bu sefer bir ekstra daha olarak 3-4 hafta ara ile bir serum karışımı vuruldum. Şimdi çok şükür serumada gerek kalmamış ve 7 haftadır ilaç kullanmıyorum, inşallah rabbiminde izniyle kasımda bebeğime kavuşacağım. Kolay olmadı, çok zor süreçlerden geçtim ama şimdi iyiki katlanmışsım diyorum. Sana tavsiyem biran önce tüp bebeğe başla, ilk denemede tutmaya bilir ama bu denemende önce fark edemedikleri sorunları bulacaklardır. Dualarım sen ve tüm bebek isteyenlerle canım.

Merhaba canım, yazalı bir kaç ay olmuş ama ben yeni gördüğüm için genede yazmak istedim. Ben 5 yıllık evliyim ve aynı şekilde bebek istiyorduö baştan beri. Çoğu doktor ciddiye almadı erken dediler bana bende bekledim yaşımda gençti (şuan 25im). En son bi doktor iyice inceledi ve kist var belki ondandır dedi tüp bebeğe yönlendirdi. 2 sene önce tesaviye başladım, öncelikle ilaçlarla kistleri yok ettiler. Sonra ilaç iğne derken süreç uzun oldu biraz. İlk denememde tutmadı, bağışıklık sistemimi zayıflatmaya karar verdiler, ekstra bir ilaç daha kullanarak Kasım 2015te 2. Denemeyi yaptıl. Bu sefer tuttu ama maalesef 8. Haftada kürtaj oldum çünkü bebeğimin kalbi armıyordu. Bu sefer farklı büyük bi test yaptılar, ben yurt dışındayım test immunologie diye birşey, çeviride immünoloji çıkıyor doğrumu bilmiyorum maalesef. Bu testte bağışıklık sistemimin çok fazla güçlü olduğu çıktı. Yani vücudum kendi ürettiği hücreleride kabul etmiyormuş, ister rahim ister ciğer olsun bu genel bi sorunmuş bende. Buda bebeğin tutunmasına, şansa tutunsa bile vücutta barınmasına müsaade etmiyormuş. Tekrar 2 martta tüp bebek yapıldı, bu sefer bir ekstra daha olarak 3-4 hafta ara ile bir serum karışımı vuruldum. Şimdi çok şükür serumada gerek kalmamış ve 7 haftadır ilaç kullanmıyorum, inşallah rabbiminde izniyle kasımda bebeğime kavuşacağım. Kolay olmadı, çok zor süreçlerden geçtim ama şimdi iyiki katlanmışsım diyorum. Sana tavsiyem biran önce tüp bebeğe başla, ilk denemede tutmaya bilir ama bu denemende önce fark edemedikleri sorunları bulacaklardır. Dualarım sen ve tüm bebek isteyenlerle canım.[/QUOTE
Amin canım..Bu arada Rabbim evladını sağ sağlim kucaģina almak nasip etsin inşallah..Tup bebek tedavisine gecen ay basladim embriyolarim hastanede donduruldu cok yumurtam olustugu icin
Merhaba canım, yazalı bir kaç ay olmuş ama ben yeni gördüğüm için genede yazmak istedim. Ben 5 yıllık evliyim ve aynı şekilde bebek istiyorduö baştan beri. Çoğu doktor ciddiye almadı erken dediler bana bende bekledim yaşımda gençti (şuan 25im). En son bi doktor iyice inceledi ve kist var belki ondandır dedi tüp bebeğe yönlendirdi. 2 sene önce tesaviye başladım, öncelikle ilaçlarla kistleri yok ettiler. Sonra ilaç iğne derken süreç uzun oldu biraz. İlk denememde tutmadı, bağışıklık sistemimi zayıflatmaya karar verdiler, ekstra bir ilaç daha kullanarak Kasım 2015te 2. Denemeyi yaptıl. Bu sefer tuttu ama maalesef 8. Haftada kürtaj oldum çünkü bebeğimin kalbi armıyordu. Bu sefer farklı büyük bi test yaptılar, ben yurt dışındayım test immunologie diye birşey, çeviride immünoloji çıkıyor doğrumu bilmiyorum maalesef. Bu testte bağışıklık sistemimin çok fazla güçlü olduğu çıktı. Yani vücudum kendi ürettiği hücreleride kabul etmiyormuş, ister rahim ister ciğer olsun bu genel bi sorunmuş bende. Buda bebeğin tutunmasına, şansa tutunsa bile vücutta barınmasına müsaade etmiyormuş. Tekrar 2 martta tüp bebek yapıldı, bu sefer bir ekstra daha olarak 3-4 hafta ara ile bir serum karışımı vuruldum. Şimdi çok şükür serumada gerek kalmamış ve 7 haftadır ilaç kullanmıyorum, inşallah rabbiminde izniyle kasımda bebeğime kavuşacağım. Kolay olmadı, çok zor süreçlerden geçtim ama şimdi iyiki katlanmışsım diyorum. Sana tavsiyem biran önce tüp bebeğe başla, ilk denemede tutmaya bilir ama bu denemende önce fark edemedikleri sorunları bulacaklardır. Dualarım sen ve tüm bebek isteyenlerle canım.
Amin canim..Bu arada Rabbim yavrunu sag saglim kucagina almak nasip etsin insallah..Gecen ay tup bebk tedavisine basladım embriyolar donduruldu cok sayida yumurta toplndigi icin ohss denilen bir sendrom varmis vucutta su toplaması tedbir amacli transfer olmadı.adet ol gel dedi doktor adet olup gittigimdede ignelerden dolayi kistim olmus bide onun icin ilac basladi yani aksilikler ust uste geldi :( Hayirlisi inssllah..bide ilk denemede tutmayabilir demissin bunun bi sebebi varmi ilk denemede tutanda cok var cunku.

Amin canim..Bu arada Rabbim yavrunu sag saglim kucagina almak nasip etsin insallah..Gecen ay tup bebk tedavisine basladım embriyolar donduruldu cok sayida yumurta toplndigi icin ohss denilen bir sendrom varmis vucutta su toplaması tedbir amacli transfer olmadı.adet ol gel dedi doktor adet olup gittigimdede ignelerden dolayi kistim olmus bide onun icin ilac basladi yani aksilikler ust uste geldi :KK43: Hayirlisi inssllah..bide ilk denemede tutmayabilir demissin bunun bi sebebi varmi ilk denemede tutanda cok var cunku.
Canım çok teşekkür ederim darısı sana olsun inşallah. Bende aynı süreçten geçmiştim, çok fazla yumurtalık toplanmıştı. O zaman beklemeyip transfer yaparlarsa risk olduğu için bende adet olmayı beklemiştim sonra ilk transferim gerçekleşmişti.
İlk denemede tutmaya bülir derken, tutan çok canım, ben sadece tutmayada bilir tutmaz etmezse hayal kırıklığına uğramayasın diye yazmıştım. Çünkü ben öyle ümütlenip negatifi görünce zor topladım kendimi, bir kaç ay sürmüştü bende üstelik.. Bende sebepsiz inferilite den dolayı tedaviye başlamıştım, ilkindede başka ne sorun olduğunu öğrenmiş olmuştuk.
Sen sadece olumlu düşünmeye çalış, inançlı biriysen dua et bol bol.
Kaçtane yumurtalık toplandı, kaçtanesi donduruldu? Kaç günlük embryolaron cnm? Rabbim tez zamanda kucağına bebeğini almayı nasip etsin inşallah.. Benide bilgilendirirsen sevinirim. Seninle sevinmeyi isterim cidden..

Canım çok teşekkür ederim darısı sana olsun inşallah. Bende aynı süreçten geçmiştim, çok fazla yumurtalık toplanmıştı. O zaman beklemeyip transfer yaparlarsa risk olduğu için bende adet olmayı beklemiştim sonra ilk transferim gerçekleşmişti.
İlk denemede tutmaya bülir derken, tutan çok canım, ben sadece tutmayada bilir tutmaz etmezse hayal kırıklığına uğramayasın diye yazmıştım. Çünkü ben öyle ümütlenip negatifi görünce zor topladım kendimi, bir kaç ay sürmüştü bende üstelik.. Bende sebepsiz inferilite den dolayı tedaviye başlamıştım, ilkindede başka ne sorun olduğunu öğrenmiş olmuştuk.
Sen sadece olumlu düşünmeye çalış, inançlı biriysen dua et bol bol.
Kaçtane yumurtalık toplandı, kaçtanesi donduruldu? Kaç günlük embryolaron cnm? Rabbim tez zamanda kucağına bebeğini almayı nasip etsin inşallah.. Benide bilgilendirirsen sevinirim. Seninle sevinmeyi isterim cidden..
20 yumurtam toplandi 13u dollendi 6si 3.gun emriyosu donduruldu 7si ile 5.gune gidilmek istendi ama dayanamadılar yavrucaklar.. öyle işte canım..Bu arada güzel duaların icin tesekkür ederim.Bu sürecin sonu hayırla sonuclanirsa haber vericem canım söz :KK15:

20 yumurtam toplandi 13u dollendi 6si 3.gun emriyosu donduruldu 7si ile 5.gune gidilmek istendi ama dayanamadılar yavrucaklar.. öyle işte canım..Bu arada güzel duaların icin tesekkür ederim.Bu sürecin sonu hayırla sonuclanirsa haber vericem canım söz :KK15:

COk iyi canim, zaten güzel bir baslangic yapmissiniz, ben hastanede cok gördüm aglayanlari 1-2 yumurta toplana bildigi icin. Sen 20 yumurta diyorsun ve 6si dondurulmus.. cok sevindim adina...
Gene doktorunun tavsiyesini dinle ve esinle ortak karar verin tabii ama benim sana tavsiyem 2 Embryo yerlestirtmen. En fazla ikizlerin olur :) bende ikiser ikiser yerlestirtmistim bastan beri, hep 1 tanesi tutundu.. ki cok saglikli diye bana 1tane yerlestirtmemi tavsiye etmisti doktorum. Ben ikizede raziyim diye 2ser adet yerlestirtmistim. Iyiki öyle yapmissim.

Yedigine ictigine dikkat et aman, nane maydanoz sakin tüketme, ve bitki caylarindan uzak dur! Yerlestirmeden sonra karnini gerecek hareketlerden uzak dur (dolapta yüksege uzanma gibi), fazla sicak ve güneste hic iyi degil. 1 kilodan fazlasinida kaldirma.. ev süpürmeyi felan esin üstlensin.. Rabbim yardimcin olsun ve insallah gönlüne göre versin cnm.

ilk bastan beri 2 emriyo istiyoruz zaten sirf bu yuzden özel bir merkeze gittik..Doktorumuza tedavi basinda soyledik oda embriyo kalitesine gore karar veririz demisti embriyolar 5.gune dayanamadigi icin gecen gittigimizde sorduk nasil olucak 2 embriyo koyucakmisiniz Allah verirse ikizede raziyiz dedik tamam dedi bu sefer. :) Bu arada transferden sonra yatmayi dusunuyorum annem gelip bakicak canim cunku ben cok hareketli bir insanim ani hareketlerim cok var en iyisi yatmam :)) Canım senin yerlestirilenler kacinci gun embriyosuydu?

Back
X