Börekler Sebzeli Tavuklu Sargılı Börek-Banvit Tavuk Sponsorluğunda

HanimKelesimiGetir

SüperAnneAnne
Pro Üye
20 Mart 2008
142.013
214.076
1.423
60
Bu sefer yarışmaya bende katılayım dedim,sonuçta börek oldumu dayanamam heleki peynirliyse hiç dayanamam..Gerçi su böreği olsaydı fenada olmazdı değilmi hanımlar.:kk77: Bir çok marifetli hanımların olduğu bu sitede neler öğrendim bir çoğunuda yapmaya gayret ettim..
Şimdiden herkese başarılar dilerim,hak eden kazansın diyorum :KK66:

Gelelim malzemelerimize,
1 yufka,yufkayı istediğiniz kadar kullana bilirsiniz.
1 kahve fincanı zeytinyağı,içine birazda su.
1 yumurtanın sarısı.

İç Harcı
1 adet göğüs eti,
1 adet kırmızı bibber
1 adet havuç
1 çay bardağı mısır
Tuz,karabiber,kırmızıbiber

20151007_131602.webp

Yapım Aşaması

Öncelikle yufkamızı tezgaha serip 4 eşit parçaya kesiyoruz,kesilen her yufkanın üzerine yağlı ve sulu karışımdan karışımdan fırçayla sürüyoruz.
20151007_132342.webp
20151007_135603.webp

Oklava ile sararak alt kısımda bir parça bırakıyoruz,sonra sardığımız yufkayı oklavadan çıkarıyoruz.

20151007_135840.webp

20151007_135939.webp

Tavuğumuzu tavaya alıp kavurmaya başlıyoruz,pişmesine yakın içine kırmızıbiber ve havuçu ilave ediyoruz bir güzel harmanlıyoruz.En sondada baharatlarını katıp karıştırıyoruz güzelcene.

20151007_134159.webp
20151007_135049.webp

Tavuğumuzda hazır,sıra geldi yufkayla birleştirmeye,burgu yaptığımız yufkamızın alt kısmı taban olacak.
Uç kısımlardan tutarak birleştiriyoruz arkadan,açılma olabilir diye kürdan takdım arka kısımdan.Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüyorsunuz,180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyorsunuz.

20151007_140352.webp
20151007_180635.webp

Tavuk yerine istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz,ben tavukçu olduğum için bunu tercih ettim,peynirliside güzel oluyor.

20151008_094614.webp

20151008_094833.webp

20151008_094844.webp

Böreğimiz hazır hanımlar,hanımın kuşları ve gündüz yanan mumlar eşliğinde afiyet olsun hepimize :KK19: :KK72: :KK66:
Tabağımıda süsleyim dedim,resim çektinden hemen sonra bunlar mideme indi çay eşliğinde :KK53:

Şimdiden herkese başarılar dilerim seviyorum sizleri :KK200::KK200:

Banvit Tavuk
Faaliyetlerine 1968 yılında yem üreticisi olarak başlayan "Banvit AŞ, 1984'te piliç eti üretimine de geçiş yaptı. Türkiye’de ilk defa temizlenmiş ve poşetlenmiş taze piliç üretimini gerçekleştiren Banvit AŞ, bir gıda üreticisi olma vizyonuyla 2001 yılında önce hindi eti ve ardından da ileri işlenmiş hazır gıdaların üretimine başladı.

Banvit, 2005 yılında kademeli olarak kırmızı et sektörüne de adım atmış, toplu tüketim kanallarına yönelik faaliyetlerinin ardından 2009 yılında kendi tesislerinde ürettiği kırmızı et ürünlerini Banvit Kırmızı markasıyla tüketicilerinin beğenisine de sunmaya başlamıştır.
Besicilik ve kırmızı et yatırımlarına paralel olarak 2005 yılında büyükbaş yem üretimine de başlayan Banvit AŞ, ürettiği yemleri kendi çiftliklerinde kullanırken, aynı zamanda Banvit Yem markası ile serbest yetiştiricilik yapan çiftçilere de pazarlıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ooo hanım abla sürpriz oldu seni görmek.:rolleyes:Ben tavuğu içinde bekliyordum üstünde çıktı.:KK53:Değişik olmuş.Çok güzel görünüyor.Eline sağlık.Başarılar dilerim.:KK36:

Çok değişik bi tarif ellerinize sağlık çok güzel görünüyor hanım aplam :kk77::KK36:

Çok tşkler hayatım sağol,ilk defa denedim buna benzerini yapmıştım ama beğenmene sevindim :KK60:

Benim de aç.:KK53:Hamur kızartması pişiyor şimdi kıymalı.Gel birlikte yiyelim.:KK60:

Ben tokum ama sen çağırırısında hiç gelmezmiyim :KK60:

Bu sefer yarışmaya bende katılayım dedim,sonuçta börek oldumu dayanamam heleki peynirliyse hiç dayanamam..Gerçi su böreği olsaydı fenada olmazdı değilmi hanımlar.:kk77: Bir çok marifetli hanımların olduğu bu sitede neler öğrendim bir çoğunuda yapmaya gayret ettim..
Şimdiden herkese başarılar dilerim,hak eden kazansın diyorum :KK66:

Gelelim malzemelerimize,
1 yufka,yufkayı istediğiniz kadar kullana bilirsiniz.
1 kahve fincanı zeytinyağı,içine birazda su.
1 yumurtanın sarısı.

İç Harcı
1 adet göğüs eti,
1 adet kırmızı bibber
1 adet havuç
1 çay bardağı mısır
Tuz,karabiber,kırmızıbiber

Eki Görüntüle 1650995

Yapım Aşaması

Öncelikle yufkamızı tezgaha serip 4 eşit parçaya kesiyoruz,kesilen her yufkanın üzerine yağlı ve sulu karışımdan karışımdan fırçayla sürüyoruz.Eki Görüntüle 1650996 Eki Görüntüle 1650997

Oklava ile sararak alt kısımda bir parça bırakıyoruz,sonra sardığımız yufkayı oklavadan çıkarıyoruz.

Eki Görüntüle 1651001
Eki Görüntüle 1651042

Tavuğumuzu tavaya alıp kavurmaya başlıyoruz,pişmesine yakın içine kırmızıbiber ve havuçu ilave ediyoruz bir güzel harmanlıyoruz.En sondada baharatlarını katıp karıştırıyoruz güzelcene.

Eki Görüntüle 1651007 Eki Görüntüle 1651016

Tavuğumuzda hazır,sıra geldi yufkayla birleştirmeye,burgu yaptığımız yufkamızın alt kısmı taban olacak.
Uç kısımlardan tutarak birleştiriyoruz arkadan,açılma olabilir diye kürdan takdım arka kısımdan.Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüyorsunuz,180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyorsunuz.

Eki Görüntüle 1651023 Eki Görüntüle 1651028

Tavuk yerine istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz,ben tavukçu olduğum için bunu tercih ettim,peynirliside güzel oluyor.

Eki Görüntüle 1651031
Eki Görüntüle 1651036
Eki Görüntüle 1651037

Böreğimiz hazır hanımlar,hanımın kuşları ve gündüz yanan mumlar eşliğinde afiyet olsun hepimize :KK19: :KK72: :KK66:
Tabağımıda süsleyim dedim,resim çektinden hemen sonra bunlar mideme indi çay eşliğinde :KK53:

Şimdiden herkese başarılar dilerim seviyorum sizleri :KK200::KK200:

cevizli sucuklarıda yedinmi keleşimm :kk77::kk77::kk77:çok severim Ellerine sağlık afiyet olsun şifa olsun BAŞARILAR:KK36::KK36::KK36::KK36::KK36:

Benim de aç.:KK53:Hamur kızartması pişiyor şimdi kıymalı.Gel birlikte yiyelim.:KK60:
Gerçeten mii hemen geliyorum:kk77::kk77:
Kendimi kıtlıktan çıkmış gibi hissediyorum, ekmeğe çikolata süreyim dedim, tam sürcem ton balığı istedi canım, hadi dedim onu yiyeyim, buzdolabını açtım salata gördüm, ayy dedim bunu yiyeyim, en son salatanın içine ton balığını karıştırıp ekmeğin arasına koyup mayonez sıkıp yemeye başladım:KK70::KK70:

Kendimi kıtlıktan çıkmış gibi hissediyorum, ekmeğe çikolata süreyim dedim, tam sürcem ton balığı istedi canım, hadi dedim onu yiyeyim, buzdolabını açtım salata gördüm, ayy dedim bunu yiyeyim, en son salatanın içine ton balığını karıştırıp ekmeğin arasına koyup mayonez sıkıp yemeye başladım:KK70::KK70:

Vallaha gel ne güzel olurdu berabercene mideye indirirdik :kk77:
Bu ara bende öyleyim asğzım boş durmuyor hiç,sürekli bişiler yiyesim geliyor nedense.
Afiyet olsun sanada yarasın bal şeker olsun :KK60::KK53:

:KK70:
Kış yüzünden bunlar hep.Bünye istiyor.:KK70:Tatlı niyetine de çikolatalı ekmeği yeseydin.:KK70:

Back
X