seğirme

Döllenmeden 4 hafta sonra diye biliyorum. Ondan oncesi de olabilir ama bende dollenmeden 4 hafta snra yani 6 haftalikken oldu

arkadaşlar gebelikte karında seğirme ne zaman başlar
Canım senin seğirmeden kastın nedir?
Bebek hareketi ile alakalı soruyorsan en profesyoneli gelse 4 hafalıkta hissettim desede inanma canım.
Seyirmeler genelde bebeğin 200 grama ulaşmasıyla oluyor.Ben şu anki bebeğimde ki seyirmeleri 16. hafta da hissettim hatta ilk gebeliğim de tecrübem olmadığı için kızımı 22 hafta da hissetmiştim seyirmeleri.
16 hatadan önce hissedilenlerin çoğu bağırsak hareketleri kabızlık sorunu ve gaz oluyor.
Sakın kafayı seyirmelere takma bebeğin o yaşadığın stresi hissedip etkileniyor.
Bebeğini üzmek istermisin?
Benim yaşım 40 şu anda 3. Ye hamileyim ve mesleğim gereği Jinekolojik çalışmalar da çok bulunduğum için bilgim ve tecrübem dahilinde sana bu yazıyı yazdım.
Zaten ilk 4 hafta da hiç bir şey yok.
Ancak 7 ve 8. Haftada bebeğin kalp atışını duyabilirsin.
8. Haftadan önce kalp atışını bile duymadığın mercimek kadar bebeğin seyirmesini nasıl duyacaksın ki? :)

yok hani damar atması gibi ilk 3 aylık dönemde oluyormuş ya tek taraflı ben onu kastediyorum
Bak kendi ağzınla söylüyorsun oluyor-MUŞ yani mişli muşlu söylenenlere inanma canım.
Herkesde gebelik belirtileri refleksler vs çok farklı.
3 gebeliğimde de hiç öyle senin dediğin gibi seyirmelerim olmadı sen 18 haftadan sonra ki seyirmeleri düşün
Çok keyifli oluyor.Damar atması bilmem ne bunlar anlamsız bebişin atması varken damar atması da neymiş?
Bol su iç dinlen ağır iş yapma kendini yorma yat uzan dinlen gündüzleri çık dışarı yürü temiz hava al iyi beslen Folikasit takviyeni her gün düzenli kullan bol yeşillik tüket ayran süt iç balık yemeyi ihmal etme KAFİ...
Öptüm seni cici anne

ee cahillik işte aklıma sürekli birşeyler geliyor ☺

Vallahi ben hem paronayak oldum hemde panik atak oldum kafaya takmaktan aklıma sürekli bişeyler getirmekten.
Benim ikinci bebeğim öldü şu anda ben var ya bildiğin psikopat paronayak bişey oldum hele ki bunca tecrübeme rağmen ama kötü şeyler yaşayınca insan ister istemez kafayı takıyor.Kafamda sürekli kötü senaryolar yazıyorum ve ağlama krizleri yaşıyorum. Sen hem gençsin hemde tecrübesizsin işte bunları iyi kullan ama başkalarından duyduklarınla değil kendi yaşadıklarınla tecrübe et canım.Kimsenin dediğine kulak asma herkes herşeyi söyler ve sen o söylenenleri kendinde arayıp istemeden stres yapar bebeğini üzersin.
Ben ilk bebeğim de mersivenlerden kayardım camları silerdim hoplardım zıplardım tüp taşırdım bababak bende ki salaklıklara bak şimdiki aklım olsa yapmazdım.
Neyse sonuçta 4 kiloluk tosun gibi sağlıklı bir bebek doğurdum şim 19 yaşında :)
İkinci bebeğim sebepsiz öldü doktorum özürlü olduğunu Allahın taktiri olduğunu iyikide öldü dedi.
İşte o acı tecrübe şu anki bebeğimde panik atak krizleri olarak bende devam ediyor.Ve ben bebeğimi bu sebepten üzdüğümü biliyorum.Şu anda biraz daha sakinim haftada 2 doktora gidiyorum çünkü :)
İnşaAllah bebeğin sağlıkla doğar canım.
Yiyecek rızkı varsa feriştahı gelse o bebeği senden alamaz

amin inşallah benimde ödüm kopuyor bişey olacak diye farklı birşey oldumu tedirgin oluyorum araştırıyorum perşembe günü muayene var Allah izin verirse kalp atışlarını duyacağız dört gözle bekliyorum o günü gün sayıyorum gelmek bilmiyor nasıl bekleyeceğim ben doğuma kadar yaa daha yolun başındayım ☺

Canım beklemek çok zor ben o kadar erken farkettim ki Bebeğimi sol yumurtaligimda inanılmaz bir ağrı vardı 2 hafta sürdü sonra adet günüm geldi ,adet olmayınca hemen test yaptım. Çıkmadı. 3 gün daha geçti test yaptım çıktı. Hastaneye gittim kalp atışını bekle dediler.beta hcg iyi çıkmasına rağmen progesteron düşüktü.iğne vuruldum.1 hafta geçince keseyi gördüler. Sonraki hafta kalp atışı yani 6. Haftaydi.O güne kadar nasıl telaş yaptım. Lütfen sen Yapma psikolojik olarak çok yıpraniyor insan.daha en başından böyle olmamak lazım.

doğrudur ben her zamanki gibi en kötüsünü düşünürüm benim şimdi asıl korkum kalp atışını duyamamak inşallah duyarım yaa böyle küçükken kalbi durduğunda anlaşılmaz herlde çok korkuyorum öyle bişey olmasın. sağ salim alayım kucağıma

Her zaman en kötüsü düşünerek çok iyi şeylerin olmasını engellersin. Aslında kötüyü düşünerek yaşayacağım kötü olasılıklar için bak ben zaten düşünmüştüm diye bir koruma mekanizması oluşturursun sadece.Ama anne olmak iyiyi düşünmek ve dilemektir.Rabbim o kadar büyük ki bu düşüncelerinden sıyrılıp bence ona siginmalisin.Göreceksin ki hersey nasıl yolunda gidecek.Biz anne adayları için ne sadece bilim ne sadece iman ve ibadet.hepsini bir arada yapmak en güzeli.Sana tavsiyem Yaradan onu sana vermiş ise kimse alamaz elinden.daha çoook uzun bir yolculuk var önünde. İçini ferah tutup iyiyi düşün.

Kalp atışı durmak diye birşeyden ziyade kalp atışı yoksa bebek yok demektir.kimyasal gebelik geçirebilir ihtimalin vardır veya dış gebelik.beta hcg ve progesteron testi yapıldı mi sana.

Kesesi gördükten 1 hafta sonra bebiş incecik bir ip halinde görünebilir.merak etme. Herşey Güzel olacak.progesteron testi de iste.progesteron düşük ise bebekler tutunamayabiliyor.bunu malesef her doktor yapmıyor. ..sen söyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…