Şehir dışında okumaktan korkuyorum

Aaaa lütfen kendi şehrinde okumak hatasına düşme :bicak: ben üniversiteyi Antalya’da okudum hayatımda bir daha hiç elde edemeyeceğim anıları orada yaşadım. Bir kere kendi başına yaşamayı öğreniyorsun. Ben üniversiteye geçene kadar ailemsiz bankaya bile gitmemiştim ilk bankaya gittiğimde elim ayağıma dolandı🤣

Her şeyi kendi başıma yurt arkadaşlarımla öğrendim yine olsa yine giderim aşkı da gerçekten yaşamayı da. Tatillerde kendi şehrime dönmemek için kırk takla atar ailemi oyalardım iyi ki farklı şehire giderek öğrenip yaşadım diyorum. Korkma başına ne gelebilir ki? Doğru kişilerle arkadaş olur doğru ortamlara girersin 🙏

Merhabalar biliyorsunuz ki üniversite sınavı oldu bende girdim hesaplamama göre şu an sıralamam istediğim bölüme yetiyor hatta daha iyi gelir neyse açıkcası ben bu sene gideceğime inanmıyordum o yüzden pek bi korkum yoktu ama şimdi başardım ve sevinmem gerekirken korkuyorum şehir dışında okumaya bu aileme düşkünlüğümden değil onlarla mesafeliyim aksine orada yalnız kalırım alışamam başıma bi iş gelir korkusu napacağım bilmiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.
Ay şehir dışında okumaktan, özgürlükten güzeli var mı :) artık çocuk değilsiniz, kendi ayaklarınız üzerinde duracak, birey olacaksınız. Kaç paranız var, neyin ödemesi yapılacak, acıkınca ne yiyeceksiniz hepsinin hesabını takibini kendiniz yapacaksınız. Sonra bundan çok keyif alacaksınız :)

Bence bir gencin üniversiteyi şehir dışında okuması karakter gelişimi için çok çok çok önemli ve gerekli.

İyi ki şehir dışında okumuşum ya cidden şu an ailemin yanında çalışıyorum o günleri çok özlüyorum .
Birey olduğunu hissediyorsun güzel anlar biriktiriyorsun sürekli darlayan bir aile yok .ailesi ile aynı şehirde olup okuyan arkadaşlarım liseli gibiydi açıkçası çok da yaşayamadılar üni hayatını .

Başına bir şey gelmesinden korkma nedenin bilmediğin bir yere gidecek olman. Bilinmezlik hep korkutur kaygın olabilir. Olması gereken budur. Kaygı dozunda gereklidir seni temkinli kılar. Geri adım atman ise kaygıya yenilmen olur. Bugün farklı bir şehirden korkup bir yılını verebilirsin ama kaygının pençesine düştüğünde ve ona kulak verdiğinde yarın başka bir ilçeye bile geçemez olursun.

Adım at dene dünyanın sonu değil ki yapamazsan dönersin. Yine denersin. En azından aklında yapsam nasıl olurdu sorusu yada pişmanlığı kalmaz.

Başına bir şey gelmez temkinli olursun belirli saatlerde yurt veya evine dönersin. Takıldığın insanları ince eleyip sık dokursun.

Akademik hayatında başarılar umarım çok güzel anılar biriktirsin.❤️

Merhabalar biliyorsunuz ki üniversite sınavı oldu bende girdim hesaplamama göre şu an sıralamam istediğim bölüme yetiyor hatta daha iyi gelir neyse açıkcası ben bu sene gideceğime inanmıyordum o yüzden pek bi korkum yoktu ama şimdi başardım ve sevinmem gerekirken korkuyorum şehir dışında okumaya bu aileme düşkünlüğümden değil onlarla mesafeliyim aksine orada yalnız kalırım alışamam başıma bi iş gelir korkusu napacağım bilmiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.
Yurtta kalmıcan mı basına nasıl bi. Geleblir ki

Gittiğinizde korktuğunuzu belli etmeyin size tavsiyem. Üzerinizden geçinilmesine izin vermeyin. Kendinize bir şans verin karşınıza iyi insanlar kadar kötüler de çıkacak kendinizi buna hazırlayın kendinize güvenin başta zor gelse de özgürlüğün tadını alınca hoşunuza gidecek

tebrik ederim bir yil daha sınav stresi çekmeyecek olmak paha biçilemez. 13 sene önce mezun olmuş bir ablan olarak şunlara yazabilirim. hayatımda yaptığım en mantıklı hareket 2 senelik bile olsa il dışına çıkıp okumak oldu. öyle zorlandım ki giderken ağlaya ağlaya. İlk günler de ağlamaklı, ben buraya nerden geldim modunda geçti. çünkü izmir in en merkezi yerinden iç Anadolunun küçük bir ilinin küçük kasabasına gittim okumaya 😅bim a101 vs bile yoktu düşün. sonra ne mi oldu? inanılmaz güzel arkadaşlıklar, ortamlar, dostluklar vs vs. ve eşimi buldum 10 yıllık evliyim.😍😍😍 demem o ki mutlaka git korkma ve hayatın güzelliklerine bak. kimbilir ne guxel olacak tabi bunun için çabalamayı asla bırakma. yanlış arkadaşlıkların olmasın inşallah. sevgiler

Kız düşünme öyle niye başına bişey gelsin Allah korusun git bir gör ortam falan olunca memlekete gelmek istemezsin

of bu yurtlardaki sürekli ağlayıp zırlayan kafa ütüleyen tipler siz oluyorsunuz galiba relax be
madem istemiyodum gelmeseydin demek lazım

Bir üniversite öğrencisi olarak şöyle diyebilirim, üniversitede çok kişi tanıyacaksın ve hepsinin yalan olduğunu göreceksin ama şehir dışı deneyimi çok başka bir şey. Bir kere çok güçlü oluyorsun alışma sürecini geçirdikten sonra. Her yere gidebiliyprsun her şeyi yapabiliyorsun güvenin oluyor kendine. Ama kesinlikle kimseye güvenme tavsiye etmem. Öğrenci evine de çıkma yurtta kal ve üniversite hayatı yaşayacağım derken derslerini kaçırma. Bunlar tavsiyelerim umarım güzel bir üniversite hayatın olur ve başarılı olursun.

beni annem şehir dışına göndermemişti yaşım küçük diye ama ben rahattım aile evinde de üni hayatını istediğim gibi yaşadım yani, şimdi başka ülkeye geldim burada öğrenciyim 26 yaşındayım çok zor ama gerçekten aşırı zor fakat sen gene aynı ülkede farklı şehire gideceksin o yüzden eğlenmenin tadına bak

Babamlar ilk beni yurda bıraktığında ağlamıştım. Sonra 1 hafta boyunca depresiftim ben burdan gidicem diye söylenip durdum. Sonra alıştım iyi ki üniversiteyi başka şehirde okumuşum. Çok geliştim her açıdan. Sadece maddi olarak sıkıntın yoksa daha şehir dışı daha iyi olabiliyor. Açıkçası bu devirde parasal sıkıntı çekeceksem gitmezdim.

Back
X