• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

--şekeer hastalığğı--

pambukmelek8788

:) seeen Seeeennn sadece
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2012
3.986
7
46
Ankara
Kızlar merhaba annem şeker hastası... Birkaç sene oldu ama son birkaç gündür şekeri 300 400 450 arası oynuo duruo düşmüo doktora gitti diyet verdiler. 2 gündür diyetinede uyuyor. Sabah bası dönüyordu mide bulantısı vardı netten baktım koma belirtisi felan yazıyor. Aradım kardeşimi annemi uyutma uyandır bi acile götürün diye. şeker hastası olan yada tanıdığı olan varsa neler yapıosunuz kızlar nasıl düzene sokuyorsunuz bilgi verirseniz çok sevinirim.

Benim annemde seker hastasi hatta anne tarafim komple hepside gizli seker.Ne tur bir ilac kullaniyor hap mi yoksa ignemi sekerin 3 aylik ortalamasi nasil kan sekerinin haricinde diyabet hastalarinin 3 aylik ortalamasi cok onemlidir.Seker olcumunu siz mi yaptiniz parmaktan yoksa doktor mu yapti damardan annemin seker aleti bozukmus mesela parmaktan bir olctu 400 cikti annem ertesi gun doktora gittt. Kani damardan aldilar cok sukur fazla yuksek cikmadi ama 3 aylik ortalamasi yuksekti annemin doktoru tahlilerdde en iyi sonuc damardan kan alinarak olculmesidir dedi.Anneniz ilaclarini duzenli kullaniyor mu

benim annemde seker hastasi hatta anne tarafim komple hepside gizli seker.ne tur bir ilac kullaniyor hap mi yoksa ignemi sekerin 3 aylik ortalamasi nasil kan sekerinin haricinde diyabet hastalarinin 3 aylik ortalamasi cok onemlidir.seker olcumunu siz mi yaptiniz parmaktan yoksa doktor mu yapti damardan annemin seker aleti bozukmus mesela parmaktan bir olctu 400 cikti annem ertesi gun doktora gittt. Kani damardan aldilar cok sukur fazla yuksek cikmadi ama 3 aylik ortalamasi yuksekti annemin doktoru tahlilerdde en iyi sonuc damardan kan alinarak olculmesidir dedi.anneniz ilaclarini duzenli kullaniyor mu

geçmiş olsun annene de canım. 3 aylık ortalamasını bilmiyorum ama son 1 aydır hep yüksek çıkıyor evdeki verdikleri aletle kendisi ölçüyor parmak ucunu delerek. Yüksek çıkıyor ama yüksek oldğunuda annem tahmin ediyor halsizliğinden baş ağrısından. Ama kandan çıkarmış doğrusu demek bide öyle baktırsın hemen söyleyimde. Ilacı 1 tane hapı var rewigdonmu neydi öle bişe. Sabah akşam tok karnına alıyor. Bazen sabah yada akşam unuttuğu oluyor ilaçlarını.

geçmiş olsun annene de canım. 3 aylık ortalamasını bilmiyorum ama son 1 aydır hep yüksek çıkıyor evdeki verdikleri aletle kendisi ölçüyor parmak ucunu delerek. Yüksek çıkıyor ama yüksek oldğunuda annem tahmin ediyor halsizliğinden baş ağrısından. Ama kandan çıkarmış doğrusu demek bide öyle baktırsın hemen söyleyimde. Ilacı 1 tane hapı var rewigdonmu neydi öle bişe. Sabah akşam tok karnına alıyor. Bazen sabah yada akşam unuttuğu oluyor ilaçlarını.

Senin annene de gecmis olsun canim benim ki glukofen kullaniyor sabah aksam tok karnina ilaclarini duzenli kullansin canim cunku bu hastalikta onemli olan ilaclarini duzenli kullanmasidir.Annende unutkanlik varmi benim annemde vardi bir ara b12 eksikligi cikt seker hastalarinin cogunda b12 eksikligi cok olurmus yani vitamin eksikligi onada baktirsin. Kolestrol var mi

senin annene de gecmis olsun canim benim ki glukofen kullaniyor sabah aksam tok karnina ilaclarini duzenli kullansin canim cunku bu hastalikta onemli olan ilaclarini duzenli kullanmasidir.annende unutkanlik varmi benim annemde vardi bir ara b12 eksikligi cikt seker hastalarinin cogunda b12 eksikligi cok olurmus yani vitamin eksikligi onada baktirsin. Kolestrol var mi

saol canım allah razı olsun. Unutkanlık arasıra oluyor maalesef ama öyle çok gözle görülür derece de değil . Kolestrol 2 gün önce baktılar çok düşükmüş , kolstrolun çok düşük vücut hücrelerinde de hiç yağ kalmamış felan demişler sonrada diyet verdiler 5 ayda 10 kilo vericeksin vermezsen insüline geçicez diye

saol canım allah razı olsun. Unutkanlık arasıra oluyor maalesef ama öyle çok gözle görülür derece de değil . Kolestrol 2 gün önce baktılar çok düşükmüş , kolstrolun çok düşük vücut hücrelerinde de hiç yağ kalmamış felan demişler sonrada diyet verdiler 5 ayda 10 kilo vericeksin vermezsen insüline geçicez diye

Benim annem kilolu degil kilosu oldu bitti yok vitamin eksikligine de baktirsin sekerli besinleri tuketiyormu cayini kahvesini sekersiz icsin annemin doktoru tatlandirici bile tavsiye etmedi

Babamın şeker hastası olduğunu 2007-2008 yıllarında ani zayıflamasıyla öğrenmiştik, şuan sevgilimin babası da aynı, adam 55 yaşında 20' lik delikanlı gibi kalmış, aşırı sinirli çok terliyor ve habire su içiyormuş, doktora gitmiş şekerin yüksek demişler.

Benim babamın maksimum 300'lere çıkmıştır, o da çok nadir açıkçası nasıl çıktığını bile bilmiyoruz muhtemelen üzüntü ve stresten. Onun haricinde aslında çok ta dikkat etmiyor, mesela tatlı olduğu zaman 2-3 tane baklava yer yeme dememize rağmen, ama sürekli tatlı yiyeyim, hamur işi yiyeyim demez, olduğu zaman yiyor. Tabii önüne versek durduramama sendromu var. :1:

Bu arada şekeri dün 95' ti, 120-150 arasında oynar genelde.

Bu konuda annemin babası yani dedemin önünde saygıyla eğilirim, almanya da çalıştığı dönem de fenalaşıyor 1 ay kendini bilmez bir şekilde koma da kalmış doktorlar umudu kesmişken dedem kendine gelmiş, gözünü açmış. Şuan 75 yaşında ve o günden beri acayip dikkat eder yediklerine, makarna bazen yer, pilav da aynı şekilde. Tatlı zaten hiç yok desem yeri, her şeyden azar azar aynı zamanda.

O bünyeye göre değişiyormuş, mesela babam 200 geçince dünyası değişiyor, kimisinin de 400-500' den aşağı inmiyor..

Son düzenleme:
benim annem kilolu degil kilosu oldu bitti yok vitamin eksikligine de baktirsin sekerli besinleri tuketiyormu cayini kahvesini sekersiz icsin annemin doktoru tatlandirici bile tavsiye etmedi

benmki kilolu maalsef. Vitamin eksikliğine hiç bakmadılar ünw hastanesi olduğu halde. çayını şekerli içiyordu azda olsa ama diyete baslayınca onuda bıraktı yalnız diyetine baktım şöle bi nebiliyim mesela pizza var döner var onları yiyince bi öğünü yoksayıcak felan ama sonuçta pizza hamur zararlı değilmi... Salata var ve içinde havuç . Ee havuçta aslında şeker hastasına yasak olan bi besin

1. Şekerini kendi ölçebilir mi bilmiyorum ama ölçmeyi mutlaka öğrenmeli
2. O değer şeker diyetle düşmez muhtemel insilün kullanacak.
3. Vücüt susuz kalırsa koma hali başlar ama bol su içşerse 400-500 de bile Allah korusun birşey olmaz. Birşey olmaz derken aman ha yanlış anlamayın komaya girmez.

O yüzden şekerrin yüksek olduğu durumlarda bol su içirip en yakın sağlık kuruluşuna götürün.

Ama mutlaka bir doktor kontrolünde olun ve gerekli oln ilaç&insilün ne gerekiryorsa kullanmasını sağlayın.

babamın şeker hastası olduğunu 2007-2008 yıllarında ani zayıflamasıyla öğrenmiştik, şuan sevgilimin babası da aynı, adam 55 yaşında 20' lik delikanlı gibi kalmış, aşırı sinirli çok terliyor ve habire su içiyormuş, doktora gitmiş şekerin yüksek demişler.

Benim babamın maksimum 300'lere çıkmıştır, o da çok nadir açıkçası nasıl çıktığını bile bilmiyoruz muhtemelen üzüntü ve stresten. Onun haricinde aslında çok ta dikkat etmiyor, mesela tatlı olduğu zaman 2-3 tane baklava yer yeme dememize rağmen, ama sürekli tatlı yiyeyim, hamur işi yiyeyim demez, olduğu zaman yiyor. Tabii önüne versek durduramama sendromu var. :1:

Bu arada şekeri dün 95' ti, 120-150 arasında oynar genelde.

Bu konuda annemin babası yani dedemin önünde saygıyla eğilirim, almanya da çalıştığı dönem de fenalaşıyor 1 ay kendini bilmez bir şekilde koma da kalmış doktorlar umudu kesmişken dedem kendine gelmiş, gözünü açmış. şuan 75 yaşında ve o günden beri acayip dikkat eder yediklerine, makarna bazen yer, pilav da aynı şekilde. Tatlı zaten hiç yok desem yeri, her şeyden azar azar aynı zamanda.

O bünyeye göre değişiyormuş, mesela babam 200 geçince dünyası değişiyor, kimisinin de 400-500' den aşağı inmiyor..

anladım canım geçmiş olsun sizede . Aynen bünye meselesi annemin 200e yaklaşında hemen baş ağrısı felan baslar . Sabah 300 dü baya kötüydü .. Tatlıyı bi ara çok kaçıyordu ama doktora gidip diyet alana kadardı 2 3 gündür normale döndü 7 öğün yiyor ama az ve aynı saatlerde yiyor. Umarım düzelir biran önce.. Dediğin gibi strese ve yemeye içmeye dayalı birasda

benmki kilolu maalsef. Vitamin eksikliğine hiç bakmadılar ünw hastanesi olduğu halde. çayını şekerli içiyordu azda olsa ama diyete baslayınca onuda bıraktı yalnız diyetine baktım şöle bi nebiliyim mesela pizza var döner var onları yiyince bi öğünü yoksayıcak felan ama sonuçta pizza hamur zararlı değilmi... Salata var ve içinde havuç . Ee havuçta aslında şeker hastasına yasak olan bi besin

Gunde 6 ogun yemesi gerekir 3 ana 3 de ara olmak uzere bu ogunlerin hepsi yemek degil mesela ara ogunun birindr yogurt tuketiyor annem yaninda kraker yada ara ogunun birinde salata ama icinde havuc yok annenizin kolestrolu dusukmus acba o yuzden mi hamur isi var listede.

1. şekerini kendi ölçebilir mi bilmiyorum ama ölçmeyi mutlaka öğrenmeli
2. O değer şeker diyetle düşmez muhtemel insilün kullanacak.
3. Vücüt susuz kalırsa koma hali başlar ama bol su içşerse 400-500 de bile allah korusun birşey olmaz. Birşey olmaz derken aman ha yanlış anlamayın komaya girmez.

O yüzden şekerrin yüksek olduğu durumlarda bol su içirip en yakın sağlık kuruluşuna götürün.

Ama mutlaka bir doktor kontrolünde olun ve gerekli oln ilaç&insilün ne gerekiryorsa kullanmasını sağlayın.

saol canım .valla nebiliyim doktor önce diyetle deneyelim yaşın genç insülini diyet işe yaramazsa yazarım demiş. Insülinden de annem korkuo
suyu bol bol içiyor canım wcyede çok sık gidiyor buyüzden. şimdi acle götürdü kardeşim kanını almışlar bekliyorlamış ona göre müdahele edebilirz demişler yarım saat olmuş daha sonuc çıkmamış nasıl acilse

gunde 6 ogun yemesi gerekir 3 ana 3 de ara olmak uzere bu ogunlerin hepsi yemek degil mesela ara ogunun birindr yogurt tuketiyor annem yaninda kraker yada ara ogunun birinde salata ama icinde havuc yok annenizin kolestrolu dusukmus acba o yuzden mi hamur isi var listede.

evet canım ara ve ana öğünler dediğin gibi yourdu meyvesi vs o tür şeyleri var yemekleride zaten ufacık kaselerde sebze türü genelde 1 tanede köfte hakkı var günlük. Dediğin gibi kolstrol düşük olduğundan da hamur işi olabilir .onu yerse ana öğünlerden birini çıkarıcakmış zaten öyle dengelenirmiş ama ben taraftar değilim pek hamur işine pizzaya felan.
şimdi damardan kan almışlar acilde bekletiyorlarmış sonuç çıksın diye bakalım 30 40 dk felan olmuş hala çıkmamış sonuç

Babamında bir ara ilaçlarını kullanmasına göre düşmüyordu, hep 200-300 dediğim gibi kimisi 400-500' lerde normalken kimisinin bünye kaldırmayabiliyormuş, günlerce böyle devam etti, kortuk. Doktor ilacını değiştirdi, eğer yine düşmezse insülin demişti. Şükürler olsun ki ilaç dengeledi.

Teyzemin kayın validesi 700' leri görmüş insan, ama hala elinde tatlı, börek çörek tabağı yeme diyenleri de insülin beni koruyor diyormuş.. :53:

Son düzenleme:
anladım canım geçmiş olsun sizede . Aynen bünye meselesi annemin 200e yaklaşında hemen baş ağrısı felan baslar . Sabah 300 dü baya kötüydü .. Tatlıyı bi ara çok kaçıyordu ama doktora gidip diyet alana kadardı 2 3 gündür normale döndü 7 öğün yiyor ama az ve aynı saatlerde yiyor. Umarım düzelir biran önce.. Dediğin gibi strese ve yemeye içmeye dayalı birasda

Arkadasim anladigim kadari ile annen sekeri hayatindan tam anlamiyla cikaramamis ne yazikki 7 ogun tuketiyorsa bunun heps yemek olmasin.Ramazanda oruc tutuyorsa tutmasin cunku seker hastalari tutamaz tutan tanidiklarim oldu gozlerini hastahanede actilar.

babamında bir ara ilaçlarını kullanmasına göre düşmüyordu, hep 200-300 dediğim gibi kimisi 400-500' lerde normalken kimisinin bünye kaldırmayabiliyormuş, günlerce böyle devam etti, kortuk. Doktor ilacını değiştirdi, eğer yine düşmezse insülin demişti. şükürler olsun ki ilaç dengeledi.

Teyzemin kayın validesi 700' leri görmüş insan, ama hala elinde tatlı, börek çörek tabağı yeme diyenleri de insülin beni koruyor diyormuş.. :53:

peki bu insülin ve ilaç arasındaki fark ne ? Yani insülin dahamı zararlı hastalığı dahamı hızlandırıyor, daham ı riskli bi durum

arkadasim anladigim kadari ile annen sekeri hayatindan tam anlamiyla cikaramamis ne yazikki 7 ogun tuketiyorsa bunun heps yemek olmasin.ramazanda oruc tutuyorsa tutmasin cunku seker hastalari tutamaz tutan tanidiklarim oldu gozlerini hastahanede actilar.

evet canım son 2 gündür anca çıkardı hayatından illa hastanelik olması gerekiyormuş. Orucuda zaten geçen sene denedi ama pek beceremedi ara ve ana öğünleri atlayınca dengesi bozuluyor hemen

Babamında bir ara ilaçlarını kullanmasına göre düşmüyordu, hep 200-300 dediğim gibi kimisi 400-500' lerde normalken kimisinin bünye kaldırmayabiliyormuş, günlerce böyle devam etti, kortuk. Doktor ilacını değiştirdi, eğer yine düşmezse insülin demişti. Şükürler olsun ki ilaç dengeledi.

Bunyeyle alakali demekki arkadasim anne tarafim. Kompe sker hastasi canim bir tanidigi' sekeri yillarca hep 400 ten asagi inmemistir hic seker komasina girmedi baska bir akrabam 180 le seker komasina girmisti hemde gozunde kanama yapmisti.

şeker hastalığı olanlar bol su icmeli..

pirinç yerine bulgur yemeli..havuç portakal gibi kendinden şekerli gıdaları az almalı..meyve hafif istediğim gibi yiyeyim diye dusunmesinler...
hamur işi yememeye özen göstersinler..

tansiyonu kolesterolü kalp rahatsizligi varsa bunlarda şekeri tetikler..en önemlisi sıkıntı stres yapmayacak...

sizin anneniz insülin kullanacak kadar ilerlememis..sizde destek olun ve kilo vermesini sağlayın...ilerledikçe iştahta artar aldığı ilaçların miktarida..günde hap dışında 2-3 kez iğne vurulmak var..bobreklerde bitiyor ilaçlarla..Allah şifa versin..

şeker hastalığı olanlar bol su icmeli..

Pirinç yerine bulgur yemeli..havuç portakal gibi kendinden şekerli gıdaları az almalı..meyve hafif istediğim gibi yiyeyim diye dusunmesinler...
Hamur işi yememeye özen göstersinler..

Tansiyonu kolesterolü kalp rahatsizligi varsa bunlarda şekeri tetikler..en önemlisi sıkıntı stres yapmayacak...

Sizin anneniz insülin kullanacak kadar ilerlememis..sizde destek olun ve kilo vermesini sağlayın...ilerledikçe iştahta artar aldığı ilaçların miktarida..günde hap dışında 2-3 kez iğne vurulmak var..bobreklerde bitiyor ilaçlarla..allah şifa versin..

allah razı olsun saol canım . 1 2 senedir umursamıodu ben evdeyken dikkat ediyordum ama muuzur çocuk gibi gizlice yiyordu. Ama oda ciddiyetinin farkına daha yeni varmaya basladı. Insülin kullanması için hangi aşamaya gelmesi lazım ? Birde ciğerlerinde yağlanma felanda var. Göz kontrollerinide dün yaptrdı şükür bişe yokmuş. Böbrek kontrol ettirmedik hiç . Anlamıyorum ki hastaneler nede nbunları araştrmıyor . Bizmi araştırıp gidip şu testi istiyoruz dicez

Back
X