Hamur İşleri Şeker Hamurundan Diş Buğdayı Kurabiyesi (Resimli)

lacheen

kötü söz sahi kimindir?
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2012
408
10
26
İstanbul
Kasım annelerinde paylaşmıştım ama sanırım uygun yeri burası, sizlerle de paylaşmak istedim.
Öncelikle kurabiyelerin süslemesi için Haribo Marshmallow' dan şeker hamuru elde ettim.Yapılışını anlatayım: Bir paket Marshmallow şekerlerinden alıyorsunuz.Cam kase içerisinde orta ateşte arada sırada karıştırarak, şekerleri benmari usulü erittim.Şekerler sakız kıvamında eriyene kadar bekliyoruz.Daha sonra bir tutam tuz 1,5 yemek kaşığı tuz ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Çok meşakkatli bir işlem olduğunu söylemeliyim.Sabırla pudra şekeri ekleyip yoğurmaya devam ettim. Hamuru bir streçe sarıp dinlendirilmek üzere 1 gün bekletiyoruz.:56:

Kurabiye Tarifim:
tarifi:1 yumurta, yarım su bardağı pudra şekeri, 1 paket oda sıcaklığında margarin, 1 paket vanilya.(kurabiyenin kabarmaması gerektiği için kabartma tozu kullanmıyoruz.) yarım çay bardağı iyice çekilmiş fındık,1 çay kaşığı tarçın, Aldığı kadar un.Kurabiyeleri hamurunu ince açalım, piştikten sonra da bir miktar kabatıyor, ve üzeri şeker hamuruyla kaplanacak.Kurabiyeler piştikten sonra diş şeklinde hamur kalıbıyla yine şeker hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp merdaneyle açarak kalıbı basıyoruz.
Eki Görüntüle 537288 $20121021_150544d.webpEki Görüntüle 537290

Çok şeker olmuşlar:1:
Bende evleniyorum diğer aya. Bu tarifte işime yarayacak. Teşekkürler:16:
Tesekkurle begenmenize sevindim:) kalpli kaliplardan cok guzel seker kurabiyeler yapabilirsiniz..harf baskisi aparatida alirsaniz isimlerinizi yazarsiniz.dilerseniz ben sipariste alirim ama siz yapin denemeye deger;)

Tesekkurle begenmenize sevindim:) kalpli kaliplardan cok guzel seker kurabiyeler yapabilirsiniz..harf baskisi aparatida alirsaniz isimlerinizi yazarsiniz.dilerseniz ben sipariste alirim ama siz yapin denemeye deger;)

Evet,öncelikle ben bir deneyeyim bakalım:)
Siparişte alabilirim,boyle şeylere çok merakliyim:)

Back
X