Seker testı yaptıran varmı

dorti

Guru
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2010
5.912
1.555
373
Seker tetı yaptırmak zorundamıyız.aranızda yaptırmayan varmı.bende yaptırmayı dusunmuyorum.tadı ıgrencmıs dıyorlar glıkozlu suyun.fenalasanlar kusanlar oluyormus.bende vazgectım galıba yaptırmayacagım

ben de çok korkuyordum. çünkü gebe kaldığımdan beri ağzıma şeker koyamadım. kesin kusarım dedim. doktorumun ısrarı ile yaptırdım. burnunu kapatıp -kokusu gelmesin- bir dikişte içersen bi sorun olmuyor. hiç bir sorun yaşamadım. bence yaptır aklında kalmasın...

benim bildiğim şeker testini herkes yaptırmak zorunda.
Allah korusun ya yüksek şekeriniz varsa gizliyse nasıl bileceksiniz
gerekli önlemler alınır,ama yapmazsanız bilmeyeceksiniz şekeriniz varmı yokmu,dikkat etmeyeceksiniz varsa
belki bebeğinizin akciğerleri gelişmeyecek,belki şeker hastası doğacak
bence ihmale gelecek bişey değil kesinlikle
ayrıca söylendiği gibide bayıltan bişey değil..kokusu falan yok
sadece yoğun şerbet içiyorsunuz bu yani
oda 5 snde dikersiniz kafaya.

saglun arkadaslar yarın rzndevum var seker testı ıcın.bıraz tıksındım okudugum yazılardan dolayı.yani kusanlar fenalasanlar falan oluyomus ve suyun tadı cok berbatmış.ınsallah bende fenalık gecırmem orada.mıdem bulanmasa bır sorunum olmaz sanırım

saglun arkadaslar yarın rzndevum var seker testı ıcın.bıraz tıksındım okudugum yazılardan dolayı.yani kusanlar fenalasanlar falan oluyomus ve suyun tadı cok berbatmış.ınsallah bende fenalık gecırmem orada.mıdem bulanmasa bır sorunum olmaz sanırım

cnm korkma tadı sekerlı su gıbı cok kotu deıl bı sıse ıcıosun onu bısı olmuo :42:

Canım bence abartılacak hiçbişey yok.Ben de yanıma limon götürmüştüm arkadaşlar tavsiye etmişlerdi içemezsen içine sık biraz limonata gibi oluyor diye...Ama gerek kalmadı inan.Dedikleri gibi aşırısı yok bence.Ama yazdığım gibi eğer çok fena olur içemezsen yanında limon götür çok işe yarıyormuş:):)

Kimse hiç bir testi hiç bişeyi yaptırmak zorunda değil.Bu testler olur da bişey çıkarsa önlem alınsın ve bebeğe zarar vermesin diye.Tadı iğrenç diye bebeğine zarar verebilecek şeker hastalığına katlanmayı göze alıyosan sen bilirsin tabiiki.Herkesin kendi tercihi.Bence de abartılacak bişeyi yok.İçine azıcık limon sıkıp tadını hafifletiyolar.Alt tarafı 2 bardak şekerli su evet tadı güzel değil ama bebişlerimiz için herşeye katlanıcaz napalım.İnşallah bişey çıkmaz test sonucunda.Korkma alt tarafı azıcık kusar sonra kaldığın yerden devam edersin içmeye :))))

Son düzenleme:
Bu şeker testi keyif için yaptırılmıyor sonuçta.
Bebek için yaptırılıyor.Ben de bebeğim için yaptırdım.
Tadı da iğrenç felan değil bence.Eğer hayatınızda hiç baklava yada şerbetli tatlı yemediyseniz yada bu tatlılara karşı tiksinti duyuyorsanız glukozlu sudan da tiksinirsiniz doğal olarak.
Şeker yüksek çıkarsa senden çok bebeğe zararı var.
Yüksek çıkarsa yediğine içtiğine dikkat ediyorsun hiç değilse.Öbür türlü şeker yaptırmazsan şekerin yüksek olup olmadığını da anlayamaz bilemezsin.
Yüksek şekerden bebeği zarar gören bi sürü insan var.
Bunları bilerek bence testi yaptırmak en mantıklısı.

ilk bebegim de dr kan degerlerime bakilarak karar vermis ve yaptirmamistim ama bu ikinci hamisligim de saglik ocagi hemsiresi yaptir dedi dr um da istersen yaptir dedi zaten saglikli giden kilo ve bebek gelisimi bir hamisligim var sonucta yaptirdim icim rahat etti bayan bir dikiste ic dedi ama m ben yavas yavas ictim ac karnina iciyor olmak biraz zordu ama igrenc degil 1 saat sonra tekrar kan alindi ve birseyler atistirabildim korkulacak birsey yok yaptir bence......

yok canım yaaa,bi dikişte içersin ne tadını ne kokusunu anlarsın.beni de çok doldurdular aman şöyle aman böyle diye,bi gece öncesinde gözüme uyku girmedi korkudan.yaptırdıktan sonra bu muymuş dedim.hiç risk alma,dediğim gibi bir nefeste iç,yudum yudum içersen zorlanırsın tabi.bu tasaya gerek olmadığını anlarsın o zaman.

sagolun kızlar içimi rahatlattınız.bugun tok gel dedıler bana test için.çunku bu ılk testmiş.yanı 50 gram glıkoz verılecekmıs.ac gelme sakın dedıler.bundan sonrakı 100 gram olacakmıs ozaman tamamen ac karnına gıdecekmısım.ayrıca lımon getıememıde soyledı sekreter hanım dun aksam bana.bakalım neler olacak.gelınce yazarım kızlar neler oldugunu.

Yapmayin Arkadaslar ya.. Seker testinden de korkulurmu hic ? Saglikli gebelik icin yapmak zorundasiniz.. Abartilacak hic bir sey yok . Sekerli su iciyosun o kadar ... Seker testinden korkuyosaniz doguma nasil gideceksiniz :)))

bende yaptırılması taraftarıyım. ya tadı da iğrenç falan değil. hem de hassasiyetleriniz hala devam mı ediyor ki anlamadım.. ben ikinci bebeğime hamileyim ilkinden hiçibi rahatsızlkığım olmadı .ama bişey çıkmadı diye ikinciyi yaptırmamazlık yapmam gene yaptıracağım.. herkese güzel hamişlikler

sagolun kızlar içimi rahatlattınız.bugun tok gel dedıler bana test için.çunku bu ılk... testmiş.yanı 50 gram glıkoz verılecekmıs.ac gelme sakın dedıler.bundan sonrakı 100 gram olacakmıs ozaman tamamen ac karnına gıdecekmısım.ayrıca lımon getıememıde soyledı sekreter hanım dun aksam bana.bakalım neler olacak.gelınce yazarım kızlar neler oldugunu.
...canım zaten 50 gram yüklediklerinde bişi çıkmazsa başka teste girmiyosun ki.. yani ilk gittiğinde kan alıyolar yüklüyolar 1 saat bekleyip kanına tekrar bakıyolar normalse ikinci kez yüklemiyolar... bana öyle yapmışlardı değiştide test yöntemi habarımmı yohhh:69:

Seker tetı yaptırmak zorundamıyız.aranızda yaptırmayan varmı.bende yaptırmayı dusunmuyorum.tadı ıgrencmıs dıyorlar glıkozlu suyun.fenalasanlar kusanlar oluyormus.bende vazgectım galıba yaptırmayacagım

mutlaka yaptır ne olur ne olmaz.ben bugün yaptıdım.nefes almadan dilime fazla vurmadan yuttum işte.inşallah sonuç normaldir.

yaptırmayabilirsiniz ben de aşıları yaptırmadım:86:
ama suyun tadının limonatadan hiç farkı yok
limonata içip de fenalaşan kimmiş:53:
en fazla aç karnına içildiği için biraz içinizi bayar

canım yanlış yönlendirme kızı ne demek yaptırmayabilirsin.her gebeye yapılmak zorunda önceden şekeri olsun olmasın

tatlım bariz '' yaptırmayabilirsiniz'' diye bir cümle var yukarıda bakarsan yazmış olduğun cümleye daha yi olur. ben o yüzden yanlış yönlendirme dedim.şekerli suyla ne alakası var ''yaptırmayabilirsiniz'' kelimesinin.

tatlım bariz '' yaptırmayabilirsiniz'' diye bir cümle var yukarıda bakarsan yazmış olduğun cümleye daha yi olur. ben o yüzden yanlış yönlendirme dedim.şekerli suyla ne alakası var ''yaptırmayabilirsiniz'' kelimesinin.

ne yazdığımı biliyorum
yaptırmayabilirsiniz beni ilgilendirmez ama suyun tadında bişey yok demek istedim
yüz yüze değiliz ki anlatayım buradan bu kadar
doğru bilgi her yerde arayan bulur
ben de prof deilim ki lafımla hareket edilsin :51::51::51:

Son düzenleme:
Back
X