Şeker Testi Yaptırılmalı mı ?

miss_katliam

Doruk'um
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2011
166
2
46
Karaman
Arkadaşlar ben 27+5 günlük hamileyim.Karamandaki ebe 24 ile 28 hafta arasında şeker yükleme testi yaptırmam gerektigini söyedi.Şuanda mersindeyim ben burda özel bir hastanede kadın dogum doktoruna gittim şeker yükleme testi yaptırmak için gerek yok dedi:s normalde her hamile bayanda yapılması gerekmiyor mu bu testin.Yoksa sadece belirtileri olandamı yada bunların belirtisi nedir?Bu şeker hastalıgı hamilelikte oluşursa tehlikeli degil mi anlıyamadım ben.Özellikle dört beş kez söyledim gerek yok dedim ya dedi.Yarın karamana gitcem kendi doktoruma görüncem salı çarşamba gibi.Acaba o zaman yaptırsam geç mi kalmış olurum ? İlk hamileligim olunca bilemedim.Kayınvalideme sordum.Ben bilmem bizim zamanımızda test mest yoktu.Siz çok pimpiriklisiniz herhalta hastaneye koşuyorsunuz dedi:(Moralimi bozdu zaten.Ne alakaysa onların zamanında yoktu diye biz önlem almıyalım mıyani.Şimdi bu şeker testi tam olarak ne için yapılıyor.Ben çok mu geç kaldım.Bebegime zararı olur mu ?

Canım ben şeker testi yapmış ve gebelik şekeri teşhisi konmuş biri olarak bu yüklemenin yapılması gerektiğini savunanlardanım..Çünkü bebek içinde senin içinde riskli bi durum..O nedenle bi an önce yaptır bence yüklemeni..Belki hiç bişeycik çıkmıycak ama hiç değilse için rahat eder tatlım:44:

Canım ben şeker testi yapmış ve gebelik şekeri teşhisi konmuş biri olarak bu yüklemenin yapılması gerektiğini savunanlardanım..Çünkü bebek içinde senin içinde riskli bi durum..O nedenle bi an önce yaptır bence yüklemeni..Belki hiç bişeycik çıkmıycak ama hiç değilse için rahat eder tatlım:44:

Geçmiş olsun canım sanada.Zaten için hiç rahat etmedi testi yaptırmayınca.Hayırlısıyla evime gidince kendi doktoruma yaptırayım.Artık doktorlarda iyice ihmalkar oldu ya.

Back
X