Doğuma Hazırlık Şeker yükleme testi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Merakedilen

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2018
138
50
18
Kızlar merhaba. 21+ 1 oldu bebeğim
Doktorum son muayenede bi sonraki ay şekere bakalım dedi. Ben bir de polikistik over hastasıyım. Var mı aranızda benim gibi olup yaptıran

po ile şekerin bir alakası mı var?
şeker yüklemesi yapılması gereken bir şey mutlaka diye düşünüyorum, bu konuda ikilemde kalınmamalı bile bence

Po ile şekerin bir bağlantısı yok bu klasik bir gebelik muaynesi.
Bazı kişiler hamileyken gebelik şekeri hastası olabiliyor, doğum sonrası her şey normale dönüyor.

Şeker yüklemesi hakkında bilgisi olan beni aydınlatabilir mi çünkü çevremden bana yaptırıp yaptırma diyen akrabalarım var albüm hastalığı tarzı vucütlarının şişip ödem yaptığını söylediler

Bi adet baklavadaki seker kadar seker veriliyor size. Hic bi sorun olmaz, yaptirin.

Yuklemnin nasıl yapıldığını mı merak ediyorsun şeker hastaliginin belirtilerini mı?

Kızlar merhaba. 21+ 1 oldu bebeğim
Doktorum son muayenede bi sonraki ay şekere bakalım dedi. Ben bir de polikistik over hastasıyım. Var mı aranızda benim gibi olup yaptıran
Pko ve şekerin alakalı olduğunu bilmiyordum. Benim bj sağlık sorunum yoktu. Doktorum önce açlık tokluk sekerime baktı eğer bunlar beklediğim değerler içinde olmazsa belli dozlarda yuklemeylee ölçüm yaparız dedi. Sonuclarim çok iyi geldi yükleme yapmadık

Yükleme yapıldıktan sonra vucüdünuzda şişme ödem kilo artışı tarzı bişey meydana geldimi asıl merakım bayanlar
Hayır sadece ben yüklemeden yarım saat sonra baygınlık geçirdim. Herkesde olacak diye bir şey yok tabi..
Olay şu sana aç karna 50gr şekerli ilaç (glikoz) veriyorlar(1 günde alman gereken şeker) bir bardak içinde ve onu içiyorsun, 1 saat sonra kan veriyorsun sonuç 140mg üstü ise 2. Basakamak yüklemeye geçiyorsun altı ise her şey normal demek.

Teşekkürler bayanlar

Bende çok araştırdım çok doktora sordum..ve yaptırlması kararına vardım..ben yaptıracağım..

Kutu kola gibi birsey veriyorlar. Cok tatli asidi azilmis bir gazozdan farki yok tadinin. Her doktor kendi hastasindaki duruma gore farkli istiyor. Mesela kimi acken ic diyor kimi kahvaltidan iki saat sonra icsen yeter diyor. Icmeden kan veriyorsun bide ictikten sonra veriyorsun falan. Onu doktor anlatiyor. Ha onu icmissin ha ac karnina iki dilim baklama yemissin. Ki ben yerim onu disinda sonrasinda hic bir yan etkisi olmuyor

Ben yaptırdım iyiki de yaptırmışım gebelik şekeri çıktı. Aşırı tatlı yemeye başlamıştım. Beyaz ekmeği dahi kestim doğuma kadar paketli gıda şeker filan yemedim. Meyveyi bile kontrollü yedim. Sonuçta hamileliği 7kg ile tamamladım bebeğim de çok sağlıklı çok şükür Gebelikte şekerin bebeğe çok zararı var o yüzden kesinlikle yapılmalı. Yükleme sonrasında da hiçbir şey olmadı yani normal bir günden farkı yoktu benim için. İhmal etmeyin bebeğin sağlığı için çok önemli.

Ben de yaptırmıştım tek hatam doktora sabah saatlerinde gitmemem olmuştu. Aç karına 11 gibi gittim öğleye kadar aç kaldım üstüne de o tatlı şeyi içtim midem bulandı başım ağırdı. Aç karına İki saat daha bekliyorsunuz uygulamadan sonra da o kötüydü. Sabah mesainin ilk saatinde gidinki çok aç kalmayın

Bende yaptirdim.ve pko hastasiyim bor sıkıntı çıkmadı şuan kızım doğdu çok şükür darısı tüm annelere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…