şeker yüklemesi erken yapılır mı yardımmmmm

mahtuana

canımın hepsi kızlarım
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
1.160
741
158
slm bayanlar size bir sorum olacaktı yardım edermisiniz benim doktorum bugün şeker yüklemesini yaptı bana ben daha bugün 21+6 haftalığım herkes 24. hafta diyor neden benim doktorum erken yaptı moralim bozuk bebekte bir sorun mu gördü aceba ondan erken yaptı bana söylemiyor zaten soru sorulmuyor hic cevapta vermiyor gıcık doktor sizde erken yapan var mı bu testi 24 ile 28 haftada doğru sonucu veriyor yazıyor internette ve bu testi tekrar başka bir hastanede 24. haftam gelince tekrarlatsam sorun olur muki zararı varmı ki bu ilacın 2 kere yapılınca bana bi yardımcı olun lütfen çünkü ben eşimin işi nedeniyle tatvan dayım ve doğru düzgün doktor yok soracağım malesef

Endiselenme canım. Benim açlık şekerim yuksek gittiği için doktorum 19.haftada ogtt yaptırmışti. Senin 21 haftaymis.cokta erken değil. Ortalama 24-28 deniyor. 20 haftadan sonra yapan hekimlerde var. Bana 2.sini de onermislerdi ama ben yaptirmadim. Baska doktora sorduğumda 2.sine gerek yok demişti. Senin doktorun madem bu kadar gıcık soru soramiyorsun, degistirmeni öneririm.

benim 23.üncü haftamda olacak subat 12 ye randevu verdi..
bence bir sor derim bir doktora daha..
doktorundan emin değilsen aynen değiştir bencede.en önemlisi o çünkii

Benim doktorumda 24-28. Haftalar arasında yaptırmamı istedi ama sağlık ocağında takip eden ebenin demesine göre sağlık bakanlığı 20. Haftada istiyormuş artık ama benim doktorum erken istemediği için 23. Hafta bitince yaptırdım ebe artık yapmam lazım sonuçları internete girmem dedi ve öylelikle yaptırdım yani sağlık ocaklarında da 20. Haftada yapıyorlar artık

bende şekerle ilgili bir sorun yoktu niye erken yaptı anlamadım maalesef canım o yüzden endişelendim biraz sen daha erken yapmışsın... inşallah sonradan şekerle ilgili biir sorun çıkmaz.. değiştiremiyorum canım çünkü doktor yok zaten araya araya en iyisi bu yani kötünün iyisi diyelim diğerlerinin bundan farkı yok yani
benim 23.üncü haftamda olacak subat 12 ye randevu verdi..bence bir sor derim bir doktora daha..doktorundan emin değilsen aynen değiştir bencede.en önemlisi o çünkii
hımm bana ankaradaki doktorum a sormuştum 16. haftamda ona muayene olmuştum oda eğer gelebilirsen 13 şubata gel diye randevu vermişti ama benim plasenta aşağıda olduğu için yolculuk biraz riskli gidemeyeceğim için bu adama uymak zorunda kaldım... değiştiremiyorum canım kötünün iyisi napim.. senle zamanlarımız yakınmış hatta aynı zaman bile sayılır öylemi ben bunu hiç bilmiyordum canım aceba benim doktorda ondan mı yaptı aceba yada bidahaki kontrol 25 yada 26 haftada olacağı içinmi istedi bilmiyorum.. şimdi biz bu şeker yüklemesi sonucunu sağlık ocağını bildirmemiz mi gerekiyor...

Endişelenmeyin bence randevunuz o tarihe denk geldiği için öyle yapmıştır belki. Ama ben de 24. haftada yapılıyor diye biliyorum. Sonuçlarınız da normalse kafaya takmayın. Hiç yaptırmayan bile var. Eltimin doktoru yapmamış o testi. Çocuğunda da bi problem yok. Boşuna strese girip bebeğinizi de olumsuz etkilemeyin derim.

24. Haftadan sonra insülin direnci artıyor
Risk faktörü bulunan gebelerde 7-8 haftada bile şeker taraması yapılabilir ancak 24. Haftadan sonra tekrarı gerekir
Sağlık bakanlığı hangi akla hizmet sağlık ocaklarında 20. Haftada yapıyor anlamak mümkün değil
Bizim hastanede onları tekrarlatıyoruz hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…