Şeker yüklemesi kafamı karıştırıyorrr

Bende yeni uyeyim ve 9 haftalik hamileyim.2li 3lü testlerin yapilmasi bana da sacma geliyor guvenilirlik oranlari %80-90 civari ve hatali sonuç olursa anne ve baba icin hayat zor gecer bence.Ama Karatayin dediklerine karsiyim.Seker yukleme testinde sabah kahvaltida kullandiginiz sekerle ayni oranda aliyoruz tek fark suyla biranda icilmesi sureci hizlandiriyor.bunun icin hamileler oturarak hizla ayaga kalkmadan hareket etmeliler.egerki ailede seker öyküsü varsa ya da sizde gebeliğe bagli seker ciktiysa yaptirmadiginizda anne en basitinden bobrek enfeksiyonu,dirençli vaginal mantar rahatsizligi açisindan korunmasiz kalir.bebek gelisiminin onden gitmesi de bazi durumlarda gebelik sekerinden kaynakli oldugundan bence yapilmasi gerekir.Annelerimiz dogurdu birsey olmadi diye bizde olmayacak diye birsey yok.Cünkü suan yedigimiz hersey zaten cokta organik degil riske atmamakta fayda var.

Merhaba ben daha bugün yaptırdım bulantı kusma olmadı çünkü şeker yükleme.sonrasi evime gelip yatıp uzandım ve kan şekerim yüksek çıktı diyet programına başladım 50 mg istedi Dr başka da istemedi 50 mg yeterli yememize icmemize dikkat edeceğiz tatlı yemedigim halde yuksek çıktı :kızgın:

Merhaba ben daha bugün yaptırdım bulantı kusma olmadı çünkü şeker yükleme.sonrasi evime gelip yatıp uzandım ve kan şekerim yüksek çıktı diyet programına başladım 50 mg istedi Dr başka da istemedi 50 mg yeterli yememize icmemize dikkat edeceğiz tatlı yemedigim halde yuksek çıktı :kızgın:
Insallah yapfirirsam cikmaz oyle bisey yasamam tesekkur ederim. Allah saglikli kucagina almayi masip etsin saanada yavrunu. Hayirlisi bakalim daha var zamanim

Evet yedim. Ama sadece karatay degil amerikali bi kac doktorun aciklamasindada var verilen icecegin zararli olduguna dair. Testin amaci iyi ama (adini unuttum yuklemede verilen seyin) o zararli gibisinden aciklamasi vardi
O zaman doktorunuza soyleyin ac karnina baklava yeyin oyle yapsin kan testini ayni sey sonucta bazilari boyle yaptiriyor.

Bunu bilmiyodum doktorumla konusucam bunu kabul ederse yaptirabilirim bunu cok tesekkur ederim
Boyle birseyi ilk defa duydum.glikoz testinde amac suyla beraber hizlica verilen şekerin vucuttaki belirli saatlerdeki degerini ölcmektir.Ha çok istemiyorsaniz ozaman doktorunuzla fikir alisverisi yapar 26-31 haftalari arasinda sabah aclik ve kahvaltidan 1saat sonra tokluk sekerini ölcüp degerlendirmesini isteyebilirsin bence.

Boyle birseyi ilk defa duydum.glikoz testinde amac suyla beraber hizlica verilen şekerin vucuttaki belirli saatlerdeki degerini ölcmektir.Ha çok istemiyorsaniz ozaman doktorunuzla fikir alisverisi yapar 26-31 haftalari arasinda sabah aclik ve kahvaltidan 1saat sonra tokluk sekerini ölcüp degerlendirmesini isteyebilirsin bence.
Tesekkur ederim doktoruma iki fikride soylicem

Back
X