Çok geçmiş olsun. Diyetin faydası oluyor mu peki. Neler tükettiniz genellikle. Rahim ağzı yetmezliği nedeniyle erken doğum riskim zaten var bi de bu eklendi tedirgin oldum. Ne önerirsinizBenim de gebelik şekerim çıktı. Ama benim 1. Saat tokluk 194 gelmişti. Sonraki süreçte dahiliye doktoruna gittim. 1 hafta açlık ve tokluk ölçümü yapmamı istedi. Ben de yaptım diyete başladım. 120 nin altında tuttum değerlerimi. O yüzden insülin vermediler 1 ay daha böyle devam etmemi, sonra tekrar şeker yüklemesi yapmamı önerdi doktor. Ama ben zaten şekerimi çıkarmayan şeyler yediğim için , şeker yüklemesini 2. Kere yaptırmayı düşünmüyorum. En son ölçümlerde yüksek çıkmazsa diyetle devam edeceğim.
Eğer sizin diyetle şekeriniz düşmezse , insülin veriyorlar. Şeker yüksek kaldıkça bebeğin suyu artıyor bu da erken doğum riski oluşturuyor diye biliyorum.
Bende de rahim ağzı kısalığı oldu serklaj oldum. Sonrasında gebelik şekeri çıktı, o yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Nerdeyse 4 haftaya yakın oldu yediklerime çok dikkat ediyorum, öncelikle mutlaka doktora gidin o sizi yönlendirecektir.Çok geçmiş olsun. Diyetin faydası oluyor mu peki. Neler tükettiniz genellikle. Rahim ağzı yetmezliği nedeniyle erken doğum riskim zaten var bi de bu eklendi tedirgin oldum. Ne önerirsiniz
Dahiliye doktoruma sonucu atıp telefonla görüştüm 3 gün evde ölçüp bana haber ver dedi. Yarın ölçmeye başlayacağım. Şu an bebeğe geçmemiştir değil mi çünkü ultrason bulguları normal çok şükür. Dediklerinizi uygularım doktorum plan yapana kadar.Bende de rahim ağzı kısalığı oldu serklaj oldum. Sonrasında gebelik şekeri çıktı, o yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Nerdeyse 4 haftaya yakın oldu yediklerime çok dikkat ediyorum, öncelikle mutlaka doktora gidin o sizi yönlendirecektir.
Ben çok dikkat ettim yediklerime çünkü zaten tonla ilaç kullanıyorum bi de insülin eklensin istemedim. Gerekseydi yine kullanırdım o ayrı tabii.
Ekmek makarna pilav (bulgur da dahil) paketli ürünler hamur işi şekerli olan her şeyi çıkardım hayatımdan. Et tavuk balık bol sebze salata yumurta kuru yemiş ( badem ceviz fındık fıstık) yiyorum. Bol bol yoğurt ayran kefir. Peynir olarak kaşar lor beyaz peynir yedim ekmeksiz.Meyvelerden elma ve armut tercih ettim.
Diyetisyen ile hareket edebilirsiniz ya da chatcptnin önerileri oluyor şekeri yükseltmeyen öğünler hazırlıyor
Eğer suyu artmadıysa ve bebek olması gerekenden çok fazla iri değilse bi sorun olmamıştır. Diyetle önlem alırsanız da bi sorun olmaz hayırlısı ile :) siz bana özelden yazarsanız , neler yiyorum örnekler atabilirim.Dahiliye doktoruma sonucu atıp telefonla görüştüm 3 gün evde ölçüp bana haber ver dedi. Yarın ölçmeye başlayacağım. Şu an bebeğe geçmemiştir değil mi çünkü ultrason bulguları normal çok şükür. Dediklerinizi uygularım doktorum plan yapana kadar.
Tamam çok teşekkür ederimEğer suyu artmadıysa ve bebek olması gerekenden çok fazla iri değilse bi sorun olmamıştır. Diyetle önlem alırsanız da bi sorun olmaz hayırlısı ile :) siz bana özelden yazarsanız , neler yiyorum örnekler atabilirim.
Merhaba, hangi cihazla ölçüyorsunuz acaba?Bende de rahim ağzı kısalığı oldu serklaj oldum. Sonrasında gebelik şekeri çıktı, o yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Nerdeyse 4 haftaya yakın oldu yediklerime çok dikkat ediyorum, öncelikle mutlaka doktora gidin o sizi yönlendirecektir.
Ben çok dikkat ettim yediklerime çünkü zaten tonla ilaç kullanıyorum bi de insülin eklensin istemedim. Gerekseydi yine kullanırdım o ayrı tabii.
Ekmek makarna pilav (bulgur da dahil) paketli ürünler hamur işi şekerli olan her şeyi çıkardım hayatımdan. Et tavuk balık bol sebze salata yumurta kuru yemiş ( badem ceviz fındık fıstık) yiyorum. Bol bol yoğurt ayran kefir. Peynir olarak kaşar lor beyaz peynir yedim ekmeksiz.Meyvelerden elma ve armut tercih ettim.
Diyetisyen ile hareket edebilirsiniz ya da chatgptnin önerileri oluyor şekeri yükseltmeyen öğünler hazırlıyor
birebir hem kendi cihazımdan ölçüp hem de gidip kan vermedim. Ama cihazımın doğru olduğunu düşünüyorum çünkü yediklerimden anlıyorum zaten neyin ne kadar etkilediğini.Merhaba, hangi cihazla ölçüyorsunuz acaba?
Bir de laboratuvar sonucu ile karşılaştırdınız mı? Ben cihaz değerinden şüphelenip kan vermeye gittim hemşire ile aynı anda parmaktan kan aldım, 2 farklı marka cihaz sonucu:117 ve laboratuvar sonucum:82 geldi. Doktor da böyle ciddi bir farka çok şaşırdı da siz test ettiniz mi merak ettim
120 çıkmadıkça hatta 140 üstü çıkmadıkça sorun yok bence 80 olsa nolcak 100 olsa nolcak. Önemli olan 140 ın 120 nin altında kalın. Bana doktorum bunu söyledi 1. Saat tokluk için.Merhaba, hangi cihazla ölçüyorsunuz acaba?
Bir de laboratuvar sonucu ile karşılaştırdınız mı? Ben cihaz değerinden şüphelenip kan vermeye gittim hemşire ile aynı anda parmaktan kan aldım, 2 farklı marka cihaz sonucu:117 ve laboratuvar sonucum:82 geldi. Doktor da böyle ciddi bir farka çok şaşırdı da siz test ettiniz mi merak ettim
Benim cihazda 117 çıkan değerim sabah açlık sonucumdu. Aynı ay şeker yüklemesi dahil 3 kere laboratuvarda ölçülüp 85 üzeri çıkmayan değerim cihazda sürekli yüksek çıkınca böyle bir kıyası yaptım ve farkı farkettim. Benzer bir şey yaşadınız mı diye merak ettim yoksa elbet önemi yok. teşekkür ederim120 çıkmadıkça hatta 140 üstü çıkmadıkça sorun yok bence 80 olsa nolcak 100 olsa nolcak. Önemli olan 140 ın 120 nin altında kalın. Bana doktorum bunu söyledi 1. Saat tokluk için.
Açlık için de 90 nın altı öneriliyor.
Benimde cihazda sorun var galiba ya yeni almıştım üstelik. Birbirinden bağımsız değişik rakamlar çıkarıyorBenim cihazda 117 çıkan değerim sabah açlık sonucumdu. Aynı ay şeker yüklemesi dahil 3 kere laboratuvarda ölçülüp 85 üzeri çıkmayan değerim cihazda sürekli yüksek çıkınca böyle bir kıyası yaptım ve farkı farkettim. Benzer bir şey yaşadınız mı diye merak ettim yoksa elbet önemi yok. teşekkür ederim
Ben hâlâ çok zorlanıyorum diyetisyen diyet verdi ara ara ölcüyorum değerler çok kafa karıştırıci çıkıyorbirebir hem kendi cihazımdan ölçüp hem de gidip kan vermedim. Ama cihazımın doğru olduğunu düşünüyorum çünkü yediklerimden anlıyorum zaten neyin ne kadar etkilediğini.
Örneğin kuru yemiş , yoğurt ve meyve yedim diyelim , ölçüyorum 90 falan çıkıyor.
1 ay içinde dayanamayıp tavuk dürüm yedim 1 kere ayranla beraber. Onda da 145 çıktı 1 saat sonraki tokluk. Oysa 1 ay boyunca hiçbir yediğim yemekten sonra 145 çıkmamıştı. Hep 120 nin altında kaldım. Genelde 80 90 100 oldu, Max 120 yi gördüm. Ki zaten 140 üstü olmaması lazım.
Neden gidip bir de hastanede kan vereyim , her şey çok açık ortada benim için :)
Bu yazdığınız değerler 1. Saat için geçerli değil mibirebir hem kendi cihazımdan ölçüp hem de gidip kan vermedim. Ama cihazımın doğru olduğunu düşünüyorum çünkü yediklerimden anlıyorum zaten neyin ne kadar etkilediğini.
Örneğin kuru yemiş , yoğurt ve meyve yedim diyelim , ölçüyorum 90 falan çıkıyor.
1 ay içinde dayanamayıp tavuk dürüm yedim 1 kere ayranla beraber. Onda da 145 çıktı 1 saat sonraki tokluk. Oysa 1 ay boyunca hiçbir yediğim yemekten sonra 145 çıkmamıştı. Hep 120 nin altında kaldım. Genelde 80 90 100 oldu, Max 120 yi gördüm. Ki zaten 140 üstü olmaması lazım.
Neden gidip bir de hastanede kan vereyim , her şey çok açık ortada benim için :)
EvetBu yazdığınız değerler 1. Saat için geçerli değil mi
Ben iki farklı marka cihazla ve laboratuvar sonuçlarıyla karşılaştırdığımda bile çok değişik sonuçlar çıkıyor. Aynı anda alınan kanda hemde.Benimde cihazda sorun var galiba ya yeni almıştım üstelik. Birbirinden bağımsız değişik rakamlar çıkarıyor
Ultrasonda bebeği etkilememis görünüyor çok şükür. Diyete başlayalı 2 gün oldu. Hâlâ yüksek çıkıyor ama aşırı değil hatta sınırda ya da sınırı çok az geçiyor.Ben iki farklı marka cihazla ve laboratuvar sonuçlarıyla karşılaştırdığımda bile çok değişik sonuçlar çıkıyor. Aynı anda alınan kanda hemde.
Konu hakkında çok fazla yabancı kaynak da okudum. Bu cihazlar genel tabloyu takip etmek için. ortalama değer tablonuz ortaya çıktıysa ve aşağı yukarı normal sınırlar içindeyse, günden güne dramatik bir artış olmuyorsa ve bebeğin kilosu suyu yerindeyse çok da takılmayın. (Tabi değerleriniz çok yüksekse o ayrı.. benim bahsettiğim sınır veya sınırı az geçen değerler için)
Benim doktorum artık sadece 2 günde bir sabah açlık ölç dedi, 2-3 defa tokluğum 145-148 çıkmıştı ve bu sapmaların önemli olmadığını iletti. Zaten glukometre parmak kanı olduğundan %5-20 arası yüksek çıkarır.
Başkalarıyla da sonuçlarınızı kıyaslamayın. Belki gebelik şekeri öncesi de normal değerleriniz onlardan bir miktar yüksekti, bunu bilemiyoruz. Benim ailemde kimsede şeker problemi olmamasına rağmen şuan değerleri hepsinin benden yüksek çıkıyor mesela :)
Neyse velhasıl diyete devam ama mentalimizi de koruyacağız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?