Şeker yüklemesi sonucum

esra_the_teacher

Guru
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
638
210
333
selam kızlar
bugün 50lik şeker yüklemesi yaptırdım
açlık değeri 86
yüklemeden sonra 132 çıktı
daha önce yaptıranlar yorumlayabilir mi
doktor olmadığı için gösteremedim de aklıma takıldı

selam kızlar
bugün 50lik şeker yüklemesi yaptırdım
açlık değeri 86
yüklemeden sonra 132 çıktı
daha önce yaptıranlar yorumlayabilir mi
doktor olmadığı için gösteremedim de aklıma takıldı​
Canim bende 50lik yaptirmistim tahlillerim yanimda degil ama normal cikmisti ve hatirladigim kadariyla sınır 140ti inan yaniltmak istemem ama oyle hatirliyorum, bence normal bi sikinti yok. Yine de doktorunun yorumunu bekle tabi :)

Ben yaklaşık 4 sene önce ilk kızımda yaptırdığımda sonuçlarım aynı senin gibiydi. Yani sorun yok gayet iyi 140 sınır diye biliyorum. Ama o şekeri yüklendiğimde bebeğim hiç olmadığı kadar hareketliydi, içerde depar attı resmen. Dedim bişey mi oldu çocuğa..doktora söylediğimde mutlu oluyo ondan dedi..ama bilmiyorum belki de rahatsız oldu.. Şimdi ikinci bebeğime hamileyim 24 haftalık oldum. Yükleme zamanı geldi yine ama ben bu kez yaptırıp yaptırmama konusunda endişeliyim. Ortalıktaki söylentiler Canan karatayın dedikleri malum. Çevremdeki herkes sakın yaptırma çok zararlıymış diyor. Bi yandan düşünüyorum evet yani çocuğa o kadar şeyi yüklemenin ne manası var diye ama acabamı? Demekten de kendimi alamıyorum...ama ailemde şeker hastası yok ilk bebeğimdede çıkmadı ayrıca açlık kan şekerim çok düşük alt sınırda yani pek ihtimal yok gibi görünüyor..siz ne dersiniz?

Ben yaklaşık 4 sene önce ilk kızımda yaptırdığımda sonuçlarım aynı senin gibiydi. Yani sorun yok gayet iyi 140 sınır diye biliyorum. Ama o şekeri yüklendiğimde bebeğim hiç olmadığı kadar hareketliydi, içerde depar attı resmen. Dedim bişey mi oldu çocuğa..doktora söylediğimde mutlu oluyo ondan dedi..ama bilmiyorum belki de rahatsız oldu.. Şimdi ikinci bebeğime hamileyim 24 haftalık oldum. Yükleme zamanı geldi yine ama ben bu kez yaptırıp yaptırmama konusunda endişeliyim. Ortalıktaki söylentiler Canan karatayın dedikleri malum. Çevremdeki herkes sakın yaptırma çok zararlıymış diyor. Bi yandan düşünüyorum evet yani çocuğa o kadar şeyi yüklemenin ne manası var diye ama acabamı? Demekten de kendimi alamıyorum...ama ailemde şeker hastası yok ilk bebeğimdede çıkmadı ayrıca açlık kan şekerim çok düşük alt sınırda yani pek ihtimal yok gibi görünüyor..siz ne dersiniz?

Ben bu canan karataya cidden cok kiziyorum ve anlamiyorum. Ona kalsa meyve bile yememeliyiz onun icinde de seker var. O kadin biraz tuhaf her dedigine itibar etmemeliyiz.

Soyle dusun 50 gr seker yuklemesinde ictim bende sekerli su ve inan yedigimiz iki dilim baklavada daha cok seker yok muydu? Ya gizli sekerin varsa bunu bilmemek.cok daha kotu bebegin hayatini bile etkiliyor. Ben abartildigini dusunuyorum valla.

Tabii yine senin icinden ne geliyorsa onu yap tatlim.

Onun kesin bi yarası var bununla ilgili, takmış kafayı şekere:KK35: Geçen nar yiyin diyo ama suyunu içmeyin diyo, şekerli suya dönüşüyormuş ne farkı varsa? Bi yandan mücadelesini haklı buluyorum çünkü şu zamanda kanserden sonra en zor tedavi edilen hastalık şeker hastalığı ve artık birçok insan şeker hastası,küçücük çocuklar bile:KK43: O yüzden yediklerimize içtiklerimize dikkat etmemiz lazım ama sanki dediğin gibi biraz da abartıyor durumu..
Şeker yüklemesi sıkıntılı birşey..geçen biri tavsiye etti kansızlık için (ki kan haplarımı çok düzgün kullanamadım) aç karnıma keçiboynuzu pekmezi içtim. Aman Allahımm ya akşama kadar içim yandı, mahvoldum mide bulantısından..ki içinde şeker de yok doğal şeker yani, al sana şeker yüklemesi:confused: yani bi kere yaşadım bunu ilk kızımda ve hiç sorun çıkmadı, risk faktörlerim de yok gibi..yani şuan çok gerekli değil gibi geldi o yüzden, yani durduk yere sıkıntıya girmemede çocuğu sokmama da gerek yok sanırım..
Birde şeker yüksek çıktığı takdirde yapılacak çok da bişey yok sanırım diyetten başka, biraz dikkat etsem şimdiden iyi olur...:KK39:

Sadece canan karatay demiyor ki, artık diğer bazı dr.larda söylemeye başladı. Yeni çıktı şeker yuklemesi. Oncelerde çok zorunlu olmadıkça yapılmıyordu. Bende kafası karışanlardanım bu konuda.

Back
X