Şeker yüklemesi yaptırmalı mıyım YARDIM

Mimoza12345

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2018
12
0
1
33
KIZLAR merhaba :) 22+4 haftalığım detaylı ultrason yapamadık çünkü dönmedi. Ve 2 gün sonra randevum var şeker yüklemesi yaptırma diyor herkes yaptırmayan var mı çok kararsızım ilk gebeliğim olduğu için yeterli bilgim de Yok :((

Benimde pek bilgim yok banada yaptırma denildi düşünmüyorum yaptırmayı

KIZLAR merhaba :) 22+4 haftalığım detaylı ultrason yapamadık çünkü dönmedi. Ve 2 gün sonra randevum var şeker yüklemesi yaptırma diyor herkes yaptırmayan var mı çok kararsızım ilk gebeliğim olduğu için yeterli bilgim de Yok :KK43:(
Ben de senin gibi kararsızdım ama yaptırdım bence yaptırmalısın çünkü olaki şekerin olurda bilmezsen bebeğine daha çok zararı olur.Korkulacak ya da bebeğe zararı olacak birşey değil adı yükleme ama sadece glikoz içiyorsun sonra kan veriyorsun hepsi bu

KIZLAR merhaba :) 22+4 haftalığım detaylı ultrason yapamadık çünkü dönmedi. Ve 2 gün sonra randevum var şeker yüklemesi yaptırma diyor herkes yaptırmayan var mı çok kararsızım ilk gebeliğim olduğu için yeterli bilgim de Yok :KK43:(

günaydın kızlar şeker hastalığım gebeliğimle beraber ortaya çıktı çok tedirgin çok stresliydim çok araştırdım artılarını eksilerini ki açlık şekerim 200 lerdeydi tablt diyet we sporla haledebileceğimi düşünürken gebe olduğumu öğrendim normal olarak hemen insüline başladık iyi ki de başlamışım çok şükür şuanda açlık ve tokluk şekerim düzene girdi.aklınızda bulunsun şekerin yüksekliği bebeği obez iri bebek yapıyor...çok düşüklüğü de bebek te bir hasar bırakıyormuş o yüzden önemli bir hastalık bence risk grubundaysanız yaptırmanız kanaatindeyim.

Lütfen bu tarz söylemlere kulak asmayın.. doktorunuzdan baska kimseye guvenmeyin ve saglık sektorunun icindeyim bana gore mutlaka yaptırın cunku yaptırmazsanız meydana gelecek rahatsızlık cok daha ciddi bir boyutta.. ayrıca yukleme sırasında tukettiginiz seker dilim baklava kadar muhakkak o kadar seker tuketiyorsunuzdur...

doktorunuzu dinleyin, konusun fikir alisverisi yapın.
ben yaptırdım pişman degilim..Gazoz gibi birşey iciliyor 1 saat sonra kan veriliyor sadece bu..yuksek çıkarsa diyet veriliyor.

2 hamıleliğimde de yaptırdım .bence önceden bilinmesi gereken bır durum varsa anne karnında öğrenilmesi daha avantajlı.iyi ki de yaptırmısım

Profesör doktor canan karatay bas bas bağırıyor hamileyken şeker yüklemesi yaptırmayın diye demekki iyi birşey değil..iyi birşey olsa yaptırın der dimi o yüzden yaptırmayı düşünmüyorum sonuçta glikoz içiçem ki oda zararlı bu yüzden yaptırmayın diyor

Profesör doktor canan karatay bas bas bağırıyor hamileyken şeker yüklemesi yaptırmayın diye demekki iyi birşey değil..iyi birşey olsa yaptırın der dimi o yüzden yaptırmayı düşünmüyorum sonuçta glikoz içiçem ki oda zararlı bu yüzden yaptırmayın diyor

Canan Karatay bunu dediği için yargıtay tarafından 15 gün meslekten men edildi haberiniz yok sanırım.
Konu sahibi kuzenimde hamilelik şekeri çıktı yaptırmasaydi çocuk şeker hastası olabilirdi.

Canan Karatay bunu dediği için yargıtay tarafından 15 gün meslekten men edildi haberiniz yok sanırım.
Konu sahibi kuzenimde hamilelik şekeri çıktı yaptırmasaydi çocuk şeker hastası olabilirdi.

Niye kızıyorsun ki ister yaptır ister yaptırma burda konu açılmiş bende özgür irademle cevabimı yazdim illaki sizinle aynı görüşte olmak zorunda değilim

Caan Karatay'in derdi seker yuklemesinde verilen beyaz seker. Yoksa baklava maklava verilse o kadar zararli olmadigini soyluyor ama gebe kadinin bir anda bos beyaz sekeri vucuduna almasi bebegin sagligini bozacagini dusunuyor. Bunlar cok teknik konular. Ben acikcasi canan karatayi dinlerim neden mi?? Kanser tedavimde her sey olumsuz giderken beyin cerrahimin canan karatay tarzi beslenmeyi arastir ve uygula demesi uzerine uyguladim. Aylarca duzelmeyen degerlerim duzeldi. Ben ki 48 unite trombosit alan hasta bir anda trombositlerim yukseldi normal seviyeye. Kanim yukseldi veeee en onemlisi sekerim normal seviyeye geldi. O nedenle yeri bende ayridir.

Merhabaaa. Annemde bana yaptirma demisti. Hatta nerdeyse herkes yaptirma demisti bende yaptirmayi dusunmuyodum. Ramazanda bi kac baklava sonrasi basim donunce belki seker vardir nolur nolmaz yaptiriyim dedim. Ve yaptirdim.
Yaptirmani tavsiye ederim. Kotu bi tecrube yasamadim. Eger yaptiricaksanda soyle tavsiyelerde bulunabilirim. Sekeri kendin aliyosun doktorun belirttigi miktarda. Biz sivi bulamadigimiz icin toz aldik. Tozu kendin suyla karistiriyosun sivi hazir oluyo ve icimi daha kolay diyolar. Ve ben icmekte cok zorlanmadim. Pudra sekerli su gibiydi. Kafaya dikip bitirmeye calisinca gayet rahat ediyosun. Hemsirelerde kimse boyle icmemisti dedi :D saglikla alirsin insallah minigini kucagina

Niye kızıyorsun ki ister yaptır ister yaptırma burda konu açılmiş bende özgür irademle cevabimı yazdim illaki sizinle aynı görüşte olmak zorunda değilim
Yaptırıp yaptırmamak sizin kararınız elbette. Ama canan karatay yaptırmayın diyor demek ki iyi değil demeniz hata. Doktorlar da gerekli yaptırın diyor sonuçta ve ben bu durumda yanlis ifade yuzunden 15 gun meslekten men edilmis birini dinleyecegime doktorumu dinlerim daha iyi.

Bu arada butun doktorlar seker yuklemesi yapin diyor diye bisey yok. Yapmayin diyen de var. Bizim komsumuzun kizinin doktoru yaptirmadi. Cunku yaptiripta buna bagli olarak kendi bobreklerinde hasar olusan gebeler var demis. Yaptirmak istememis ve seker yuklemesi yaptirmak yerine bir diyet vermis.

Benim doktorum yapılmasını uygun gördü ve yaptırdım. Ve yüklemeden bir saat sonra şekerim yüksek çıktı. Test tekrarlandı sonuç aynı. Normalde şekerli şeyler sevmeyen bir insanım ama meyve ve dondurmayı çok yiyordum. Doğuma kadar uzak durmamı söyledi doktorum. Siz de doktorunuzu dinleyin. Çevreye kulak asmayın.

Seker yuklemesini bende yaptirdim cunku sabah uyandigimda agzim kup kuru oluyordu ve sekerim dusuk gibi hissediyordum bazi zamanlar garanti olmasi icin yaptirdim ayrica oyle toz seker icmedim bildigin kutu icecek ictim elmali sodaya benziyodu tadi cok tatli falan degildi . Kendinizde belirti hissediyorsaniz yaptirin bence yda ilk aclik sekerinizi olcturun risk varsa seker yuklemesini de yaptirirsiniz

Ben yaptırmayı düşünüyordum ama bizim gelinin doktoru bulunduğum ilde çok ünlü o kesinlikle karşıyım demiş. Adam işinde çok iyi.
Annem ve eşim, babam kimse istemedi çevremden. Risk grubunda da değiliz sanırım ailecek şekerle alakalı bir soeun yok. Canan Karatay beslenmesi de her yerde tavsiye ediliyor. Kadın diyor ki, şeker varsa yapacağınız diyet vermek olacak, gebelere şekee yükleyeceğinize direk düzenli beslenme verim diyor. Bilmiyorum hala acaba yaptırsa mıydım diyorum ama tam yaptırmaya gidecekken bir sürü engen çıktı, Vazgeçtim. Umarım doğru karardır.

Ben ilk doğumunda yaptırdım ikinci doğumunda farklı bir Dr gerek görmedi. Önce soru sordu ailede var mı , ilk gebelikte çıktı mı vs. Ki ailemde var. Açlık ve tokluk testi yaptı sadece . Ona göre gerek görmedi.

Canan Karatay ise şöyle diyor. Sadece hatırladığım ve dinlediğim kadarıyla aklımda kalan, siz onun dedigi gibi şekeri , unu vs hayatınızdan cikarirsaniz hamilelikte , normalde de sağlıklı olursunuz. Bu yüzden şeker yüklemesi ne de gerek yok diyor.yani şekeriniz olduğunu varsayalim zaten şekersiz unsuz bir şekilde beslendiginizde yükselme olmaz gibi.
Ya Canan Karatay i iyi okuyun yada Dr unuzu dinleyin.

Ben yaptırmayı düşünüyordum ama bizim gelinin doktoru bulunduğum ilde çok ünlü o kesinlikle karşıyım demiş. Adam işinde çok iyi.
Annem ve eşim, babam kimse istemedi çevremden. Risk grubunda da değiliz sanırım ailecek şekerle alakalı bir soeun yok. Canan Karatay beslenmesi de her yerde tavsiye ediliyor. Kadın diyor ki, şeker varsa yapacağınız diyet vermek olacak, gebelere şekee yükleyeceğinize direk düzenli beslenme verim diyor. Bilmiyorum hala acaba yaptırsa mıydım diyorum ama tam yaptırmaya gidecekken bir sürü engen çıktı, Vazgeçtim. Umarım doğru karardır.
Umarim bebenizi saglikli bir sekilde kucaginiza alirsiniz. :)
Zaten seker yuksek ciktiginda sekerli yiyecekleri gebelere kestiriyorlar. Benim mantigim su. Teste ne gerek var. Gebe olup olmamak onemli degil her zaman sekerli yiyeceklerden uzak dur. Dondurma meyve bunlar hep seker. Sadece gebelerin degil gebe olmayanlarinda sekerini cikartir. Pirinc yeme ketojenik beslen.

Back
X