şekeri yüksek olanlar yardım...

haticemusa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2011
10
1
36
İstanbul
merhaba arkadaşlar. 26 haftalık hamileyim ve son kontrolümde şekerim yüksek çıktı. doktor şekerli gıdalardan hamur işinden uzak durmamı söyledi. aynen uyuyorum verdiği diyete ama yinede yüksek çıkıyo. hergün ölçüyorum kendim 10 gün sonra kontrolüm var. yardımcı olabilirmisiniz??

gebelikte sabah aclik sekeri 90 dan kucuk olmali
ogle ve aksam yemeginden oncede 105 den kucuk olmali..
benim de gebelik sekerim var ve gunde 6 kez sekerimi olcuyorum..insulin almiyorum ama diyet yapiyorum..tokluk sekerim(yemekten 1.5 saat sonra) 110 dan yuksek cikarsa ne yediysem not almam gerekiyor ama simdiye kadar gerek kalmadi..yemeklerden sonra biraz yuruyus yada hareket yapiyorum..hareket cok onemli dengeliyor sekeri..

şekerli gıdalar ve hamurişleri çok geniş bi kavram..uyabileceğin bi diyet listesi verse işin daha kolay olur.hamilelikte bazen içilen bi bardak çaya konulan şeker bile etkili olur malesef.yada yenilen bir dilim kavuz karpuz vs..yani meyvelerde ve bazı sebzelerde inanılmaz şeker var.ekmeği falanda sadece 2 dilim oda kepekli olmak kaydıyla tüketmen gerekiyo.çayı şekersiz içmen ve şeker ihtiva eden içeeklerden,koladan,hazır meyve sularından dahi uzak durman lazım.gebelikte bu en çok sevilen ve tüketilen şeylerden uzak durmak zor ama bebişin sağlığı için şart.unutmaki yüksek giden şeker suyunun artmasına buda erken doğuma ve kilolu bebekten ötürü sezeryan doğuma neden olur.bu arada kızartmalarda yasaklı listesinde :)) kısacası az yağlıaz tuzlu ve şeker barındırmayan gıdalarla beslenmen lazım.kendi başına içinden çıkamayacak gibi olursan bi endokroloktan yada diyetisyenden yardım almalısın.önemli fakat dikkat edildiğinde korkulmayacak bi durum gebelik şekeri.ben her iki gebeliğimdede yaşadım.çocuklarım sağlıklı çok şükür.ancak ikiside erken doğdu şekerinde bunda rolu büyük.kafana takılan bişey olursa yazarsın.sevgiler

teşekkür ederim nihal. doktorum diyet listesi vermedi ama yediklerine dikkat et dedi. kepek ekmeğe başladım hamur işi kızartma tatlı herşeyi bıraktım. günde en az 2 saate yakın yürüyüş yapıyorum. ve bol su içiyorum. ilk günki kadar yüksek çıkmıyo ama yinede tokluk şekerim hep sınırda çıkıyo bakalım cuma günü kontrolüm var hergün ölçüp yazıyorum şekerimi. doktor ona göre ne dicek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…