Sekreterlik isi ve temizlik

Crazypinkpink

Sen önce kendine bak
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mart 2011
1.099
756
123
Merhaba arkadaslar
Bir yerle gorustum sekreterlik icin. Ptesi olumlu ya da olumsuz haber vericekler. Haftanin 6 gunu asgari ucret ve yol parasi vericekler. Yalniz gorusmedeki bayan patronun masasini da siz sileceksiniz dedi. Dolaplarini fln siz duzelticeksiniz dedi. Ofiste yemek ve temizlige bakan bi bayan var ancak cok yogun oluyomus. Ayrica tum patronlar geldiginde de yemek servisini hizmetli degil ben yapacakmisim. Boyle bi hizmetli personel varken benden istenmesi sacma geldi. Sizce abartiyor muyum? Beni ararlarsa olumlu mu bakayim yoksa red mi edeyim?
Cok kararsizim fikir verirseniz sevinirim

Masa, servis diyerek başlar bu işler.
Sonra diğer personeli gönderirler,
Her iş sana kalır.
Naçizane fikrim sen reddet.

Bana da oyle gibi geldi. Hatta kadin devamli yardimlasioruz vs deyip durdu. Yani her isi yap demeye getirdi sanki

Merhaba arkadaslar
Bir yerle gorustum sekreterlik icin. Ptesi olumlu ya da olumsuz haber vericekler. Haftanin 6 gunu asgari ucret ve yol parasi vericekler. Yalniz gorusmedeki bayan patronun masasini da siz sileceksiniz dedi. Dolaplarini fln siz duzelticeksiniz dedi. Ofiste yemek ve temizlige bakan bi bayan var ancak cok yogun oluyomus. Ayrica tum patronlar geldiginde de yemek servisini hizmetli degil ben yapacakmisim. Boyle bi hizmetli personel varken benden istenmesi sacma geldi. Sizce abartiyor muyum? Beni ararlarsa olumlu mu bakayim yoksa red mi edeyim?
Kesinlikle reddet asgari ucretle tum isi size yaptrcaklar

Bizim sekreterimizde böyle islere el atardi. Genel temizligi tabi bir firma yapardi ama özel günlerde serviste felan yardim ederdi. Veya ofisin düzenine bakardi. Ben garipsemedim. Ama bu is yerden is yere farklidir. Isin icine giripde bakabilirsiniz. Yok olmadi cikarsiniz yine. Veya istemiyorsaniz su bu ise bakmama dersiniz.

Bizim sekreterimizde böyle islere el atardi. Genel temizligi tabi bir firma yapardi ama özel günlerde serviste felan yardim ederdi. Ben garipsemedim. Ama bu is yerden is yere farklidir. Isin icine giripde bakabilirsiniz. Yok olmadi cikarsiniz yine. Veya istemiyorsaniz su bu ise bakmama dersiniz.

Ama yemek ve temizlik yapan bir hizmetli var firmada. Sanki onun isleri bana yikilcak gibi hissettim. Garip geldi

Ama yemek ve temizlik yapan bir hizmetli var firmada. Sanki onun isleri bana yikilcak gibi hissettim. Garip geldi

Ama hepsini size yiksalar sekreterlik yapmaya zaman kalmaz. Isi size tekkif etseler bunu bence görüsün. Yani türkiyede is anlasmalar nasil oluyor bilmiyorum ama yazili olarak isleriniz tutulsa sizin iciniz daha rahat eder

Sekreterlikte Patron masası temizleme olabiliyor. Sizin burda dikkat etmeniz gereken işe girmeden neleri yapacağınızı net olarak belirlemeniz. çünkü temizlik ve yemekten sorumlu kişi bunu suistimal edebilir size yük bindirebilir.İşe girerseniz sadece söylenen şeyi yapın iyilik olsun diye yaptığınız şeyler zamanla mecburiyete biner

Ofis işlerinde mantık, burasi is yeri degil aile gibiyizdir. Haliyle mutfaktaki bulasiklar, cay kahve servisi tozlari alma derken gercekten de evde çalışan temizlikçi gibi olacaksiniz.
Egitim durumunuz nedir. Cok mecbur değilseniz biraz daha araştırip guzel bi iş bakın

Sekreterin grev tanımında bu işler yoktur ancak küçük ve orta ölçekli firmalarda ilave eleman almamak için maalesef sekreterlere yıkılıyor bu işler. Ya başta oturup açık açık şunu yaparım bunu yapma diyeceksiniz ki bu konuda ne kadar diyaloğa açıklar bilemiyorum ya da iş aciliyetiniz yoksa başka bir yer bakın. Bizim şirkette çaya ve yemeğe bakan personeller ayrı ama ona rağmen çaycı ablamız işe girerken konuşmuş, yemek işine kesinlikle karışmam, aşçının izinli olduğu zamanlarda falan yemek yapmam diye, o şekilde işe başladı ve gerçekten mutfaktaki yemekle ilgili hiç bir işe karışmıyor.

Normal bir sey. Cunku sekretersiniz,yonetici asistanlari bile gereken durumlarda yapiyor bunu. Kurtulusunuz kendinize nitelik kazandirip baska bir is yapmak. Cunku nereye giderseniz gidin bu boyle

hayir yemek verme işi çok sacma kadin varken..pardonda kulvari bu kadar neden karistiriyorlar? cunki calişana saygi sifir. madem yemekci yogun patron kalksin kendisi alsin bu nasil ego yaaa!! yurt disinda patron vs kimse cay corba istemezmis kimseden..kalkar herkes kendisi alirmis.. burada işverenlik degil kralliklar var boyle bir memleket bura!

Merhaba arkadaslar
Patronum masasını silme işi okey çünkü temizlik personeli evrak düzenini karıştırıp gereksiz müdahale edebiliyor başımıza geldi. Ama yemek servisi falan bilemiyorum bana abest geldi başka personel varken. Hakkınızda hayırlısı

Ben de çalıştiğum sekreterlik işinde bunları yaptim. Ofisi açip kapama, masaları silme vb. işler. Ama bizde yemek dışarıda yeniyordu yemek yapan biri yoktu. Bence kabul edin cünkü artık bir çok firma sekretere_asistana birden fazla iş veriyor fazladan eleman çalıştırmamak için.

Back
X