Semaver yakmak :(( yardımm

braindamage

Bayan Beyin
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2013
6.232
15.039
498
merhaba arkadaşlar yarın pikniğe gidiyoruz ve içimizde semaver yakmayı bilen hiçkimse yok. Nasıl yapılır nasıl edilir internetteki yazılara guvenemiyorum. Bilen var mıdır aranızda?

merhaba. sanırım pikniği kaçırdım :) ama yine ihtiyaç olabilir diye tecrübelerimi ve gördüklerimi paylaşmak istiyorum. Bu semaverlerin birkaç çeşidi var ama en lezzetlisi odun ateşi ile pişen tipleri.
Önce suyu koy sonra ateşi yak demeyeceğim çünkü bu bana göre yanlış. Çünkü sudan sonra ateşle uğraşmak suyun içine çöp toprak talaş vs. düşmesine neden olabiliyor.
Önce ateşi yakın. Bunun için eski usül ideal:) Piknik alanında ince dal ve sonrası için açılmış kozalak bulmaya çalışın. Sırasıyla kağıt, ince dal, normal dal parçaları ve kozalakları semaverde yakarsanız ateş çok harlı ve çay bir okadar lezzetli olur. Ateşi yaktıktan sonra (kor olmasını beklemeyin sakın. ateşi yakar yakmaz) suyu ve çayı koyun. Hele bir de meşe ağacı varsa oralarda ağaca zarar vermeden :) yaş bir tarafından is olsun diye ateşe ilave edin. Bu çayı çok daha lezzetli yapacak. Boşuna mayalandırma için isli meşe fıcıları kullanmıyorlar :)

Back
X