şenay'ın diyet macerası

13Ocak

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
13
0
16
Ankara
Birşey alacağım zaman ilk bu siteye girer bakarım, öylesine içimde güven hissi oluşmuştur burası için... Bir gün benim de burada konu açıp yazacağım kimin aklına gelirdi. Ee baktım ki başka yolu yok kilo vermenin :) O halde günbegün ne yiyip ne içtiğimi, ne halt ettiğimi buraya yazmanın vakti geldi.
Şu an tam 85 kiloyum. İlk etaptaki hedefim 69 kilo. Boyum, 1,71. Bakalım ne zaman istediğim kiloya ulaşabileceğim. Elimde tüm doneler mevcut, ne yiyip ne yemeyeceğimi çok iyi biliyorum. Yüzlerce çeşit diyet var aklımda, daha önce defalarca kilo vermişliğim, almışlığım var :) Bilinçli bir diyet kullanıcısıyım. Yarın kendi ismimi vereceğim diyetimin ilk günü olacak. Hadi bakalım hayırlısı olsun.
Cuma günleri tartılmayı düşünüyorum. Haftasonu kaçamakları moralimi bozmasın diye. Her gün muhakkak bir saat koşu bandımda yürümeyi düşünüyorum. Her gün muhakkak en az 2 litre su içmeyi düşünüyorum. Bunlar olmazsa olmazlarım olmalı :) Her gün yalansız, riyasız, aldatmacasız buraya ne yaptığımı yazacağım. Hadi bakalım:

selamm hosgeldin bencede cok iyi yaptin gunluk acmakla kilomuz ayni boyumuzda nerdeyse ayni.sadece 1 cm uzunsun benden :-) veevyarin bende yeniden basliorum kalan diyet macereama bu arda yasin kac kolay gelsin

Teşekkür ederim arkadaşlar. Yaşım 39 bu arada.
Sabah kahvaltım: Hani şu yuvarlak kepek ekmekleri var ya avuç içi kadar, hah işte onu ortadan ikiye bölüp tost makinesinde kızarttım. Sanırım iki ince dilim ekmeğe denk gelir. Haftasonundan kalma haşlanmış bir yumurtam vardı, içine onu koydum ve yanında 7 adet siyah zeytinle bir güzel yedim. Şekersiz çayla birlikte. Valla iyicene doydum. Kahvaltıda ne yersem yiyeyim akşama kadar onu eriteceğimi adım gibi biliyorum. Ama yine de yağ, şeker ve beyaz un'dan her halükarda uzak durmak lazım. 2,5 litrelik suyum masamda. Onu da mesai bitene kadar yavaş yavaş acele etmeden içmek lazım :) Dün tv'de rastgelmiştim, ünlü bir diyetisyen illa saatli ara öğün yapmayın dedi, acıktığınızı hissettiğinizde yiyin, mantıklı geldi, ilk günler bunu deneyeceğim. Öğlene bir bardak kadar yoğurt ve bir tabak nohut yemeğim var onları yiyeceğim ekmeksiz.
Regl dönemim çok yakın, o yüzden Cuma günü kilo vermemiş dahi olsam moralimi bozmayacağım. Biliyorum ki bu dönem bittikten ancak 4-5 gün sonra vücudum normal kilosuna dönecek.
Kilo vermenin o kadar çok yöntemi var ki, yeter ki birini seçip azimle devam ettirmek. Ama biz ne yapıyoruz, birkaç gün sonra karşımıza çıkan bir makarna veya bir pastaya dayanamayıp tüm günlerimizi geçmişte bırakıyoruz.
Benim hedefim şu, önüme çıkan bu tür dayanamamazlık durumunda kendimi kasmayacağım. Ama diyetime de son vermeyeğim, sonuçta her gün, her öğün çıkmayacak karşıma bu tür malzemeler :)

Kolay gelsiiinnnn

Ben de bugün başladım, disiplin kazanmak hem de belki birilerine yardımcı olmak için yazıcam. Umarım yolumuzdan dönmeyiz

umarım canım, hepimize kolay gelsin.
bu öglen evden getirdiğim nohut ve yoğurt'u yiyemedim çünkü arkadaşlar dışarıda yemekte ısrar etti. Ben de sıcak lavaş ekmek ve künefenin havalarda uçtuğu bir ortamda sadece ızgara tavuk kanat ve bol salata yedim, birkaç kaşık da yoğurt yedim. Herşey karın doyana kadar, doymadan önce ekmekte oluyor gözün, ama doyduktan sonra hiiç canın istemiyor. İşte o beş on dakika dayanabilmek, aslında diyetin başarısının sırrı burda yatıyor. Künefe nefiss görünüyordu, kendimi tebrik ediyorum :)

1. GÜN
SABAH: 2 dilim kepek ekmeği, 1 adet haşlanmış yumurta, 7 adet siyah zeytin.
ÖĞLEN: 1,5 porsiyon ızgara tavuk kanat, 1 porsiyon salata, 4-5 kaşık yoğurt.
AKŞAM: 1 büyük tavuk but (teflon tavada pişirdim), 1 bardak ayran.
YATMADAN ÖNCE: 2-3 kaşık yoğurt.

Son düzenleme:
Unutmamak adına bugünkü yediklerimi de yazayım, sabah 1 simit, 12 adet siyah zeytin, 100 gr. kadar peynir. Öğlen bir porsiyon hamsi tava, 1 porsiyon salata ve diyet cola.

2. GÜN

SABAH : 1 adet simit, 12 adet siyah zeytin, az biraz peynir
ÖĞLEN : 1 porsiyon hamsi tava, salata, 1 kutu diyet cola.
AKŞAM : Yarım porsiyon tavuk shnitzel, 1 kase yoğurt çorbası.

Unutmamak adına bugünkü yediklerim, sabah 1 simit 7 adet siyah zeytin ve az biraz yağsız peynir. Öğlense yarım iceberg, yarım limon ve yarım porsiyon çiğ köfte.

İkindi öğünümde bir avuç fındık, fıstık, badem ve kaju yedim. Acıkmamıştım ama arkadaşın odasında beklerken masanın üzerindeydi :)

3. GÜN

SABAH: 1 adet simit, 7 adet zeytin, az biraz yağsız peynir.
ÖĞLEN: Yarım porsiyon çiğ köfte, yarım iceberg, yarım limon.
İKİNDİ: Bir avuç fındık, fıstık, kaju, ceviz.
AKŞAM: 1 porsiyon etli bulgur pilavı, çok az turşu.

Bugün: Sabah 4 küçük ev puaçası yedim (yedim valla napim çok gözel olmuştu :))) ) , öğlen 1 porsiyondan biraz az etli bulgur pilavı, 4-5 kaşık yoğurt. Kilo verebilecek miyim çok merak ediyorum, çünkü bulgur kilo aldırmaz olayını deniyorum ilk kez, sabahları ne yersen ye kilo yapmaz olayını da deniyorum bir nevi. Biraz Canan Karatay'ımsı bir diyet oluyor gibi sanki. Yarın tartılıcam ama hala regl döneminde olduğum için kilo vermemiş, hatta almış dahi olabilirim, önemli olan gelecek Cuma çıkacak tartıdaki kilom. Hayırlısı bakalım. Eğer veremezsem istediğim kadar kilo, tarzı değiştiriveririm hemencecik. :)

Akşama ne yiyeceğim henüz bilmiyorum, bulgur pilavını çok pişirmişim belki akşama da yerim :)) Bıktım ama yapacak birşey yok. Bir sonraki sefere 1 çay bardağı bulgur yeter gibime geliyor.

Son düzenleme:
4. GÜN

SABAH: 4 adet küçük ev puaçası, şekersiz çay.
ÖĞLEN: Yarım porsiyon etli bulgur pilavı, 4-5 kaşık yoğurt.
AKŞAM: 2 dilim ekmek, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 100 gr. kadar yağsız peynir.
YATSI: 100 gr. kadar haşlanmış kuzu eti.

Son düzenleme:
Sabah tartıldım, malesef ne almışım ne de vermiş görünüyorum. Tartım dijital olsaydı daha kesin birşeyler yazardım, ama daha önce de söylediğim gibi regl dönemindeyim ve bu dönemde vermemiş olmam doğal. Asıl gelecek hafta belli olacak ne kadar verip vermediğim.

1. CUMA TARTIM: 85

Sabah Bir simit (hepsini yiyemedim, birazını arkadaşa verdim), 100 gr kadar yağsız peynir, 9 adet zeytin yedim, şekersiz çayla birlikte. Öğlen şu çevirme tavuklardan yarım söyledim ama yiyemedim yarısını yedim, yani çeyrek çevirme tavuk ve yarım porsiyon salata yedim.

Back
X