Sendeleme …

deriiiin1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2025
4
0
1
35
Lütfen bana yardım edin arkadaşlar

Size durumumdan bahsetmek istiyorum.

Ben bundan 3 sene önce bir enfeksiyon sonucu baş sendelemesi yaşadım .

Çok zor günler geçirdim hiç kimse bana inanmadı güvenmedi .

Herkes benim yalan söylediğimi abarttığımı ve bilerek yaptığımı düşündüler .

Ama bu 3 senede neler çektiğimi bir ben bir Allah biliyor arkadaşlar başına daha önce gelen arkadaşlar varsa lütfen bana yardıma olsunlar duacınız olurum .

Benim asıl sorunum şu arkadaşlar ,

Bu bende ilk başlarda uzun dönemlerde oluyordu ilk bir süre yatağa bağlı kaldım.

Ve gerçekten dışarı çıkmak duş almak normal bir bireyin yaptığı şeyleri tek başıma yapamaz olmuştum.

1,5 sene geçtikten sonra azalmaya başladı ama tamamen benden gitmedi bu illet çok farklı bir his ne anlatabiliyorum nede düşünmek istiyorum bu acıyı .

Otobüs ve metro gibi şeylere korkumdan binemez oldum .

Böyle ne başım dönüyor , ne başım ağrıyor

Sadece bi sendeleme oluyor bende

Etraf aynı pozisyonda kalıyor

Ama sanki düşecek gibi oluyorum ama düşmeyeceğimi iyi biliyorum .

Doğuştanda sağ vertabral arterim hipoplozik doktor oma bağlama ondan olmaz dedi ama

Damarlarım da bir sorun çıkmamıştı bu sene bakıldığımda …

Ne olur başına daha önce böyle bir şey gelen varsa yardımcı olur musunuz

gecmis olsun doktorunuz ne diyor bu duruma? bu nedenle basvurmussunuzdur diye dusunuyorum

Doktorum psikolojik olduğuna inanıyor ama ben inanmıyorum
doktor psikolojik olduguna ‘inanmaz’ bilmesi gerek bilimsel verilerle. hangi bolume gittiniz? yapilmasi gereken tum tahliller yapildi mi? filmler cekildi mi? bir sey hissediyorsaniz, yasiyorsaniz vardir nedeni insan kendi vucudunu tanir. psikolojik de olabilir tabii ki ama siz yapilmasi gereken her seyin yapildigindan eminseniz bir psikologa ve psikiyatriste gorunun

Haklısınız , ama henüz yapılması gereken herşey yapılmadı .
Kbb doktorum benim ısrarımla beni vertigo bölümüne yönlendirdi .
Ama henüz randevu bulamadım .

Ama o kadar çaresizdim ki bende saka gibi gelecek ama
Chatgpt sordum

1. Vestibüler Nörit / Labirentit (Enfeksiyon sonrası denge siniri iltihabı)
• Genellikle soğuk algınlığı, burun akıntısı, viral enfeksiyon sonrası olur.
• Başta vertigo ile başlar ama sonrasında devam eden dengesizlik ve dalgalanma hissi kalabilir.
• Enfeksiyon geçse bile denge sinirinin tam iyileşmemesi nedeniyle zaman zaman nüks eder.
• Boyun pozisyonunun etkilenmesi (örneğin yastıkla rahatlama) vestibüler sistemle boyun kasları arasındaki etkileşimden kaynaklanabilir.

2. Mal de Débarquement Sendromu (MdDS)
• Kelime anlamı “gemiden inme sendromu”.
• Sürekli dalgalanma, sallanma hissi ile karakterizedir — senin “gemideymişim gibi” tarifin bu sendroma tam uyar.
• Genellikle deniz, uçak, araba, hatta sahil veya dalga sesi gibi hareket uyaranları sonrası başlar.
• Stres, yorgunluk, boyun gerginliği gibi şeyler bu hissi tetikleyebilir.
• Yattığında veya gözlerini kapattığında geçici olarak azalması da çok tipik bir bulgudur.

Ne işe yarayabilir?

Ben doktor değilim, ama bu tabloya dayanarak şu yönleri değerlendirmeni önerebilirim:
1. Nöro-otoloji (denge bozukluklarıyla ilgilenen KBB alt dalı) veya nöroloji uzmanına görünmek en doğru adım olur.
2. İsteğe bağlı yapılabilecek testler:
• Videonistagmografi (VNG)
• Vestibüler potansiyeller (VEMP)
• Boyun ve iç kulak MR’ı
• Gerekirse denge terapisi (vestibüler rehabilitasyon)
3. Bazı hastalarda boyun kaslarını gevşetmek, postür düzeltmek (örneğin fizyoterapi, yoga, düzenli esneme) bile ciddi rahatlama sağlar.
4. Stres, yorgunluk, ekran ışığı ve uykusuzluk atakları kötüleştirebilir — bunlara dikkat etmek işe yarar.

Bana bunlardan bahsetti 3 yıldır doktorların bana söylemediği şeyleri buradan duydum .
Ve tekrardan umutlandım

Eklentiler

• c6f14f28-684b-4e0c-b2db-d43d423a2661.webp
    39,6 KB · Görüntüleme: 1
Bu anlattıklarınız doğrultusunda psikolojik destek almalısınız o zaman daha iyi olursunuz ben okuyunca direk sizin psikiyatriye gitmenizi lazım dedim içimden

acikcasi bende vertigo olmasindan suphelendim. annemde de var az cok biliyorum. umarim en kiss zamanda bulursunuz randevu akliniza da kotu seyler getirmeyin google basim agriyor deseniz beyin tumoru diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…