Senetlerimizi alamadık ve huzursuzum

misslola35

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2015
460
388
33
Hanımlar selamlar..
Bu sıralar beni huzursuz eden bir durum var.
Geçen yıl ailem bir daire kiralamıştı emlakçı aracılığıyla ve 1 yıllık kontrat yapıp senet imzalamışlardı.Fakat senetlerin bir kısmını alamadık çünkü rahatsızlığım nedeniyle hastanedeydim,yalnızca anahtarın teslimini yapıp depozitoyu ve kalan senetleri ben hastaneden çıktıktan sonra alacaktım,bunu kendisine de söyledim ne zaman uygun olursanız gelip alabilirsiniz ben burdayım demişti
Ben hastaneden çıktıktan sonra ailem emlakçıyla konuştuğumda yurtdışında olduğunu söyledi.Bunun üzerinden haftalar geçti.
Ama geçenlerde ofisinin boşalmış olduğunu gördüm kendisini aradığımda döndüğünde beni arayacağını söyledi.
Fakat huzursuzum çünkü internette bütün ilanlarını kaldırmış ailem bir şey olmaz dese de benim yüzümden olmuş gibi bir his var.
Elindeki senetlerle bir şey yapabilir mi?Kendimi suçlu hissediyorum açıkçası çünkü elindeki senetler yüklü bir miktardaydı haliyle ister istemez huzursuzum çünkü televizyondan şundan bundan neler duyuyoruz.Bu konuda bir bilgisi olan var mı?Kafama takmakta haksız mıyım?

Parayı verir vermez almanız gerekiyordu ama artık çok geç şikayet edip senetleri almaya bakın kimseye güven olmuyor

Senetlerin arkasina 'kira icin teminattir' tarzinda bi seyler yazmis miydiniz?

Kontratta senet alindigina dair bi yazi var mi?

Uzerine ciro edilemez yazdiniz mi?

Her kira bedeli icin ayri ayri senet mi imzaladiniz?

Aldiginiz senetleri atmayin,saklayin.

Senet yapılırken bu senet atıyorum kira için geçerlidir, yazılmalı yoksa dolandırabilir.Bir avukata danışın, adam kaçıyorsa kesin dolandırıcıdır.Son zamanlarda bir örgüt varya aklıma o geliyor.

Elimde ödediğime dair banka dekontları mevcut yine de ödeme yapmak zorunda kalır mıyım?

Ödemeyi banka üzerinden yapıyorsanız senet imzalamamaniz lazımdi. Senet imzaliyorsaniz elden ödeyip seneti yirtmaniz lazımdi. Kirayi odediginize ait belge imzalamasi lazimdi. Kira ise zaten senet imzalaması saçma. Ama işte bazı şehirlerde bu şekilde ev kiraliyorlar. Kira gibi kolay takip edilen bir hizmet alımını böylesine sacmaliyorlar işte. Savcılığa gidip şikayet edin bence de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…