• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Septum deviasyon muammasi

Salon Kadini

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2023
12.695
38.164
528
Arkadaslar selam, burun ameliyati (rinoplasti, septorinoplasti) sürecinden gecenlerden fikir almam gerekiyor.

Benim hic aklimda yokken, rutin kbb muayenemde (boyun kitlelerim sebebiyle) doktorum bir de burnuna kamerayla bakalim gelmisken, cati goruntun hosuma gitmedi dedi (burun deliklerini ayiran kikirdagi kastederek)

Neyse kamerayla bakarken kist ve geniz eti buyumesi, kikirdak ve kemik egrilikleri yakaladi.

Kist icin mr sonucuna gore ameliyat diyelim dedi ama bu kikirdak ve kemiklerin mutlaka ameliyat olmasi gerekir icerisi fena halde dagilmis durumda dedi.

Yani kist + septorinoplasti ameliyatini birlikte kapatir hallederiz dedi.

Neyse mr sonucuma baktirmak icin ayni doktordan (ne yazikki devlet hastanelerinde bu sorun var) randevu aldim fakat kendisi yatan hasta poliklinigi nobetinde oldugu icin gorusemedim ancak baska bir prof bakti, burnunda kikirdak/kemik egriligi sorun yaratacak duzeyde degil ben bunu ameliyat etmem, cok istiyorsan estetik yapariz dedi, kist icinde biyopsi istedi, onun sonucuna gore ameliyat olacak (kist ameliyati tek basina yapılırsa laporoskopik günübirlik bir ameliyatmis.)

Neyse ben baska bi doktora daha gittim, fikir farkliligi rahatsiz etti acikcasi, o doktorda burnumun septorinoplasti icin bicilmis kaftan oldugunu kikirdak ve kemiklerde ciddi sapmalar, egrilikler olduğunu ifade etti, ameliyat yaparim dedi, sonra baska bir arkadasindan daha gorus almak istedi ve beni arkadasina yönlendirdi, bu kiside ameliyatlik bi durumum olmadigini, ancak estetik icin cok uygun olduğumu soyledi (burun ucum normal ancak burnumda kemik cikintisi var dis gorunus olarak)

Yani 2 doktor sgk kapsaminda bir ameliyata uygun olmadigimi, baska 2 doktorda sgk kapsaminda "saglik gerekceli rapor" yazilarak ameliyat olabileceğimi soyledi.

Derdim para degil, estetik olursam butcemi asan rakamlar cikmadi acikcasi ancak bu fikir ayriliklari kafami karistirdi.

Sizlerde ameliyat oncesi boyle fikir ayriliklariyla yuzlestiniz mi? Bu bi cesit "ucret yukseltme vb" politika mi? Ne olur bana bir fikir verin.

Ben bugune dek hicbir sebeple ameliyat olmadim, hastane yatisim dahi yoktu dogum yapana dek, o yuzden minik bir korkum var ameliyat acisindan, yani burada okuyoruz ameliyat olupta pisman olanda cok.

Lutfen benimle sureclerinizi paylasirken Ankara'da kbb doktoruda onerebilir misiniz?

Hayatım ben hem iç hem dış ameliyat geçirdim. Fikir ayrılığı ücret yükseltme vs konusunda pek bilgim yok. Ama süreç nasıl zor mu kolay mı vs dersen elimden geldiğinde bilgi vermeye çalışırım.

Hayatım ben hem iç hem dış ameliyat geçirdim. Fikir ayrılığı ücret yükseltme vs konusunda pek bilgim yok. Ama süreç nasıl zor mu kolay mı vs dersen elimden geldiğinde bilgi vermeye çalışırım.
Yani ben hic burun ameliyati olma isteginde degildim, simdi her bir doktor farkli fikir beyan edince neye inanacagimi sasirdim.

2 doktor butun bas agrilarinin, 2 senedir suregelen grip benzeri semptomlarinin vs yasadigin bircok sorunun sebebi bu egrilikler diyor, diger ikiside bu kadar az egrilik sebep olamaz diyor.

Yani bunun belli bi egim yuzdesi falan yok mu da ortak fikir olusamiyor buna takildim acikcasi, simdi ben tamamen 5. ve baska bir doktora gidip fikir almayi düşünüyorum.

Ameliyat sonrasi icin degilde oncesinde, karar verme sürecinde kitlendim kaldim ben bissu

Yani ben hic burun ameliyati olma isteginde degildim, simdi her bir doktor farkli fikir beyan edince neye inanacagimi sasirdim.

2 doktor butun bas agrilarinin, 2 senedir suregelen grip benzeri semptomlarinin vs yasadigin bircok sorunun sebebi bu egrilikler diyor, diger ikiside bu kadar az egrilik sebep olamaz diyor.

Yani bunun belli bi egim yuzdesi falan yok mu da ortak fikir olusamiyor buna takildim acikcasi, simdi ben tamamen 5. ve baska bir doktora gidip fikir almayi düşünüyorum.

Ameliyat sonrasi icin degilde oncesinde, karar verme sürecinde kitlendim kaldim ben bissu
Şimdi hayatım doktorların fikirleri ücretleri hakkında yorum yapamam ama doktoru kendi doğrultunda seç. O doktora ameliyat olan kişiler biliyorsan veya bulabilirsen iletişim kurmaya çalış. Eğer ki en ufak şeyde mutsuz olan ameliyat sonucu ile kendine hayatı zehir edecek biriysen lütfen ameliyat olma. Buralarda burnu yüzüne yakışmasına rağmen kabul ettiremediğimiz kişiler oldu. Eğer ki sende de böyle bir durum yaşanma varsa da estetik olma. Ben insanların çoğunda burun içi eğriliği olduğunu duymuştum. Bunu da gerçekten hayatını etkiliyorsa ol. Çünkü sen ameliyattan da biraz cekiniyorsun galiba. Ameliyat sonrası süreç sana ve doktora bağlı değişiyor istersen ondan da bahsederim.

Şimdi hayatım doktorların fikirleri ücretleri hakkında yorum yapamam ama doktoru kendi doğrultunda seç. O doktora ameliyat olan kişiler biliyorsan veya bulabilirsen iletişim kurmaya çalış. Eğer ki en ufak şeyde mutsuz olan ameliyat sonucu ile kendine hayatı zehir edecek biriysen lütfen ameliyat olma. Buralarda burnu yüzüne yakışmasına rağmen kabul ettiremediğimiz kişiler oldu. Eğer ki sende de böyle bir durum yaşanma varsa da estetik olma. Ben insanların çoğunda burun içi eğriliği olduğunu duymuştum. Bunu da gerçekten hayatını etkiliyorsa ol. Çünkü sen ameliyattan da biraz cekiniyorsun galiba. Ameliyat sonrası süreç sana ve doktora bağlı değişiyor istersen ondan da bahsederim.
Yani isin ucret yada estetik kisminda degilim, 39 yasima dek birlikte vakit gecirdigim burnumla mutluyum 😅 ama felaket derecede nefes alamama ve bas agrisindan muzdaribim.

Bu noktada tikaniyorum zaten, biri alakasi yok diyor oburu kesinlikle sebebi bu, egrilik duzelirse sagligin ve hayat kaliten duzelir diyor. Takildigim kisim tam olarak bu.

Ben kolay kolay psikolojisi darmadagin olan biri degilim aslinda, yani epey zor bir hayatim oldu zaten, burnu yakissa dahi inanamayan hezeyandan hezeyana suruklenenleri bende okudum, coguna yanitta yazdim hatta ama tabi beser sasar diyede cekinmiyorum diyemem, hic ameliyat gecirmedim bugune dek yani ben aldirma vb kucuk ameliyat dahi gecirmedim :)

Bu benim nefes alisverisimi arttiracaksa, bas agrilarimi azaltacaksa seve seve olurum, bu konuda ikna edilmeye (tabiki doktorlarca) ihtiyacim var.

Senin mesela ameliyat sebebin neydi? Nefes alisverisinde kisitlilik, bas agrisi gibi sebeplerin var miydi?

Yani isin ucret yada estetik kisminda degilim, 39 yasima dek birlikte vakit gecirdigim burnumla mutluyum 😅 ama felaket derecede nefes alamama ve bas agrisindan muzdaribim.

Bu noktada tikaniyorum zaten, biri alakasi yok diyor oburu kesinlikle sebebi bu, egrilik duzelirse sagligin ve hayat kaliten duzelir diyor. Takildigim kisim tam olarak bu.

Ben kolay kolay psikolojisi darmadagin olan biri degilim aslinda, yani epey zor bir hayatim oldu zaten, burnu yakissa dahi inanamayan hezeyandan hezeyana suruklenenleri bende okudum, coguna yanitta yazdim hatta ama tabi beser sasar diyede cekinmiyorum diyemem, hic ameliyat gecirmedim bugune dek yani ben aldirma vb kucuk ameliyat dahi gecirmedim :)

Bu benim nefes alisverisimi arttiracaksa, bas agrilarimi azaltacaksa seve seve olurum, bu konuda ikna edilmeye (tabiki doktorlarca) ihtiyacim var.

Senin mesela ameliyat sebebin neydi? Nefes alisverisinde kisitlilik, bas agrisi gibi sebeplerin var miydi?
Dış görünüşte en ufak değişikliği kaldıramayacak yapıda biri olsan yaptırma derdim ama sen olabilirsin bence ya. Ufak kemeri alırlar vs. Değişiklik hoşuna gider bence senin o enerjiyi aldım senden.😁 Benimde içeride eğrilik vardı dışarda belli belirsiz kemer vardı. Aslında öyle çok aşırı sağlık olarak beni etkilemiyordu ama bir yandan ben tıkanıklık olduğunu bariz hissediyordum. Anne babamda da var mesela içerideki eğrilik ama yaş sebebiyle onlarda ameliyat yapmıyorlar tabi. Bende olabiliyorken olayım gitsin dedim. Agladigimda vs bir taraf tikaniyordu hep. Bende bir iki doktora göründüm ameliyatsız düzelmez dediler sonuç oldum hem iç hem dış. :) Ben daha genç iken geniz eti olmuştum. Onda uyanirken kusma vs yasamistim mesela. Ama tıp ilerlemiş bunda kusma vs asla yaşamadım. Gayet memnun kaldım. Yeter ki sen doktorunu iyi seç. Burada kan kusanları bile okudum mesela. Bende hiç olmadı o.

Back
X