Serapd'nin Diyet Günlüğü

Günaydın sevgili arkadaşlarım :16::16:

Geç de olsa yazabildim nihayet. Geçen hafta çarşamba günü evime geldim. Aynı gün alt komşumun evine girmeye çalışan hırsızı kovalayarak günün kahramanı oldum :34::9: Ne yalan söyleyeyim baya stresli işmiş hırsız kovalamak. Sonrasında gelen giden, polis, komşu vs. şeklinde geçti. Sonraki günlerde evi biraz toparladım. Cumartesi misafir ağırladık. Derken hafta bitti. Bu sabahtan itibaren daha düzenli girmeyi istiyorum, Allah izin verirse..

Bu sabah itibarı ile 65.2 kg. tartıldım. Diyete başlıyorum. Bu arada davet etmem gereken misafirlerim de var, ama yapacak bir şey yok. Misafirime ikram edip kendim yemeyeceğim.

Kahvaltım:

1 kase yoğurt
1 dl. tam buğday ekmeği

Geç de olsa yazabildim nihayet. Geçen hafta çarşamba günü evime geldim. Aynı gün alt komşumun evine girmeye çalışan hırsızı kovalayarak günün kahramanı oldum :34::9: Ne yalan söyleyeyim baya stresli işmiş hırsız kovalamak. Sonrasında gelen giden, polis, komşu vs. şeklinde geçti. Sonraki günlerde evi biraz toparladım. Cumartesi misafir ağırladık. Derken hafta bitti. Bu sabahtan itibaren daha düzenli girmeyi istiyorum, Allah izin verirse..

Bu sabah itibarı ile 65.2 kg. tartıldım. Diyete başlıyorum. Bu arada davet etmem gereken misafirlerim de var, ama yapacak bir şey yok. Misafirime ikram edip kendim yemeyeceğim.

Kahvaltım:

1 kase yoğurt
1 dl. tam buğday ekmeği

ooooooooooo masallah kahraman serapcigim , bravo sana büyük cesaret, sende benim gibi gelenin gidenin bitmiyor, hadi ben geziyorumda bitmiyor, ya sen .... yoksa caktirmadan sendemi geziyorsun :1: özledik yaa iyiki geldin, sana coookk ihtiyacimiz oldu, yoklugunu gercekten hissettik. Hadi ama birseyler yapalim, tekrardan ortak sayfami acsak, hangi diyeti yapsak, bir seyler yapalim. canlanalim eskisi gibi ( biliyorsun organize isler müdürümüz sensin ) e hadiiii

Kahvaltım:

1 kase yoğurt
1 dl. tam buğday ekmeği
Tekrar hoş geldin canım.Bayağı yoğun yaşamışın,kahraman arkadaşım.Artık başlangıç yapalım,ben 7 günlük su orucu yaptım.Artık bir şeye karar verelim bence de,Gurbetin dediği gibi....:16::16::16::16::16:

ooooooooooo masallah kahraman serapcigim , bravo sana büyük cesaret, sende benim gibi gelenin gidenin bitmiyor, hadi ben geziyorumda bitmiyor, ya sen .... yoksa caktirmadan sendemi geziyorsun :1: özledik yaa iyiki geldin, sana coookk ihtiyacimiz oldu, yoklugunu gercekten hissettik. Hadi ama birseyler yapalim, tekrardan ortak sayfami acsak, hangi diyeti yapsak, bir seyler yapalim. canlanalim eskisi gibi ( biliyorsun organize isler müdürümüz sensin ) e hadiiii

Tekrar hoş geldin canım.Bayağı yoğun yaşamışın,kahraman arkadaşım.Artık başlangıç yapalım,ben 7 günlük su orucu yaptım.Artık bir şeye karar verelim bence de,Gurbetin dediği gibi....:16::16::16::16::16:

Ben de sizleri özledim kızlar :16::16: Okudum Sevgicim, kendini daha iyi hissediyor musun? Kilo kaybın oldu mu? Ayrıca tebrik ederim, ben yapamazdım :46:

Gurbetçim ben de sizlerin eksikliğini hissediyorum. Eylül geldi, Allah izin verirse bütün kış birlikteyiz... Bana misafir gelmesi için benim gezmem gerekmiyor canım :9::9: Allah eksikliğini göstermesin. Eşim de çok sever misafiri. Duyar ki şehir dışından tanıdıklar İstanbul' a gelmiş, mutlaka davet eder.Buradakiler de gelmezler gelmezler sonra 15-20 kişi oluveririz bir anda... Şimdi duydum bir arkadaşımız Yalova' ya gelmiş. Onları davet edeceğiz. Bu ara üniversite kayıtları da başladı, İstanbul kazanan çocuklarımızı da çağıracağız ki evi öğrensinler, istediklerinde gelebilsinler. İşimiz çok yani :9::9:

Yeni topik açalım, çünkü 3 ayrı günlüğe tekrarlayan şeyleri yazıp laf yetiştirmeye çalışıyoruz. Ben kendi adıma 5 saatte bir yemek yiyebileceğim bir yöntem oluşturmak istiyorum. En azından 7 günün 5 günü bu şekilde geçmeli. Karatay çok iyi bir yöntem, ancak ekmek yemediğimiz için B vitamini alımını destekleyecek buğday ya da bulguru menüde doğru yere oturtmak şart. Şimdilik sabah 1-2 dl. tam buğday ekmeği yeyip diğer öğünleri ekmeksiz devam etmeye çalışacağım. Sizler ne düşünüyorsunuz? Hangi diyeti uygulayacağınızı düşündünüz mü?

Öğle yemeği:
Doyana kadar 1 kaşık yağ ile pişmiş taze fasulye
1 çorba kasesi tabule

Tabule:
3 demet maydanoz
10 dal taze soğan
1 kahve fincanı ince bulgur
3-4 yk. dolmalık fıstık (ben ekledim)
1 limon suyu
2-3 yk. zeytinyağı

Bulgur sıcak su ile demlenecek. Fıstıklar kavrulacak. Kıyılmış maydanoz, taze soğan ve geriye kalan tüm malzeme karıştırılacak.

Öğle yemeği:
Doyana kadar 1 kaşık yağ ile pişmiş taze fasulye
1 çorba kasesi tabule

Tabule:
3 demet maydanoz
10 dal taze soğan
1 kahve fincanı ince bulgur
3-4 yk. dolmalık fıstık (ben ekledim)
1 limon suyu
2-3 yk. zeytinyağı

Bulgur sıcak su ile demlenecek. Fıstıklar kavrulacak. Kıyılmış maydanoz, taze soğan ve geriye kalan tüm malzeme karıştırılacak.
Tabuleyi bende yaparım,suriyeli bir arkadaşımdan öğrenmiştim.Benim tarifimde domates ve salatalıkta var.
Bende karatayı düşünüyorum,fakat metebolizma hızım şifa orucu yüzünden düştü.1 hafta çoköğünle hızlandırmak itiyorum,ya da başka fikrin var mı?Aslında 5 kg kadar vermiştim,fakat yemeye başlayınca haliyle 2kg hemen fark oldu.Şu anda 3 kg vermiş görünüyorum,kendimi de daha dinç hissediyorum.Dalida hala bağlanamamış....:16::16::16::16::16::16:Bugün mesaj atmış Gurbete ,sana ve Blackeea'ya elamı var.:16::16::16::16::16:

Ben de sizleri özledim kızlar :16::16: Okudum Sevgicim, kendini daha iyi hissediyor musun? Kilo kaybın oldu mu? Ayrıca tebrik ederim, ben yapamazdım :46:

Gurbetçim ben de sizlerin eksikliğini hissediyorum. Eylül geldi, Allah izin verirse bütün kış birlikteyiz... Bana misafir gelmesi için benim gezmem gerekmiyor canım :9::9: Allah eksikliğini göstermesin. Eşim de çok sever misafiri. Duyar ki şehir dışından tanıdıklar İstanbul' a gelmiş, mutlaka davet eder.Buradakiler de gelmezler gelmezler sonra 15-20 kişi oluveririz bir anda... Şimdi duydum bir arkadaşımız Yalova' ya gelmiş. Onları davet edeceğiz. Bu ara üniversite kayıtları da başladı, İstanbul kazanan çocuklarımızı da çağıracağız ki evi öğrensinler, istediklerinde gelebilsinler. İşimiz çok yani :9::9:

Yeni topik açalım, çünkü 3 ayrı günlüğe tekrarlayan şeyleri yazıp laf yetiştirmeye çalışıyoruz. Ben kendi adıma 5 saatte bir yemek yiyebileceğim bir yöntem oluşturmak istiyorum. En azından 7 günün 5 günü bu şekilde geçmeli. Karatay çok iyi bir yöntem, ancak ekmek yemediğimiz için B vitamini alımını destekleyecek buğday ya da bulguru menüde doğru yere oturtmak şart. Şimdilik sabah 1-2 dl. tam buğday ekmeği yeyip diğer öğünleri ekmeksiz devam etmeye çalışacağım. Sizler ne düşünüyorsunuz? Hangi diyeti uygulayacağınızı düşündünüz mü?
cok haklisin canim , ayri ayri sayfalara ayni seyleri yazmayalim yeni temiz bir sayfa belki bizi dahada motive eder. Karatay dietine gelince sevgi ablayla bizde ayni eyi düsünmüstük. Ama senin dediginde dogru, ekmegi yersek sadece kahvaltida yiyelim ,öglen ve aksam yemeyelim. Ara ögünde yapmayalim bence insani sürekli yemeye alistiriyor. birde kartada baklagillerde serbest ya oda cok güzel, mesela ben bu aksam bir tabak nohut yemegi yanindada bir kase ev yogurdu yedim. gayette doyuyor insan, baklagiller daha fazla tok tutuyor. Ayrica yumurtayi, peniri, hele zeytini cok severim. Bu diyet tam benlik evet evet hemen sayfa acalim ve baslayalim. Ben yarin sabah bir arkadasa kahvaltiya gidecegim ama orda sorun yok , peynir , zeytin , yumurta mutlaka olur kahvaltida , bende onlardan yerim. öglen, gene bir tabak nohut ve yogurt , aksamada bir tabak kabak sote yogurtlu yemeyi düsünüyorum. :16::16::16:

Günaydın, güzel bir gün diliyorum :16::16:

Tabuleyi bende yaparım,suriyeli bir arkadaşımdan öğrenmiştim.Benim tarifimde domates ve salatalıkta var.
Bende karatayı düşünüyorum,fakat metebolizma hızım şifa orucu yüzünden düştü.1 hafta çoköğünle hızlandırmak itiyorum,ya da başka fikrin var mı?Aslında 5 kg kadar vermiştim,fakat yemeye başlayınca haliyle 2kg hemen fark oldu.Şu anda 3 kg vermiş görünüyorum,kendimi de daha dinç hissediyorum.Dalida hala bağlanamamış....:16::16::16::16::16::16:Bugün mesaj atmış Gurbete ,sana ve Blackeea'ya elamı var.:16::16::16::16::16:

Benim tarifte de domates vardı ama eklemek istemedim. İçinde domates olunca, kaldığında ertesi gün yenmiyor diye :)
Bence metabolizma hızın seni alt üst edecek kadar yavaşlamamıştır. Yediklerine biraz dikkat edersen 3 kg. ın hepsini geri almayabilirsin. Dinç hissetmene sevindim.

Aleyküm selam :16: Biz de mesajlaşıyor, arada telefonlaşıyoruz. Umarım kısa zamanda aramıza katılır.

cok haklisin canim , ayri ayri sayfalara ayni seyleri yazmayalim yeni temiz bir sayfa belki bizi dahada motive eder. Karatay dietine gelince sevgi ablayla bizde ayni eyi düsünmüstük. Ama senin dediginde dogru, ekmegi yersek sadece kahvaltida yiyelim ,öglen ve aksam yemeyelim. Ara ögünde yapmayalim bence insani sürekli yemeye alistiriyor. birde kartada baklagillerde serbest ya oda cok güzel, mesela ben bu aksam bir tabak nohut yemegi yanindada bir kase ev yogurdu yedim. gayette doyuyor insan, baklagiller daha fazla tok tutuyor. Ayrica yumurtayi, peniri, hele zeytini cok severim. Bu diyet tam benlik evet evet hemen sayfa acalim ve baslayalim. Ben yarin sabah bir arkadasa kahvaltiya gidecegim ama orda sorun yok , peynir , zeytin , yumurta mutlaka olur kahvaltida , bende onlardan yerim. öglen, gene bir tabak nohut ve yogurt , aksamada bir tabak kabak sote yogurtlu yemeyi düsünüyorum. :16::16::16:

Sürekli yemek telaşında olmak, saatleri atlamamaya çalışmak strese sokuyor bizi bence. Zaten çoğu diyetisyen de günde 4 öğün konusunda hem fikir. Sabah- öğle-ikindi-akşam şeklinde. Karatay da isterseniz ikindi yapabilirsiniz diyor. Gerçi Karatay' la gerek olacağını sanmıyorum ama... Çözmemiz gereken sorun meyve. Bence günde 1 porsiyon meyve yemekte fayda var. Vitamin ve mineral alımını desteklemek lazım. Burada Alkali diyet devreye girebilir mesela. Saat 16 dan önce yenilebilecek 1 meyveyi tolere edecek şekilde tüketebiliriz belki. Diyet yapan birinin günde 1 elma yemesi şartmış. Bağırsakların çalışmasını sağlıyormuş. Genel bir liste oluşturacağız ve bu listeye bağlı kalacağız. Liste olmadan bu iş olmuyor. Kafamıza göre "dengeledim" deyince olmuyor ne yazık ki... Herkes listesini oluşturmaya başlayabilir bugün bence. Bu arada grup ismi düşünelim. Yeni topiğimiz için...

Öpüyorum sizi kızlar :16::16:

Dün diyete başlama girişimim negatif sonuçlandı :9::9: Akşam üstü atıştırma hissi uyandı. Azıcık yeyip bırakacaktım ama olmadı. Çikolata kutusunda kalan son kısmı yemiş buldum kendimi. Akşam da misafirle 4 kuru pasta, 1 dl. baklava, 2 dl. karpuz, 1 incir, 2 mürdüm eriği şeklinde sürdü. Korkunç bir durum. Akşam yemeği yemedim tabi ki... Reglim yaklaştığı için böyle oldu sanırım. Öğle yemeğine meyve eklemeye karar verdim. Öğleden sonra saat 4 gibi düşen kan şekerime bir de artan iştahımı ekleyince sonuç hiç de iyi olmadı. Kontrollü karbonhidrat almalıyım...

Bu sabah:
400 ml. limonlu su

Kahvaltı:
1,5 dl. koyun peyniri
2 yumurta
1/2 Domates
1 salatalık
1/2 Urfa biberi (dolmalık biber gibi ve cidden çok acı :9: )
2 ceviz

Öğle ve akşamı planlamadım. Ama sadece sebze yeyince kısa sürede acıktığımı fark ettim. Her iki öğüne de protein ekleyeceğim.

Yeni topik açalım, çünkü 3 ayrı günlüğe tekrarlayan şeyleri yazıp laf yetiştirmeye çalışıyoruz. Ben kendi adıma 5 saatte bir yemek yiyebileceğim bir yöntem oluşturmak istiyorum. En azından 7 günün 5 günü bu şekilde geçmeli. Karatay çok iyi bir yöntem, ancak ekmek yemediğimiz için B vitamini alımını destekleyecek buğday ya da bulguru menüde doğru yere oturtmak şart. Şimdilik sabah 1-2 dl. tam buğday ekmeği yeyip diğer öğünleri ekmeksiz devam etmeye çalışacağım. Sizler ne düşünüyorsunuz? Hangi diyeti uygulayacağınızı düşündünüz mü?[/QUOTE]

Tekrar merhaba :34:ben dukan yamaya karar verdim:34:hatırı kalmasın diye:9::9:şaka bir yana,o kadar çok diyet denedim ki...dedim gibi dukan kaldı,onu da denemeye düşünüyorum:)yarın atakla başlarım inşAllah.Yeni bir takım oluşturana kadar sizin günlüklerine yazacağım:34:Sevgiler:16::16:
Gurbet,nasılsın?özledim sizleri:16::16::16::16:

Günaydın Kızlar, herkese mutlu bir gün diliyorum :16::16:

Tekrar merhaba :34:ben dukan yamaya karar verdim:34:hatırı kalmasın diye:9::9:şaka bir yana,o kadar çok diyet denedim ki...dedim gibi dukan kaldı,onu da denemeye düşünüyorum:)yarın atakla başlarım inşAllah.Yeni bir takım oluşturana kadar sizin günlüklerine yazacağım:34:Sevgiler:16::16:
Gurbet,nasılsın?özledim sizleri:16::16::16::16:[/QUOTE]

Hoşgeldin Dallidacım, gözümüz yollarda kaldı :16::16:

Şekercim sen 7 gün atak yapmıştın ve sonrasında karbonhidrata saldırmıştın. Hatırladın mı?? :34: Hem dukanın zararlarını konuşmuştuk daha önce. Sebze ve meyve alımını kesmemiz halinde vitamin ve mineral alımını engelliyorduk. Asit birikiminde mütevellit kas erimesi, kemik erimesi, böbreklerde kum-taş oluşumu, diş çürümesi rastlanabilen sonuçlar arasında. Yine de sen bilirsin, mutlaka yapmak istiyorsan yap :42::27:

Sevgicim, her defasında benim günlüğüme yazmak için kendini zorunlu hissetme tatlım. Çok incesin, çok hassas... Kendini yormanı istemiyorum sadece.... Kayda değer bir şey gördüğünde zaten yazıyorsun şekercim :16::16:

04.09.2013 menüm:

Sabah:
400 ml. limonlu su

Kahvaltı:
1,5 dl. peynir
2 yumurta
2 ceviz
1 salatalık
1/2 domates
1 biber
maydanoz

Öğle: