Sert Kivilerin Yumuşatılması

lapis

tarçın
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2009
745
3
96
40
Bursa
Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torbada elma veya armutla saklayın.Bakın nasıl yola gelecekler.

evet bunu bende yeni öğrendim, gerçekten işe yarıyor.
bizim burda taş gibi kivi satıyorlar kiloyla.
bunlar nasıl yenir taş gibi dediğimde satan kişi bir iki gün elmaların yanında beklet dedi.
pek inanasım gelmedi ama aldım
evdekiler çok seviyorda.
öyle yaptık gerçekten yumuşadı.

ben dışarıda bir plastik leyende bir iki gün beklettim yumuşadılar..

yumuşaması doğrudur fakat kivinin yanına hangi meyveyi koyarsanız onun tadını alır ona göre dikkatli olun kızlar artık kivi rizede yetiştirildiği için iyi biliyorum geçen sene ekşi elmaların yanına koyduk ve bütün kivilerin tadı değisti o yüzden sevdiğiniz bi meyvenin yanına koymayı unutmayın

Ben de bir yorum yapayım.
Kenarları köşeli muzlar olgunlaşmamış ve tadı buruk, az şekerli muzlardır her ne kadar sarı olsa da.

Eğer köşeli yani yuvarlak olmayan muzları alırsanız arkadaşın dediği gibi olgunlaşmış meyvelerin yanına koyabilirsiniz ya da sıcak bir yerde (örn; sobanın yanında) birkaç gün bekletirseniz olgunlaşır.

Alışveriş yaparken muzun yuvarkal olanını, kivinin yumuşak ve açık yeşil- sarımsı renge dönmüş olanın almanızı tavsiye ederim eğer hemen tüketecekseniz.

çok mantıksalmış =) benimde aklıma ilk gelen acaba buzdolabında da saklasak olur muydu. onuda yorumlardan öğrendim.

Hayretler içinde kaldım doğrusu bu nasıl bi metoddur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…