Premature Bebekler servikal yetmezlik sebebiyle doğum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ben 29 haftalık 1150 gr olarak servikal uzunluk yetmezliğinden doğum yaptım. kontrole gittim acil doğuma alındım. kızım 1 ay küvezde kaldı. bacaklarda az bir etkilenmeyle serebral palsi var. kemiklerdeki gelişimi geri olduğu için gelişimsel kalça displazisi var. kalçadan ameliyat oldu geçen martta. böbreklerde de kalsiüri var. kilosu çok geri kaldı yaşına göre ama buna da şükür.
sonraki doğumlarımda da aynı sorunun olacağını söyledi dr.um. o yüzden başka gebelik düşünmüyorum. zaten kızım 2 yaşında hala toparlanamadı. bütün enerjimi ona veriyorum.

merhabalar servikal yetmezlik yüzünden doğum yaptım bebeğim 24 haftada 730 gram olarak doğdu bağırsak ameliyatı geçirdi şu andada beyin kanamasından dolayı beyninde sıvı birikimi var 64 gündür hastanede ve şu an 1 750 gram benim gibi doğum yapan varmı yada düşük doğum ağırlıklı bebeği olann :((

bebeğinizi merak ediyorum nasıl oldu.dualarım sizinle..

buqün umudum makineden çıkmış kendi kendine nefes alıyo artık allahım inş tekrar baqlanmaz...

maaşallah...ama bu makine işine çok canınızı sıkmayın.bu süreçte zaman zaman tekrar bağlanması gerekebilir,bebeğiniz çok erken doğmuş,güçlü olun,moralinizi hep yüksek tutun...bende 26 haftalık 930gr doğan bi bebek annesiyim.bebeğim beyin kanamasıda geçirdi,tek taraflı rezervuarı var.doktorlar en kötüsüne hazırlamaya çalışıyolar belki bizi.yaşıtlarından gelişim olarak daha geri belki ama şükür benim oğlumda gayet akıllı.
Allah tez zamanda sağlıkla kucağınıza almanızı nasibetsin inşallah..gelişmeleri yazın,haberlerinizi bekliyoruz

maaşallah...ama bu makine işine çok canınızı sıkmayın.bu süreçte zaman zaman tekrar bağlanması gerekebilir,bebeğiniz çok erken doğmuş,güçlü olun,moralinizi hep yüksek tutun...bende 26 haftalık 930gr doğan bi bebek annesiyim.bebeğim beyin kanamasıda geçirdi,tek taraflı rezervuarı var.doktorlar en kötüsüne hazırlamaya çalışıyolar belki bizi.yaşıtlarından gelişim olarak daha geri belki ama şükür benim oğlumda gayet akıllı.
Allah tez zamanda sağlıkla kucağınıza almanızı nasibetsin inşallah..gelişmeleri yazın,haberlerinizi bekliyoruz

benm bebeqmdede kanama oldu ama rezervuar takılacak kadar sıvı birikimi yok dedi doktor oğlunuz ne kadarlık şu an

inanın kaç gündür sizi merak ediyodum aynı drumları yaşadığım için çok iyi anlıyorum halinizi.çok sevindim inşAllah dahada iyi olur tez zamanda kavuşursunuz inşAllah

inanın kaç gündür sizi merak ediyodum aynı drumları yaşadığım için çok iyi anlıyorum halinizi.çok sevindim inşAllah dahada iyi olur tez zamanda kavuşursunuz inşAllah

inş tek dileqim o bide oqluma süt werebilseydim daha iyi olucaktı stresten üzüntüden hiç sütüm kalmadı başka anne sütünüde kabul etmiyolar mama weriyolar mecburen :(

ah canım bilmezmiyim aynı drumdaydım bide benimkiler ikizler.hergün sütümü götürürdüm okadar az çıkardıki vermeye utanırdım diğer anneler 5 6kutu dolu dolu getirirlerdi ben bitanesini bile dolduramazdım dibinde az bişey olurdu.ama bi yudumda olsa içecekler getirin derdi hemşi
reler.ama eve gelipte kavuşunca kendiniz bile inanamıyacaksınız sütünüz öyle çoğalcakki

ah canım bilmezmiyim aynı drumdaydım bide benimkiler ikizler.hergün sütümü götürürdüm okadar az çıkardıki vermeye utanırdım diğer anneler 5 6kutu dolu dolu getirirlerdi ben bitanesini bile dolduramazdım dibinde az bişey olurdu.ama bi yudumda olsa içecekler getirin derdi hemşi
reler.ama eve gelipte kavuşunca kendiniz bile inanamıyacaksınız sütünüz öyle çoğalcakki

sizin ikizleriniz kaç hftalık doğdu

27 haftalık doğmuşlardı 3aya yakın küvezde kalmışlardı.çok şükür çok düşük kiloda ve erken doğmalarına rağmen hiç bi kalıcı hasar kalmadı çocuklarımda

ewet 24 haftalık doqmasına raqmen şu an gayet iyi dün kucaqıma werdiler ilk defa çok güzel bi duyguydu allah herkese nasip etsin inş daha iyi olucak umudum..

geçmiş olsun.okuduğum kadarıyla her geçen gün daha iyiye gidiyor ufaklık.çok sevindim sizin adınıza.Allah yardımcınız olsun.bebişinize sağlık versin.

Benimde erken doğum riskim var.

tekrar geçmiş olsun.gelişmelerden haberdar edin bizi.

dualarımız sizinle ve bebişle...

ewet 24 haftalık doqmasına raqmen şu an gayet iyi dün kucaqıma werdiler ilk defa çok güzel bi duyguydu allah herkese nasip etsin inş daha iyi olucak umudum..

çok sevindim inanın.o duygunun nedemek olduğunu çok iyi bilirim bebeğinizi kucağınıza aldınız an zaman dursun istersiniz hemşireler gelip almasın diye bakarsınız.artık kendini dahada iyi toparlar hızla büyür çünkü ANNE kokusunu aldı bebeğiniz..

Back
X