Mrb kizlar..evde is yaparken cok terlemistim camida acinca ruzgara tutuldum..gripte olmadim ama ara ara hafif ates var ilac kullaniyorum.bir anda sesim gitti..anlayamadan..git gide hic cikmaz oldu.2 gundur boyleyim..ne yapayim yardim edin.eczaci sivi tuket ilik ic vss dedi..denediginiz care varsa yardim edin
Mrb kizlar..evde is yaparken cok terlemistim camida acinca ruzgara tutuldum..gripte olmadim ama ara ara hafif ates var ilac kullaniyorum.bir anda sesim gitti..anlayamadan..git gide hic cikmaz oldu.2 gundur boyleyim..ne yapayim yardim edin.eczaci sivi tuket ilik ic vss dedi..denediginiz care varsa yardim edin
çok soğuk şey zaten yiyip içme ama çok sıcak da yiyip içme. dediği gibi ılık olsun. meyve filan yemeye dikkat et bir de .1 günde geçer gibi. inşallah geçer:) geçerken boğazın gıcık yapar öksürürsün biraz ama yapcak bişey yok
Bu durumu sık yaşıyorsanız geniş çaplı bir kontrolden geçmenizi öneririm, sebebi ne olursa olsun tekrarlayan ses kısıklığı tehlikeli olabilir...
Sorununuz anlattığınız duruma has bir problemse ilaçlarınız ve bol sıvı alımı yanında sesinizi yormamaya hatta kullanmamaya gayret edin...
Ses sanatkarlarından bazıları önemli konserlerinden sonra bir gece hiç konuşmazlar yorulan ses tellerini dinlendirmek ve ses kısıklığını önlemek için...
Ben de yıllardır sene başlarında ses kısıklığından mustarip olur ilaç kullanmama rağmen bir müddet bu sorunu yaşamaya devam ederdim... Son iki yıldır bu yöntemle (bir akşam neredeyse hiç konuşmayarak çok zaruriyse sessiz konuşarak) bir günde ses kısıklığı derdinden kurtuluyor, ertesi gün eski sağlıklı ses tonumla uyanıyorum...