ses tonum:(

pelinbb

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
579
-3
0
İstanbul
ses tonumdan nefret ediyorum :( bugüne kadar lisede falan tiki gibi konuştuğumu söyleyenler oluyodu hep yayvan konuşuyomuşum avrupa yakasındaki selin gibi zaten ses tonumda kısık böyle iğrenç :( bilerek yapmıyorum tiki gibi konuşuyosamda farkında değilim bunu nasıl düzelticem şimdi ben etkileyici bi sesim olsun istiyorum üniversiteye başliycam ordada biri böyle bişey derse çok üzülürüm bunu nasıl düzeltebilirim?

Ses tonun için çok bir şey yapılamaz ama konuşman için diksiyon kurslarına gidebilirsin.

ses tonun Allah vergisi canım düzeltemezsin ama arkadaşın dediği gibi konuşmanda bozukluk olduğunu düşünüyorsan konuşmanı geliştir, diksiyon dersleri al. Belki konuşurken kelimeleri yutuyor olabilirsin bu da hoş duyulmuyodur tabii.

Son düzenleme:
canım banada herkez ne kadar sessiz konuşuyosun der..derdi daha doğrusu.. hep ağladığım günler olurdu buyüzden..
Kendinden emin ol,öyle birşey dedikleri zaman cevaplarını ver birdaha demezler zaten..
:34:

canım banada herkez ne kadar sessiz konuşuyosun der..derdi daha doğrusu.. hep ağladığım günler olurdu buyüzden..
Kendinden emin ol,öyle birşey dedikleri zaman cevaplarını ver birdaha demezler zaten..
:34:

canım bende çok üzüldüm zamanında taklit edenler oluyodu :( cevabınıda versen insan üzülüyo işte

ahaha öyle bir tarif etmişsin ki duymuş kadar oldum kulağımda çınladı sesin :p
hani pis yedilide bir kız var. öyle mi konuşuyorsun? benim çok hoşuma gidiyor o konuşma tarzı, çok sempatik :16: kısık ses de çok hoşuma gidiyor.

ama itici durduğu da çok insan var. yeni üniversite ortamında sana bakış tarzlarından rahatsız olurum diyorsan, sana önerim konuşurken her kelimenin arasında dur yani akıcı konuşma. trt spikerleri gibi her kelimeyi tek tek net söyle. bir de her kelimeyi yazıldığı gibi oku, geleceğim gideceğim yiyeceğim gibi. böyle başlarsan yayvan konuşmanı engellersin diye düşünüyorum.

ahaha öyle bir tarif etmişsin ki duymuş kadar oldum kulağımda çınladı sesin :p
hani pis yedilide bir kız var. öyle mi konuşuyorsun? benim çok hoşuma gidiyor o konuşma tarzı, çok sempatik :16: kısık ses de çok hoşuma gidiyor.

ama itici durduğu da çok insan var. yeni üniversite ortamında sana bakış tarzlarından rahatsız olurum diyorsan, sana önerim konuşurken her kelimenin arasında dur yani akıcı konuşma. trt spikerleri gibi her kelimeyi tek tek net söyle. bir de her kelimeyi yazıldığı gibi oku, geleceğim gideceğim yiyeceğim gibi. böyle başlarsan yayvan konuşmanı engellersin diye düşünüyorum.

hahhaha evet o kızınki kadar abartı değil ama andırıyo diyelim:D ya özellikle erkekler bunu çok itici buluyolar ben bide çok okuyan kültürlü biriyim böyle konuşunca basit biri gibi algılanıyorum sanırım :/ bilerek yaptığım bişey olsa düzelticemde ..

hahhaha evet o kızınki kadar abartı değil ama andırıyo diyelim:D ya özellikle erkekler bunu çok itici buluyolar ben bide çok okuyan kültürlü biriyim böyle konuşunca basit biri gibi algılanıyorum sanırım :/ bilerek yaptığım bişey olsa düzelticemde ..

evet öyle bir algı var maalesef. pratiklerle düzelir merak etme. :23:

Ya bende normal konuştuğumu düşünüyordum ama erkek arkadaşım geçen bu benzetmeyi yaptı, pis yedilideki kız gibi konuşuyormuşum çoğunlukla :41:
Bana öyle gelmiyor ama o öyle dedi benimde aklıma takıldı :44:
Hem elimde olan bişi değil ki kasıtlı yapmıyorum, böyle söylenince de gıcık oluyorum.
Konuşunca öyle oluyormuş, sussam gönül razı değil :27:
Bi çözüm varsa konuyu takipteyim bende :36:

Canım bende de var o sıkıntı ama ben kontrol edebiliyorum. İlk tanıştığım insanlara karşı , ama yakınlaştıkça gerçek ben çıkıyor gün yüzüne :1: bu onları kendime yakın bulduğumu ve onların yanında kendimi kasmadığımı gösterir, ben de taklide maruz kalıyorum ama bunu takmıyorum bazılarının yapması hoşuma bile gidiyor sen de çok takma ama dediğim gibi kontrol edebilirsin.

Okuyan kulturlu biriyim demissin, benim sana tavsiyem evde konusma yapar gibi sesli kitap okuman, hani bi sunum yapiyomus yada seminer veriyomus gibi kalabaliga hitap eder gibi hayal et, vurgulara calis mesela, noktalama isaretlerine onem vererek dikkatli dikkatli oku. Hatta mesela her gun boyle yarim saat calis, ilk okumani kaydet, 1. Ayin sonunda tekrar bi kayit al bakalim degisikligi farkedicek misin:) dogal konusmani degistirmicek olsa bile hitabetin gelisir-ki bizim bolumde boyle tiki gibi konusan bi kiz vardi ama sunuculuk gorevlerinde hep onu secerdik, cunku bu tiki tavri hitabete gelince adeta bi haber spikeri edasina donusurdu:) boylelikle sen de kendine saygi duydurursun ustelik;)

Okuyan kulturlu biriyim demissin, benim sana tavsiyem evde konusma yapar gibi sesli kitap okuman, hani bi sunum yapiyomus yada seminer veriyomus gibi kalabaliga hitap eder gibi hayal et, vurgulara calis mesela, noktalama isaretlerine onem vererek dikkatli dikkatli oku. Hatta mesela her gun boyle yarim saat calis, ilk okumani kaydet, 1. Ayin sonunda tekrar bi kayit al bakalim degisikligi farkedicek misin:) dogal konusmani degistirmicek olsa bile hitabetin gelisir-ki bizim bolumde boyle tiki gibi konusan bi kiz vardi ama sunuculuk gorevlerinde hep onu secerdik, cunku bu tiki tavri hitabete gelince adeta bi haber spikeri edasina donusurdu:) boylelikle sen de kendine saygi duydurursun ustelik;)

canım çok teşekkürler gerçekten işe yarayabilir deniycem bunu :)

Merhaba kızlar..
Bende sesi gür çıkanlardanım aslında çok konuşan biri değilim ama nasıl oluyorsa çalıştığım yerde biraz volümünü düşür diyorlar. Birde yankı yapan bir yer (hastanede çalışıyorum) En yakın zamanda diksiyon kursuna gidip sesimi kısmak istiyorum. Sizce faydası olur mu? Veya tavsiye verebileceğiniz bir şey var mı?
Sesi kısmak için ne yapmalıyım? Bu durumdan iyice sıkıldım ve üzülüyorum. :KK64::KK42::KK42: