Sesler yüzünden çok acı çekiyorum

Agiz sapurdatma sesine bende sinir olurum..birde bazi sesler dislerimi gicirdatir ona cok sinir olurum bazi surtunme sesleri filan.. horlama sesine uzun surerse sinir olurum o da uykum cok gelip de uyuyamazsam.. ama bunlar oyle aglayacak kadar degil ani bir sinir sadece

Son düzenleme:
Psikiyatristten destek alın bence gitmek istemiyorsanız da kulak tıpası alın

Seslerden nefret ediyorum resmen bir yerleri parçalayasım geliyor. Diş fırçalama sesi, horlama sesi, hapşırma sesi, yürüme bandının sesi, burun çekme sesi, ağız şapırtı sesi ve daha başka çeşit çeşit sesler beni çok rahatsız ediyor, kendimi kaybediyorum. Daha demin ağlama krizi geçirdim annem yüzünden bu seslerden dolayı. Annem her gün yürüme bandında koşar ve bu ses beni çıldırtıyor. Başka bu sesten rahatsız olan var mı bilmiyorum ama gerçekten çok kötü oluyorum ve ailem bunu anlamıyor. Biraz önce annem koşuyordu tam olarak 45 dakika koşmasına sabrettim artık bitirirmisin anne çok rahatsız oluyorum dedim ama annem 5 dakika daha koşacağını ve bir dakika bile erken bitirmeyceğini söyledi, bunu bilerek yapıyor gülerek söylüyor ama ben şuan çok kötü ağlıyorum bilgisayar başında bu ses yüzünden. Hep küçüklüğümden beri seslere karşı çok duyarlıyım, mesela başka insanlarla aynı odada asla uyuyamıyorum, mecbur olduğum zaman kulaklık takıp son ses müzik açarak uyumaya çalışıyorum yoksa sinirden kendimi kaybedebilirim. Küçükken kaç kere kardeşimin nefes almasını engellediğimi hatırlıyorum sırf burnundan ses çıkmasın diye. Biliyorum çok kötü bir şey yapıyorum ama kendimi engelleyemiyorum gerçekten çok üzgünüm, bazen diyorum keşke kulaklarımı kesip atsam çok daha rahat yaşarım. Benim problemimi yaşayan başka vatandaşlar var mı yoksa ben mi anormalim ne yapmalıyım hiç bilmiyorum, hayatım çok zorlaşıyor bu sesler yüzünden ve hala ağlıyorum...
Ne yapsın ınsanlar nedes almayıp spor yapmasınlar mı ?Acıl olarak tedavı olmanız gerekıyor.Yoksa akut deıl kronık olucak .

Altta yatan başka bir sebep olabilir, mutlaka bir psikologdan randevu alın; kastettiğim şey: bu farkında olmadığınız bir savunma mekanizması olabilir hatta buna yön değiştirme deniyordu; yani asıl sorunu kaldıramayacağı/ baş edemeyeceği için beyin tepkiyi soruna değil baş edebileceği başka bir kişiye/nesneye/sese/olaya yöneltiyor.

Küçükken kaç kere kardeşimin nefes almasını engellediğimi hatırlıyorum sırf burnundan ses çıkmasın diye.
kardeşiniz belki de ölebilirdi ve bu sizin hiç umurunuzda olmayacaktı.bence sizin durumunuz tamamen klinik.biran önce psikoloğa gidin,başkalarının hayatlarını engelleme yoluna çokktan girmişsiniz.insanlarla birlikte yaşadığınız sürece(ıssız bir adaya düşme ihtimali çok düşük)bu sorunu aşmaya mecbursunuz.zaten eminimki bu sorunun altında yatan daha büyük bir probleminiz vardır,onu açığa çıkartıp çözdüğünüzde bu sıkıntınız da sona erecektir.bu hikayede en çok kardeşe üzüldüm.

İnşallah, farkındayım fakat nasıl çözülürki hala ağlıyorum sinirden
Kesinlikle bir uzman yardımı alın. Psikolojik veya fizyolojik bir durum olabilir ama bu arada sırf bu amaçla yapılmış ses iptal eden kulaklıklar var. Yurtdışındayım ben, Amazon dan almıştım. Oğlum da sizin kadar olmasa da seslere hassas. Şimdi daha iyi gerçi. Onda şekil, renk ve doku takıntısı da var. Kulaklıklar hayat kurtarıcı olabilir.

Back
X