Merhabalar.20 yaşındayım.2yıl önce evlendim.Evlendiğimde daha 18ime bile girmemiştim.Eşimle severek evlendik.Ve hala onu deliler gibi seviyorum.Evlendiğimde yaşım küçüktü.evliliğin zorluklarını tahmin edemedim.Ailevi durumlar.maddi sıkntılar,her evlilikte olduğu gibi benimde başıma geldi.Evlendigimizde eşim üni.okuyordu.son sınftaydı.okulu bitirip kendi mesleğini yapcktı.1 yıl ailesi bize para gönderdi.Istedigimi alamazdm.hep sığntı gibi hissederdim kendimi.parayı eşim degil kaynanam kazanıp gönderiyordu.Ve asıl mesele eşimin anneannesi.kadn 68 yaşnda.ama 45 yasnda görünüyor.ilk başlarda o kadar iyimserdi ki.taa ki kına alışverişimde gerçek yüzünü görene dek.cimrilikten ölcekti.herseyimi kısıtladılar.Evime geldi laf sokmalar.yok bunu biz aldık.yok şuna dünta kadar para verdim ne bicim kullanmışsın.kaynanam bile ne kadar iyimserken bana karsı, o hep kaynanamı fitnedi.anneme bile iftira attı.yok onu yanlz bırakmışız, yok gizli gizli konusuyormusuz.yemek hazrlarken mutfaga gittim.baktm arkamzdan kapı dinliyor annemle beni.Afedersiniz özel esyalarıma kadar yatak odamdaki iç çamaşırlarıma kadar karıştrdı.bende sessiz saf biriyim.bunu nasl giyiyorsun,ıyy ben bunları ölsem giymem.benim yasmda biriyle aşık atmaya kalkıştı.KAynvalidem ne zaman evime gelse, bu arada canakkaledeler, hep bana karşı yüzü beş karış.yine arkamdan dedikodu yapmış.ben herkese karsı saygılı biriyim.agzm var dilim yok.esim üni okuyor diye beni kücmsedi.seninle ahlaklısn die evlendi yoksa bulurdu kendi gibi mühendis bi kız dedi.hala canakkaleye gittigmde bakışlaryla basımı agrıtıyor.o sözden snra hic bisey diyemedm banyoya gidip hüngr hüngr agladm.esimi kenara cekip fitnemeler.sacma sapan laf sokmalar.ben daha cok gencim.büykler yardmcı olmaları gerekirken bu kadn beni bezdirdi.ben küçk yaşta evlendm diye babama salak adam seni küçk yaşta evledirmiş dedi.Çok sükr suan esim çalışıyor mezun oldu.ve onlardan artk zerre kuruş almıyoruz.Allah rızası icin yaptklari seyler günahları oldu.herkese bizi anlatti.esimi anlatti.ev sahibimze kadar.yok çalışmıyorda biz bakıyoruzda.Ben Allah a havale ettm.benm aramı cok bozdu esimle ki ben ona karsı hep saygılydm..beni kackere aglattılar.artk sessiz degilim.tavrimi koydm.aramiyorum sormuyorum.sessiz insan ezilr.tipki benim gibi.hakkinizi helal edin uzun oldu.Rabbim hepinizi iyi insanlarla karsılastrsn.amin
Son düzenleyen: Moderatör: