Sessiz kalırsan ezilirsin.

helinak

Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2013
70
7
6
35
Çanakkale
Merhabalar.20 yaşındayım.2yıl önce evlendim.Evlendiğimde daha 18ime bile girmemiştim.Eşimle severek evlendik.Ve hala onu deliler gibi seviyorum.Evlendiğimde yaşım küçüktü.evliliğin zorluklarını tahmin edemedim.Ailevi durumlar.maddi sıkntılar,her evlilikte olduğu gibi benimde başıma geldi.Evlendigimizde eşim üni.okuyordu.son sınftaydı.okulu bitirip kendi mesleğini yapcktı.1 yıl ailesi bize para gönderdi.Istedigimi alamazdm.hep sığntı gibi hissederdim kendimi.parayı eşim degil kaynanam kazanıp gönderiyordu.Ve asıl mesele eşimin anneannesi.kadn 68 yaşnda.ama 45 yasnda görünüyor.ilk başlarda o kadar iyimserdi ki.taa ki kına alışverişimde gerçek yüzünü görene dek.cimrilikten ölcekti.herseyimi kısıtladılar.Evime geldi laf sokmalar.yok bunu biz aldık.yok şuna dünta kadar para verdim ne bicim kullanmışsın.kaynanam bile ne kadar iyimserken bana karsı, o hep kaynanamı fitnedi.anneme bile iftira attı.yok onu yanlz bırakmışız, yok gizli gizli konusuyormusuz.yemek hazrlarken mutfaga gittim.baktm arkamzdan kapı dinliyor annemle beni.Afedersiniz özel esyalarıma kadar yatak odamdaki iç çamaşırlarıma kadar karıştrdı.bende sessiz saf biriyim.bunu nasl giyiyorsun,ıyy ben bunları ölsem giymem.benim yasmda biriyle aşık atmaya kalkıştı.KAynvalidem ne zaman evime gelse, bu arada canakkaledeler, hep bana karşı yüzü beş karış.yine arkamdan dedikodu yapmış.ben herkese karsı saygılı biriyim.agzm var dilim yok.esim üni okuyor diye beni kücmsedi.seninle ahlaklısn die evlendi yoksa bulurdu kendi gibi mühendis bi kız dedi.hala canakkaleye gittigmde bakışlaryla basımı agrıtıyor.o sözden snra hic bisey diyemedm banyoya gidip hüngr hüngr agladm.esimi kenara cekip fitnemeler.sacma sapan laf sokmalar.ben daha cok gencim.büykler yardmcı olmaları gerekirken bu kadn beni bezdirdi.ben küçk yaşta evlendm diye babama salak adam seni küçk yaşta evledirmiş dedi.Çok sükr suan esim çalışıyor mezun oldu.ve onlardan artk zerre kuruş almıyoruz.Allah rızası icin yaptklari seyler günahları oldu.herkese bizi anlatti.esimi anlatti.ev sahibimze kadar.yok çalışmıyorda biz bakıyoruzda.Ben Allah a havale ettm.benm aramı cok bozdu esimle ki ben ona karsı hep saygılydm..beni kackere aglattılar.artk sessiz degilim.tavrimi koydm.aramiyorum sormuyorum.sessiz insan ezilr.tipki benim gibi.hakkinizi helal edin uzun oldu.Rabbim hepinizi iyi insanlarla karsılastrsn.amin

Son düzenleyen: Moderatör:
canım tabikide saygı cercevesi icinde onların agzının payını verecwksin
sadece esin ayaklarının uzerinde durmaya baslayınca
yani artık onlara ihtiyacın kalmadıgında kendini belli etmem olmamaıs
yani gec kalmıssın,

canım tabikide saygı cercevesi icinde onların agzının payını verecwksin
sadece esin ayaklarının uzerinde durmaya baslayınca
yani artık onlara ihtiyacın kalmadıgında kendini belli etmem olmamaıs
yani gec kalmıssın,

Evet haklısınız.Fakat para konusunda onlara muhtaç olmamız benim icin en büyük eksiydi.aman kalpleri kırılmasn, bisey demesinler.Markete gittigimde bile kıstlı alısveris yapardk laf etmesinler diye.Benim sinirlerimi çok yıprattı bu kadın.Yaptklarına tepki gösterdigim zaman adımı kaynanamla birlikte agresife çıkardlar.eşimi fitnediler.şuan uzağımdalar çok şükr.

o zamanlar yaşınıza tecrubesizliginize ragmen aslında cok olgun davranmışsınız... sanırım ben bu yaşta sizin gibi davranamazdım.

yazıyı okurken yüzümü buruşturmuştum, sonra sayenizde tebessümle bitti :)

hele ki son cümleyi ne güzel baglamıssınız... sessiz kalırsan eziliyorsun hakikaten.

tabi konusmak hakkını savunmak ezdirmemekle edepsizligi bir tutmamak lazım. o dengeyi ne guzel kurmussunuz.... :46:

merak ettiğimden soruyorum. eşiniz okula giderken siz neden çalışmadınız? böylece kendinizi ezdirmezdiniz daha fazla

1.Kvdeniz tam bir gorgusuz.Ne demek sunu aldim bunu aldim.Gelinin o senin alacaksin tabi
2.Sizin sessizliginiz kisilik yapinizdan degil,maddi gucunuz olmadigindan kaynaklaniyor, is bulup yavastan da egitiminizi tamamlasaniz keske.Illa milyarlar kazanmaniz gerekmiyor,size yetecek bir is.
3.Ic camasiri olayi tam bir faul.Ben isterseniz sizin olsun derdim.Yas 70 is bitmemis vallahi.Ayip
4.Muhendis kiz kismina kahkahalarla guldum.Cunku muhendislik fakultelerinde 70 erkege 1 kiz dusuyor.Kiz sayisi cok az olur muhendislikte.
5.Esinizle aranizi iyi tutun,bosverin.:51:

Son düzenleme:
o zamanlar yaşınıza tecrubesizliginize ragmen aslında cok olgun davranmışsınız... sanırım ben bu yaşta sizin gibi davranamazdım.

yazıyı okurken yüzümü buruşturmuştum, sonra sayenizde tebessümle bitti :)

hele ki son cümleyi ne güzel baglamıssınız... sessiz kalırsan eziliyorsun hakikaten.

tabi konusmak hakkını savunmak ezdirmemekle edepsizligi bir tutmamak lazım. o dengeyi ne guzel kurmussunuz.... :46:

Çok teşekkür ederim.Ben sadece dua ettim.terbiyesizlik yapıp seviyemi düşürmedm.İnsanlar neden bu kadar kıskanc ve fesat aklım almıyor.Gelinleride bi ana doğurdu.onun torunu kıymetliyse bende annemin babamın tek kız evladıym.Bende onlar için kıymetliyim.Allah akıl fikir versin.yaşına veriyorum :/

merak ettiğimden soruyorum. eşiniz okula giderken siz neden çalışmadınız? böylece kendinizi ezdirmezdiniz daha fazla

Esim çalıştrmaz ki beni.Benim ailemin durumu iyi zaten.Evlenirken esim bana anlattı uzun uzun.bir süre annemler yardm edicek diye.bende mecbur katlandm.Babam para veriyordu zaten yine.ama eşim istemedi.Gurur mu yaptı bilmiyorum.babandan para alma sabret dedi.

Kaynanan cok cahil biriymis ...

Esya konusuna gelince ogluna yapmis , hayrina bisey yapmamis
Herkes evladi icin bunlari yapiyor . Oda yapmak zorunda..

ic camasiri konusu , ona hic bisey diyemiyorum ..

esiniz calismaya baslamis , sizde calissjn kimseye muhtac olmayin helekki boyle insanlara...

1.Kvdeniz tam bir gorgusuz.Ne demek sunu aldim bunu aldim.Gelinin o senin alacaksin tabi
2.Sizin sessizliginiz kisilik yapinizdan degil,maddi gucunuz olmadigindan kaynaklaniyor, is bulup yavastan da egitiminizi tamamlasaniz keske.Illa milyarlar kazanmaniz gerekmiyor,size yetecek bir is.
3.Ic camasiri olayi tam bir faul.Ben isterseniz sizin olsun derdim.Yas 70 is bitmemis vallahi.Ayip
4.Muhendis kiz kismina kahkahalarla guldum.Cunku muhendislik fakultelerinde 70 erkege 1 kuz dusuyor.Kiz sayisi cok az olur muhendislikte.
5.Esinizle aranizi iyi tutun,bosverin.:51:

Cok haklısınız :)) cahil işte.eşimde öyle diyor.sadece iki tane kız varmış fakültede.ama yinede sinir bozucu bi söz :/ Hele ki ben eşime karşı bu kadar kıskançken.

Cok haklısınız :)) cahil işte.eşimde öyle diyor.sadece iki tane kız varmış fakültede.ama yinede sinir bozucu bi söz :/ Hele ki ben eşime karşı bu kadar kıskançken.

Esiniz sizle resmi olarak evli mi? Eveet.Ne demeye boyle laf eder acaba.Laf konustu bal kabagi,koy tabaga ye sabaha durumu.Gamsiz olun,uzun yasarsiniz.

Son düzenleme:
Evlilik boyle iste bazi seyleri duymayacaksin gormeyeceksin. Ben de hic saygisizlik yapmam sinir olsam bile cevap vermem. Buyukluk bende kalsin derim hep. Ve inan sen umursamayinca daha gicik oluyorlar. Bu ezilmek degil. Takmamak :) takmayin. Esinizle mutlu olmaya bakin.

kızım yok ve bazı kız ailelerini anlamıyorum.ailesinin eline bakan bir öğrenciye,küçücük bir kız nasıl verilir.kızının bu şekilde sıkıntı yaşayacağını bilmez mi:44:
gene bir konu vardı,istemeye kaynana gelmiyor,kızın annesi kim gelirse gelsin istesinler kızımı vereceğim diyor ve isteme dışında nişana bile kaynana gelmiyor.nasıl böyle bir aileye kızını verirsin,bunun sonunun kötü olacağını bilmez misin:26:

gene bir konu var gencin işi yok ve kızlarını o gençle nişanlamışlar,kızımız da yok kaynanam onu yapmıyor bunu yapmıyor diyor.ne cesaret,bunun sonu da hüsran değil mi:50:

kızım olsa bu kadar kolay evlendireceğimi zannetmiyorum.kılı kırk yararım her halde.önce okulu sonra işini eline almasını isterdim kızımın:34:

kızım yok ve bazı kız ailelerini anlamıyorum.ailesinin eline bakan bir öğrenciye,küçücük bir kız nasıl verilir.kızının bu şekilde sıkıntı yaşayacağını bilmez mi:44:
gene bir konu vardı,istemeye kaynana gelmiyor,kızın annesi kim gelirse gelsin istesinler kızımı vereceğim diyor ve isteme dışında nişana bile kaynana gelmiyor.nasıl böyle bir aileye kızını verirsin,bunun sonunun kötü olacağını bilmez misin:26:

gene bir konu var gencin işi yok ve kızlarını o gençle nişanlamışlar,kızımız da yok kaynanam onu yapmıyor bunu yapmıyor diyor.ne cesaret,bunun sonu da hüsran değil mi:50:

kızım olsa bu kadar kolay evlendireceğimi zannetmiyorum.kılı kırk yararım her halde.önce okulu sonra işini eline almasını isterdim kızımın:34:

Benim kayınvalidem eşinden boşanmış biri.Kaynbabam sağlk müfettişi, kaynanam hemşire.BEnim eşim çalısşmıyordu ama onlarda bal gibi para vardı.esime ögrenciykende destek oluyrlardi.araya ben eklenince zor geldi herlde.benm esim ailenintek oglu.bende tek geliniyim.Emin olun benm evmdeki herseyi ailem aldı bana.Evet biraz haketmedgm bir şekilde bedavadan gitmis oldum ama esime sonsuz güvenm vardı.Mesele kaynanam onu yapmıyor bunu yapmıyor meselesi değil.kaynanamn annesi ortaligı karştrp fitne fesat saçıyor meselesi :) Hani tytumlu davrandk esimode masrafa sokmadm bari biraz o çeneni kapada gencecik kız bisey istemeden geldi benm torunumla evlendi.sevmis demek ki de.ama yok maksat kıskançlk fesatlk işte ;)

Benim kayınvalidem eşinden boşanmış biri.Kaynbabam sağlk müfettişi, kaynanam hemşire.BEnim eşim çalısşmıyordu ama onlarda bal gibi para vardı.esime ögrenciykende destek oluyrlardi.araya ben eklenince zor geldi herlde.benm esim ailenintek oglu.bende tek geliniyim.Emin olun benm evmdeki herseyi ailem aldı bana.Evet biraz haketmedgm bir şekilde bedavadan gitmis oldum ama esime sonsuz güvenm vardı.Mesele kaynanam onu yapmıyor bunu yapmıyor meselesi değil.kaynanamn annesi ortaligı karştrp fitne fesat saçıyor meselesi :) Hani tytumlu davrandk esimode masrafa sokmadm bari biraz o çeneni kapada gencecik kız bisey istemeden geldi benm torunumla evlendi.sevmis demek ki de.ama yok maksat kıskançlk fesatlk işte ;)

işte benim anlamadığım ailen niye acele etti evlenmen için.küçücük kızsın.aile ne kadar paralı olursa olsun,ne kadar tek evladı tek gelini olursa olsun bakmak zorunda mı.bekleseydin,okulunu bitirip işini bulduktan sonra evlenseydiniz boynun bükük,para sıkıntısı çekmemiş oludun ve birilerine de mecbur olmazdın:34:

işte benim anlamadığım ailen niye acele etti evlenmen için.küçücük kızsın.aile ne kadar paralı olursa olsun,ne kadar tek evladı tek gelini olursa olsun bakmak zorunda mı.bekleseydin,okulunu bitirip işini bulduktan sonra evlenseydiniz boynun bükük,para sıkıntısı çekmemiş oludun ve birilerine de mecbur olmazdın:34:

Haklısınz.Şuan o kadar pişmanm ki beklemediğime.Herşey yoluna girdi ama yediğimiz laflarla kaldık :) böyle olacağı varmış demek ki..Gerçk yüzlerini görmüş oldum.

Aynen katiliyorum..

Ama şimdi o zaman bende şöyle düşünürüm.. O zaman onlar size bakıyordu para onlardan gelyiordu sesin çıkmıyordu , şimdi eşin kazanıyor onlara muhtaç değilsin ve sesin çıkmaya başladı..Bunun ezilmek ezilmemekle ses çıkması ile ne alakası var ozaman işinize öyle gelmiş öyle olmuş...Keşke eşiniz eli ekmek tutmadan evlenmeseymişiniz.
Onların yaptığı doğrumu ?? değil mutlaka ..Ama Saygınızı bozmayın .. Sonuçta yapmış etmişler Allah razı olsun deyiverin bişey olmaz...

Ama şimdi o zaman bende şöyle düşünürüm.. O zaman onlar size bakıyordu para onlardan gelyiordu sesin çıkmıyordu , şimdi eşin kazanıyor onlara muhtaç değilsin ve sesin çıkmaya başladı..Bunun ezilmek ezilmemekle ses çıkması ile ne alakası var ozaman işinize öyle gelmiş öyle olmuş...Keşke eşiniz eli ekmek tutmadan evlenmeseymişiniz.
Onların yaptığı doğrumu ?? değil mutlaka ..Ama Saygınızı bozmayın .. Sonuçta yapmış etmişler Allah razı olsun deyiverin bişey olmaz...

Sesimin çıkmaması para veriyorlar diye degil saygmdan ötürüydü :) Ben gercktn sabrlı biriymisim.umursamadm.çnkü esim hep yanmdaydı.eşimin eli ekmek tutmaya başladı evet halen saygıszlk yapmıyorum.sadece Allah a dua ettm.Allahm kmseye muhtaç etme bizi die.ve eşim öğrenci haliyle iş buldu.onlarda yaptklarndan utandı :) Suan sedece mesafeliyim.saygzlsz degilim.kaynvalidem zaten sever beni.burdaki bozuntu onun annesidir.konu da bu fesat kadının üzerinedir.Ezilmekle tabiki de bi alakası yok.çok sükr kimse kmseyi ezemez zaten.Esim para kazanıyor diye smdi sesim çıkar olmadı.sadece eski saflklar geride kaldı.konu anladgnz gibi degil kesnlkle :) sevgiler.

Back
X