sevdiğim erkeğin ailesinin borçları...

melodikumral

Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2014
78
5
18
üç yıldır bir birlikteliğim var seviyorum da ama ailesindeki sıkıntılar çok fazla ..her zaman birbirimizin yanında olmaya çalıştık bu zamana kadar elimizden geldiğince ama insan bazı durumlara katlanamıyor.ben öyle hissediyorum yani.asıl geleyim konuya evlenmeyi istyoruz tabi daha zamanı var. bir işe girmesi kppss yi kaznması lazım askerliği de duruyor. geleceğe planlar yapıyoruz şimdilik. ama ailesinde çok sıkıntı var maddi olarak en çok da.. babasının aşırı borcu var. emekli kendisi çalışmıyor ama o kadar borcu olmasına rağmen... bi tanede abisi var yeni evlendi o da ayrı bişey işi yokken evlendi .bi de onun düğün masrafları filan girdii işin içine ..şimdi başlamış işe doğrusu ama yeni ev kurdu sonuçta dolu borcu var..ben evlenmeden bu derde düştüm napacağım ben bu kadar borç içinde evlensem huzurum olur mu...geleceğe dair hayallerim vardı onunlada beraber kuruyorduk ama sevgilim şimdi nişanı erteleriz daha da diyor işte ailemle yaşarız filan diyor ben de iistemiyorum hayallerimi yaşamak istiyorum..ayrıca evlenince borçlarını ödemeye yardım edecekmiş ..nasıl olacak anlamadım ben bu işi.borç da en az 80 milyar filan vardır..faizi filan nolacak..durumu anneme anlatmadım daha... ben başkasının yaptığı borcu ödemek istemiyorum ilerde evlensem yansır mı bana..bana akıl verin....:((

üç yıldır bir birlikteliğim var seviyorum da ama ailesindeki sıkıntılar çok fazla ..her zaman birbirimizin yanında olmaya çalıştık bu zamana kadar elimizden geldiğince ama insan bazı durumlara katlanamıyor.ben öyle hissediyorum yani.asıl geleyim konuya evlenmeyi istyoruz tabi daha zamanı var. bir işe girmesi kppss yi kaznması lazım askerliği de duruyor. geleceğe planlar yapıyoruz şimdilik. ama ailesinde çok sıkıntı var maddi olarak en çok da.. babasının aşırı borcu var. emekli kendisi çalışmıyor ama o kadar borcu olmasına rağmen... bi tanede abisi var yeni evlendi o da ayrı bişey işi yokken evlendi .bi de onun düğün masrafları filan girdii işin içine ..şimdi başlamış işe doğrusu ama yeni ev kurdu sonuçta dolu borcu var..ben evlenmeden bu derde düştüm napacağım ben bu kadar borç içinde evlensem huzurum olur mu...geleceğe dair hayallerim vardı onunlada beraber kuruyorduk ama sevgilim şimdi nişanı erteleriz daha da diyor işte ailemle yaşarız filan diyor ben de iistemiyorum hayallerimi yaşamak istiyorum..ayrıca evlenince borçlarını ödemeye yardım edecekmiş ..nasıl olacak anlamadım ben bu işi.borç da en az 80 milyar filan vardır..faizi filan nolacak..durumu anneme anlatmadım daha... ben başkasının yaptığı borcu ödemek istemiyorum ilerde evlensem yansır mı bana..bana akıl verin....:((

Size ne babasının borcundan ve emekli olup calısmamasından. Siz kendi işinizi kendiniz halledin, mesela işe sorumsuz erkek arkadaşınızın işe girmesini tavsiye ederek başlayabilirsiniz.

Evet yansır, sıkıntı çekersiniz.
Zaten ailemle yaşarız da demiş.

Artısını eksisini düşünün karar verin.
Veya akışına bırakın.
Hayat tahmin ettiğinizden veya planladığınızdan çok farklı şeyler çıkarır önünüze.

Anlayamadığım ailesinin borcundan abisinin düğün borcundan falan pardon da size ne ? herkesin kendi borcu erkek arkadaşınız kendi başına düğün yapıp ev geçindiremiyorsa asıl sorun ondandır demek ki ailesine dayıyor sırtını borçları varsa nişanlanamayız onlarla yaşarız falan aile kuracağınızdan haberi yok eve gelin gelsin çalışırız borç öderiz bence siz annenize söylemek yerine erkek arkadaşınızı alın karşınıza önce sorumluluğunu bilmesini dik durmasını söyleyin aileye yardım edersiniz etmezsiniz orası beni ilgilendirmez durum müsaittir edilir edilmez bilemem ama burada sorunun başı sevgilin :ssz:

Bence ayrıl
Daha ortada fol yok yumurta yokken bu kadar huzursuz olduysan ayrıl gitsin
Sevgilinin askerliği, sınavı kazanması ? vs. bir sürü şeyde haklısın da tüm ailenin çetelesini bile tutmuşsun
Kesin tartışırsınız, aile sorunları yaşanır vs.

Canim benzeri benim basimda vardi sutladim. Baslik da acmistim burda hatta :d Arkadaşinin ailesi yuzunden ertelemesi kotu bi durum. Sana karsi tavri nasil bilmiyorum ama baktin oyaliyor gibi, hic uğraşma defet. Aile öncelik olup ihmal ediyorsa ugrastigina değmez.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Babası yıllarca çalışmış emekli olmuş, şimdi çalışıp çalışmaması seni hiç ilgilendirmez. Borçları da seni ilgilendirmez. Erkek arkadaşın da ailesine tabi ki yardım edecek. Bu onun görevi. Aileden yardım bekleyerek evlenmek benim hiç anlamadığım bir şey. O yola siz giriyorsunuz sorumluluğu da siz almalısınız. Ha ailenin durumu iyidir içinden gelir evladına her şeyin iyisini yapmak ister. Ama bir ailenin sorumluluğu çocuğuna iyi bir eğitim verdikten sonra biter. Gerisi isteğe bağlıdır. Sevgilinin babası çalışmıyor diye üzüleceğine sevgiline söyle bir işe girsin, sen de çalışmıyorsan gir. Beraberce yaparsınız her şeyinizi. Borçlarda ödenir biter.

Son düzenleme:
zaten yansıyacağını söylemiş. zor bir durum. ya evliliği şöyle en az 5 sene falan erteleyip birikimsiz olarak evleneceksiniz ya da ayrılacaksınız.

evli abi. işsiz sevgili. bunlar düşünmüyoda siz niye dert edip düşünüyosunuzki...
ve sevgilinizi iş konusunda sıkıştırıp. işe girmesini saglamanız lazım bence...
borcları falan kafanıza takmak yerine...

sen onların borclarını bı kenara bırak kendı ısıne bak diyeceğim ama diyemıyorum.
cnku bu durum senı etkılemesını bırak direk icine cekecek. nısanlın aılenle oturmayı teklıf etmıs zaten, bıde borcları ödemeye yardım edıcemde demış.gorunen köy klavuz ıstemez. aynı evde yaşarsan zaten tum sıkıntıları cekersın onlarla, ayrı evde olsan sevgılının onlara yardım etmesı ıcın cok cok ıyı paralar kazanması lazım senin sıkıntıya girmemen icin, ki bu da olacakmı? kpss fln dıyosunda .....:26: vala allah kolaylık versın..

Babası yıllarca çalışmış emekli olmuş, şimdi çalışıp çalışmaması seni hiç ilgilendirmez. Borçları da seni ilgilendirmez. Erkek arkadaşın da ailesine tabi ki yardım edecek. Bu onun görevi. Aileden yardım bekleyerek evlenmek benim hiç anlamadığım bir şey. O yola siz giriyorsunuz sorumluluğu da siz almalısınız. Ha ailenin durumu iyidir içinden gelir evladına her şeyin iyisini yapmak ister. Ama bir ailenin sorumluluğu çocuğuna iyi bir eğitim verdikten sonra biter. Gerisi isteğe bağlıdır. Sevgilinin babası çalışmıyor diye üzüleceğine sevgiline söyle bir işe girsin, sen de çalışmıyorsan gir. Beraberce yaparsınız her şeyinizi. Borçlarda ödenir biter.

daha yeni bitti okulumuz o yüzden çalışmıyor.ben zaten ailesinden birşey beklemiyorum..yanlış anladınız.çevremde çok örneği var bu borçlar yüzünden ayyrılan korkum ona..yoksa sevdiğim için herşeyi göze aldım bn zaten 3 sene boyunca ..sıkıntı sadece biz yeni hayata başlarsak o borçlarla nasıl olacak yani babası ödeyemiyor..benmde hayallerim vardı umarım yanlış anlatmamışımdır kendimi

Canim benzeri benim basimda vardi sutladim. Baslik da acmistim burda hatta :d Arkadaşinin ailesi yuzunden ertelemesi kotu bi durum. Sana karsi tavri nasil bilmiyorum ama baktin oyaliyor gibi, hic uğraşma defet. Aile öncelik olup ihmal ediyorsa ugrastigina değmez.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ya birbirimizi seviyoruz ama ailesiyle aynı evde yaşamk istemiyorum sonuçta.aramızda ufak tefek sorunlar oluyor ..bi de benim ailem öyle sorunlarla boğuşmamıda istemez..biz sıfırdan hayat kurarız diye düşünüyorum ama o kredi kartlarının kredi borçları nasıl ödenecek korkum ona..yani bn yapmadım o borçları onlar o kadar borç içinde rahat yaşıyorlar yani ..kendi abisi babasına yardım etmeden evlendi..sevgilim de ailsinin borcunu ödeyecekmiş evlenince ben ne olacaksamm

ailesinden bişey beklemiyorum bn zaten.ama onların sıkıntılarını çekmek istemiyorum açıkçası.ben mutlu olmak için kendi yuvamı kurmak için işte çalışacağım geleceğim için...onun ailesndeki o kadar borçla ne yapacağm daha kendi masraflarımız olacak.bn mi abartıyorum anlamadım ki..artık düşünmekten çok mutsuzum ama ortada sorun varki üzülüyorum

Daha neler duyacagim bakalim..kac yillik evliyim ben bu kadar didik didik bilmem esimin ailesinin borcunu vs..dur daha ortada resmi bisey yok bile..bgn hersey mukemmel olsa tam sizin evlilik zamani bi saglik sorunu cikar yuklu miktar borca girilebilir hayat bu garantisi var mi..rahatinizi ve hayallerinizi bu kadar umursuyorsaniz degil bu cocukla kimseyle evlenmeyin

Son düzenleyen: Moderatör:
daha yeni bitti okulumuz o yüzden çalışmıyor.ben zaten ailesinden birşey beklemiyorum..yanlış anladınız.çevremde çok örneği var bu borçlar yüzünden ayyrılan korkum ona..yoksa sevdiğim için herşeyi göze aldım bn zaten 3 sene boyunca ..sıkıntı sadece biz yeni hayata başlarsak o borçlarla nasıl olacak yani babası ödeyemiyor..benmde hayallerim vardı umarım yanlış anlatmamışımdır kendimi

Anladım, sert çıktım sanırım kusura bakma. O kadar çok konu açılıyor ki sevgilimin, nişanlımın ailesi yardım etmiyor diye.

Kendini koy erkek arkadaşının yerine, ailenin borcu olsa, onlara yardım etmez misin?

ailesinden bişey beklemiyorum bn zaten.ama onların sıkıntılarını çekmek istemiyorum açıkçası.ben mutlu olmak için kendi yuvamı kurmak için işte çalışacağım geleceğim için...onun ailesndeki o kadar borçla ne yapacağm daha kendi masraflarımız olacak.bn mi abartıyorum anlamadım ki..artık düşünmekten çok mutsuzum ama ortada sorun varki üzülüyorum

Şöyle söyleyeyim eğer sevgilin adam gibi dik durur ailesine kesin tavrını koyarsa babasının yaptığı borçları siz ödemek zorunda kalmazsınız sizin üzerinize yıkamazlar ama mülayim gibi yardımda yardım diye koşan biriyse borç içerisinde yüzersiniz burada önemli olan sevgilinin tavrı o ne düşünüyor hayır illa yardım edeceğim ödeyeceğiz diyorsa burada düşünülmeli ki bence aynı evde oturtmayı düşünüyor sizi farklı ayrı bir hayat kurmaya niyeti yok gibi geldi bana tamam ailelere yardım edilir neden edilmesin kendimizi geçindirdik iyi bir gelirimiz var neden edilmesin onlar bu yaşa getirmişler ama daha kendi evimi geçindiremeden yardım diye koşarsam vallahi enayi gibi kullanırlar bu devirde :ssz:

Abisinin daha işi yokken evlenmesi hiç doğru olmamış.
Babasını düşünseydi beklerdi biraz daha, adamın zaten borcu varmış.
Adam emekli onca yıl çalışmış şimdi rahat etmek istiyordur ama mecburen borç ödüyordur napsın.
Sen hayır yardım etme falan dersen kendini yanlış tanıtmış olursun onlara.
İyisi mi erkek arkadaşın iş bulduğunda her ay altın yapıp kenara atsın kalanıyla da ailesine yardım etsin.
En azından babasının borçlarına.
Sende oda her ay böyle birikim yaparsanız iyi bir miktar biriktirmiş olursunuz kimseye de yük olmazsınız.

Eşimin ailesi senin sevgilinin ailesine az çok benzediği için seni gayet iyi anladım kendini yanlış anlattığın filan yok gayet açık güzel şekilde çekincelerini yazmışsın.O borçtan size ne dense de gerçekler öyle değil tabi ki ilerde sizi de etkileyecek .bir de karşılığı olmayan sorumluluk duygusu olmadığı için yapılan keyfi borçlar çok can sıkıcı yoksa ailesinin geçim derdinden sağlık sorunu vs. den borcu olsa yardım etmek kimseye rahatsızlık vermez. Eşimin ailesi de bugün bulsa parayı bugün de harcar.Kafaları rahat.Beni ise borç sözü bile daraltıyor.Ki eşim de ailesine benziyordu.Onun da nereye gittiği belli olmayan kart ve kredi borçları vardı.Ne zaman kendini toparladı o zaman nisanlanmaya karar verdim.Lafı uzatmayayim iki gönül bir olunca samanlik seyran olmuyor artık.Evimize aylık 9-10 bin lira girdiği halde ben yine de 3 kuruşluk borçlara takılıyorum.Sevgilinle ciddi bir yola cikacaksan çekincelerini detaylica konus.Ayıp değil kesinlikle.

Back
X