sevdiğim erkeğin ailesinin borçları...

Buraya yazanlar olmus. Abisinden sanane,babası emekliye çalışmıyorsa sanane,borç onların borcu senin niye derdine düşüyo gibi. Birincisi adam emekli olmus olabilir ama eger saglık problemi yoksa ve eli ayağı tutuyorsa,borcunu ödemek icin zorunda kardeşim. Ikincisi Abi'sinin durumu tabi ki ilgilendirir bi evde baba ve agbi bir erkek icin ornek olunacak temel iki kişisine.(istisnalar hariç) ayrıca ebeveynlerden niye bisey bekliyosun diyenlere de kızıyorum. Tabi bi ister istemez bekleyecek. Ebeveynlerimizin oturmuş bir hayatı birikimi,duzeni var. Iki gençten cok daha kolay yapabilirler bir cok şeyi. Gelgelelim asıl bi kızcağızın sıkıntısı su. Kendi yerinize koyduğunuz da sizin de istemeyeceğiniz bi durum bi. Kim bile bile k.v ile oturmak ister ki. Kim bile bile borcun icine gitmek ister ki. Kendisine ait olamayan bir borcu evliliklerinin ilk zamanında bu kız çekmek zorunda degil ki( evdekilerin bile yeteri kadar umrunda degilken) eşi olacak cocuk sunu demiyor ki. Biz evlenince evimiz ayrı isimiz ayrı.bizde bu isin icine giricez diyor. O yüzden tavsiyem ya evlilik isini borçlar azalmama kasar beklet Yada bunizden vazgeç

İlerde mutlaka sorun çıkar. Zaten şimdiden aklını kurcalıyor. Bunları düşünmen güzel. Gözlerini kapatıp seviyorum demiyorsun. Bana kalırsa arkanı dön ve kaç.
Birlikte oturma fikri , borçları sizin üstlenmeniz hiç hoşuıma gitmedi. Şanslısın bunları şimdiden söylemişl.

Buraya yazanlar olmus. Abisinden sanane,babası emekliye çalışmıyorsa sanane,borç onların borcu senin niye derdine düşüyo gibi. Birincisi adam emekli olmus olabilir ama eger saglık problemi yoksa ve eli ayağı tutuyorsa,borcunu ödemek icin zorunda kardeşim. Ikincisi Abi'sinin durumu tabi ki ilgilendirir bi evde baba ve agbi bir erkek icin ornek olunacak temel iki kişisine.(istisnalar hariç) ayrıca ebeveynlerden niye bisey bekliyosun diyenlere de kızıyorum. Tabi bi ister istemez bekleyecek. Ebeveynlerimizin oturmuş bir hayatı birikimi,duzeni var. Iki gençten cok daha kolay yapabilirler bir cok şeyi. Gelgelelim asıl bi kızcağızın sıkıntısı su. Kendi yerinize koyduğunuz da sizin de istemeyeceğiniz bi durum bi. Kim bile bile k.v ile oturmak ister ki. Kim bile bile borcun icine gitmek ister ki. Kendisine ait olamayan bir borcu evliliklerinin ilk zamanında bu kız çekmek zorunda degil ki( evdekilerin bile yeteri kadar umrunda degilken) eşi olacak cocuk sunu demiyor ki. Biz evlenince evimiz ayrı isimiz ayrı.bizde bu isin icine giricez diyor. O yüzden tavsiyem ya evlilik isini borçlar azalmama kasar beklet Yada bunizden vazgeç

evet çok iyi anlamışsınız beni..teşekkür ediyorum.zaten biz sıfırdan başlayacağız hayata ailesnden birşey de bekelemeyecektim.ama eksiden başlamış gibi olacağım kendi geçimimlemi ilgileneceğim ailesininki mi benden anlayamdım..gerçekten sadece sevgi yetmiyor malesef

İlerde mutlaka sorun çıkar. Zaten şimdiden aklını kurcalıyor. Bunları düşünmen güzel. Gözlerini kapatıp seviyorum demiyorsun. Bana kalırsa arkanı dön ve kaç.
Birlikte oturma fikri , borçları sizin üstlenmeniz hiç hoşuıma gitmedi. Şanslısın bunları şimdiden söylemişl.

evet bana güvenmesi güzel birşey bnde yanında olmak isterim onun her zaman..ama benm yapabilecğim fedakarlğın ne kadar farkına varacak...erkekler kızlar kadar olgun düşünemiyor malesef..teşekkürler

Babasının borcundan sana ne, kendi düğününü kendi yapsın diyen arkadaşlar nasıl bir dünyada yaşıyorlar çok merak ediyorum. Sıfırdan ev kurmuş, düğün yapmış mı o arkadaşlar yoksa kocalarının aileleri yapmış da bol keseden ahkam mı kesiyorlar onu da merak ediyorum! Ben de evlendiğimden eşimin ailesinden bir gram hayır görmediğimiz için bankadan kredi çektik 3 yıllık, daha evlenmeden ödemeler başladı ve her ay bir kira kadar da onu ödüyoruz ve elbette kendi evliliğine yansıyor. Pek çok şeyi hesaplayarak yapmak zorunda kalıyorsun, en ufak bir gezmeyi tozmayı bile sonra diye erteliyorsun evine bişi alırken hep düşünce hep hesap kitap. zor oluyor tabi ki. Ama ne olursa olsun arkadaşım sen ailesiyle oturmayı kabul etme.

Allah sizede kolaylık versin..evet benmde endişem bu yönde zaten hayat hiç kolay değil.ailmde şuan para sıkıntım yok..borcumuz oluncada ona göre davrandık hep..ailelern destek olması gerekiyor elinden geldiğince bnce zaten..olmasa da olur bn dedim kendimiz yaprzıda kabul edecektim sevdiğim için ama ailesyle aynı evde yaşayamam..bnmde hayallerm var sonuçta ailesnn borcunuda ödemek hiç istemem..teşekkür edrm cevbnz için.

Maddi olarak hamdolsun ama daha oh be diyemedik çalışmama da izin vermiyordu şimdi şimdi yumuşadı ailesiyle çok problemi vardı bana tek tutulduğu dal benim olduğumu söylüyordu evlenmeden önce şimdi ise en değerli ailesi ben ailesi yüzünden hem maddi hem manevi çok sıkıntı yaşadım çok fedakarlıklar yaptım ama maalesef ki çok çabuk unutuldu tek bildiğim eşimi sevdiğim için katlandığım umarım böyle devam eder eşim de beni seviyor biliyorum ama ne yazık ki herşey çok çabuk değişti elbette evlilikte herkes değişiyor ama bu kadar fedakarlık yapıp sonra böyle olması insana kendini hem çok Salak hemse çok değersiz hissettiriyor

bnm korkum da bu yönde.anneme bahsetsem zaten annmde böyle der..erkeklerin çoğu malesef böyle herşeyi fedakarlıkları çok çabuk unutuyor..
umarım hep mutlu olursunuz..teşekkürler

İşin gücün yok kendisinin beş kuruşu yokken ailesinin borcunu ödemeye çalışan bide sana dayatmalar yapan sevgilini mi bekliceksin ayrıl gitsin, sınava gircek de kazancak da sonra ailesinin borcunu ödicek seni de atacak annesinin yanına ohh ne ala mualla, annen baban sıkıntı çekesin diye mi büyüttü seni

Cok guzel aciklamis arkadas. Daha gencsin, o yuzden sevgilinin ne sacma sapan dusuncelere sahip oldugunu gormuyorsun. Odemek istemesi ailesinin borcunu en dogal hakki ve guzel birsey ama o zaman sevgili edinmeyecek, elalemin kizini bekletmiyecek yada dayatma yapmiyacak. Bur saniye bile fazla vakit kaybetme bence. Ayrilman en mantiklisi. Borctan dolayi deyil yanliz, sevgilinin daha hic olgun olmamasindan. O bu sekilde oldugu muddetce baska zorluklar ciktiginda cozemezsiniz.

bnm korkum da bu yönde.anneme bahsetsem zaten annmde böyle der..erkeklerin çoğu malesef böyle herşeyi fedakarlıkları çok çabuk unutuyor..

Korktuğunda oluyor maalesef sevgiliyken nişanlıyken birlikte çekilen maddi sıkıntılar hiç birşey aşılıyor ama maalesef ki evlenince bu böyle olmuyor ev geçindirmek ve bunun sorumluluğu gerçekten çok ağır ven hep evlenince de parasız da olsak üstesinden gelirim diyordum ama gel gör ki insanın kendi evinin sorumluluğu bambaşka bir de borçların üstüne eşinin ailesi de problem olunca elle tutulur hiç bir şey kalmıyor neredeyse o kocaman aşk kimseninkşne benZemeyen sevgili nişanlı koca her neyse pufff yok olup gidiyor.. Teşekkür ederim umarım daim olur sevgimiz..

Bir de sakın ailesiyle yaşama kesinlikle ayrı eviniz olmadan evlenme ben bunların hepsini tecrübe ettim aynı evde yaşadım çok borç var biraz kendimizi toparladıktan sonra ayrı eve çıkarız diye ama evlenmeden önce herkesin yanında benim ne kadar mükemmel bi insan olduğumu anlatan kaynanam evlendikten sonra aynı eve girince tam tur döndü ne laf sokmalar ne suratlar.. En basiti benim işim olupta o gün sofrayı o kurduysa bana çatal kaşık getirmiyordu kadın daha neler neler.. Benden sana tavsiye canım sakın çok seviyorum deyip körükörüne gitme bu yolda aklını kullan biz de çok seviyorduk birbirimizi ne ara nasıl bu hale geldik hala bilmiyorum..

Bir de sakın ailesiyle yaşama kesinlikle ayrı eviniz olmadan evlenme ben bunların hepsini tecrübe ettim aynı evde yaşadım çok borç var biraz kendimizi toparladıktan sonra ayrı eve çıkarız diye ama evlenmeden önce herkesin yanında benim ne kadar mükemmel bi insan olduğumu anlatan kaynanam evlendikten sonra aynı eve girince tam tur döndü ne laf sokmalar ne suratlar.. En basiti benim işim olupta o gün sofrayı o kurduysa bana çatal kaşık getirmiyordu kadın daha neler neler.. Benden sana tavsiye canım sakın çok seviyorum deyip körükörüne gitme bu yolda aklını kullan biz de çok seviyorduk birbirimizi ne ara nasıl bu hale geldik hala bilmiyorum..

çok haklısınz sevgi çok önemli ama bi yere kadar dayanılır.aynı evde yaşamak bana göre değil..büyük konuşmaym yinede.evlendkten sonra çıkıyor herksn gerçek yüzü...:44:

okumuş yeni mezun olmuş, işe girdiğinde elbette bir sure ailesine yardım etmeli
Ailesinin ihtiyacı olmasa da etmeli, hiç birimiz ceviz kabugundan çıkmadık sonuçta
biraz da bizi yetiştiren insanlara faydamız olsun,
ama elbette 80 milyarın 80ini de ödeyecek değil, onu da kendisi planlayacak artık, seni de madur etmeyecek şekilde

okumuş yeni mezun olmuş, işe girdiğinde elbette bir sure ailesine yardım etmeli
Ailesinin ihtiyacı olmasa da etmeli, hiç birimiz ceviz kabugundan çıkmadık sonuçta
biraz da bizi yetiştiren insanlara faydamız olsun,
ama elbette 80 milyarın 80ini de ödeyecek değil, onu da kendisi planlayacak artık, seni de madur etmeyecek şekilde

bn yardım konusuna bişey demiyorm zaten öyle olmalı tabkde bnmde ailme yapmk istedklerm var zaten..sorun daha ne kadar borçları var acaba bni ailesyle aynı evde kalmk için ikna etmeye çalışması canmı sıkan o..kesin birşey konuşmuyor yani o kadar güvendiğim insan

bu ara iyice depresife bağladım..çok bunaldım etreftan hep maddiyatla ilgili sıkıntılar duyuyorum.boşanmaya kadar giden onu geçtim bi de aramız iyi değil bu ara anlamıyor hiç beni bn onun için uğraşıyorm onunla sıkıntlaryla ilglnmeye çalışyrm o bana aynı değeri vermiyo gibi.iyice bunaldm ya..noluyosa bana

üç yıldır bir birlikteliğim var seviyorum da ama ailesindeki sıkıntılar çok fazla ..her zaman birbirimizin yanında olmaya çalıştık bu zamana kadar elimizden geldiğince ama insan bazı durumlara katlanamıyor.ben öyle hissediyorum yani.asıl geleyim konuya evlenmeyi istyoruz tabi daha zamanı var. bir işe girmesi kppss yi kaznması lazım askerliği de duruyor. geleceğe planlar yapıyoruz şimdilik. ama ailesinde çok sıkıntı var maddi olarak en çok da.. babasının aşırı borcu var. emekli kendisi çalışmıyor ama o kadar borcu olmasına rağmen... bi tanede abisi var yeni evlendi o da ayrı bişey işi yokken evlendi .bi de onun düğün masrafları filan girdii işin içine ..şimdi başlamış işe doğrusu ama yeni ev kurdu sonuçta dolu borcu var..ben evlenmeden bu derde düştüm napacağım ben bu kadar borç içinde evlensem huzurum olur mu...geleceğe dair hayallerim vardı onunlada beraber kuruyorduk ama sevgilim şimdi nişanı erteleriz daha da diyor işte ailemle yaşarız filan diyor ben de iistemiyorum hayallerimi yaşamak istiyorum..ayrıca evlenince borçlarını ödemeye yardım edecekmiş ..nasıl olacak anlamadım ben bu işi.borç da en az 80 milyar filan vardır..faizi filan nolacak..durumu anneme anlatmadım daha... ben başkasının yaptığı borcu ödemek istemiyorum ilerde evlensem yansır mı bana..bana akıl verin....:KK43:(
Kesinlikle sana yansır. Hele aynı evde yaşarsanız hiç şansın yok. Kayınpederinin bütün borçlarını siz ödersiniz. Bir de kardeşine de yardım edersiniz. Adamın pek umrunda değil sanırım, oğluna güveniyor borcu ödesin diye.
Normal şartlar altında da aynı evde yaşama zaten, hele bu durumda asla!
Küçük bir meblağ olsa neyse, 80 bin! Bir de sizin evlilik masrafları eklenecek. İçini karartmıyım ama o iş yaş! Ailesinin borçlarından yakayı kurtarabilecekse evlen yoksa tavsiye etmem. Kavga eksik olmaz evinizden, o büyük aşkın bir iki ayda biter! Önce karın doyacak, temel ihtiyaçlar karşılanacak canım, bunlar yoksa aşkın ömrü çoook kısa. Samanlık seyran olmuyor yani.
Bir de daha kpss , askerlik filan varmış. Yaşın kaç senin?? 30 a yakınsan bekleme bu adamı.

üç yıldır bir birlikteliğim var seviyorum da ama ailesindeki sıkıntılar çok fazla ..her zaman birbirimizin yanında olmaya çalıştık bu zamana kadar elimizden geldiğince ama insan bazı durumlara katlanamıyor.ben öyle hissediyorum yani.asıl geleyim konuya evlenmeyi istyoruz tabi daha zamanı var. bir işe girmesi kppss yi kaznması lazım askerliği de duruyor. geleceğe planlar yapıyoruz şimdilik. ama ailesinde çok sıkıntı var maddi olarak en çok da.. babasının aşırı borcu var. emekli kendisi çalışmıyor ama o kadar borcu olmasına rağmen... bi tanede abisi var yeni evlendi o da ayrı bişey işi yokken evlendi .bi de onun düğün masrafları filan girdii işin içine ..şimdi başlamış işe doğrusu ama yeni ev kurdu sonuçta dolu borcu var..ben evlenmeden bu derde düştüm napacağım ben bu kadar borç içinde evlensem huzurum olur mu...geleceğe dair hayallerim vardı onunlada beraber kuruyorduk ama sevgilim şimdi nişanı erteleriz daha da diyor işte ailemle yaşarız filan diyor ben de iistemiyorum hayallerimi yaşamak istiyorum..ayrıca evlenince borçlarını ödemeye yardım edecekmiş ..nasıl olacak anlamadım ben bu işi.borç da en az 80 milyar filan vardır..faizi filan nolacak..durumu anneme anlatmadım daha... ben başkasının yaptığı borcu ödemek istemiyorum ilerde evlensem yansır mı bana..bana akıl verin....:KK43:(
Sevgilin çalışmıyor.Askerlik duruyor.Bence sen evlenmeyi bayağı bir ertele.

Canım aynı durumu yaşamış biri olarak kaçarak uzaklaş o aileden benim eşimin de babası yoktu kardeşini evlendirdi. Bütün masraflarını ödedi kardeşi siz evlenince bende size yardım edicem dedi 1 tl bile yardım etmediler üstüne bide biz ödiycez diye eşime sürekli kredi çektirmişler tabi benim haberim yok eşim benim korkumdan söyleyememiş evlendiğimin 2. günü icra kağıtları gelmeye başladı eşimin ailesinin tam 60 milyar borcunu ödedim 7 sene oldu evleneli hala daha tamamen bitmedi bütün hayatım mahfoldu eşimden nefret ediyorum bu yüzden .Evlilikten hiç bişey anlamadım . Bütün hayatım mahfoldu . Onların borçları yüzünden çocuk bile yapamadım. Şimdi de ben istiyorum ama olmuyor. O yüzden sakın benim yaptığım hatayı yapma derim

Back
X