Sevdiğimin annesi din ırk farkı yüzünden beni istemiyor.

masaldanbozmakabus

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2008
183
15
118
37
İstanbul
Başlık benim derdimi anlatıyor hanımlar.Benim sevgilim ermeni asıllı bir türk vatandaşı.Osmanlı döneminden kalma yerli ermenilerden.
Bizim ilişkimiz daha yeni epeyce,5 aydır birlikteyiz.Ben daha önce yaşadığım acı bir ilişki tecrübe sonrasında tanıdım onu ve herşeyi tüm farklılıkları görmezden gelip aşık oldum.Aramız iyi ,ufak tefek atışmalar dışında kavgamız da olmadı.Gidişat böyle olunca,hemen olmasa bile ilersi için beklentilerimden bahsettim ona.O da bana 35 yasını geçene kadar evlenmek nişanlanmak vs istemediğini söyledi.Ama ben sıkıştırınca annesinin bu duruma karşı olduğunu beni onaylamadığını ve istemediğini öğrendim.Ayrılmak istediğimi söyledim,ayrılmak mı gerekiyor,akışına bırakmayı denesek olmaz mı ,ben anneme şuan için karşı gelemem ,babam yok biliyorsun bir annem var onu ezemem ,kilise nikahı istiyor,sen dinini mi değiştiriceksin,ailen adım atıcak mı o kiliseye gibi şeyler söyledi.Elim kolum bağlı kaldı,bu gidişle bizim bir sonumuz yok.
Ben insan ayırmaktan nefret ederim,ama beni ayırdılar yok yere.Şuan çok karmaşığım ve çok üzgünüm.Ne yapacağımı bilemez oldum.
Yazmak ,anlatmak ,dertleşmek istedim.Ne yapmalı nasıl bir yol izlemeliyim bilemiyorum .Çok üzgünüm çok.Fikir verir misiniz bana ? :(

bence zaman vererek biraz kendinizi dinleyin. ve zamanla herşey yerine oturur diye düşünüyorum.üstüne gittikçe kaybedebilirsiniz. hassas bir konu çünkü...

canım boşver bence din gerçekten çok hassas bir konudur kadın öyle istiyor diye sen dininden taviz veripte sana uygun olmayan bir şekilde nikah kıymak zorunda değilsin dini değerlerimiz sevgi,aşk gibi değerlerden daha üstündür bence erkek arkadaşına bu durumu güzelce izah et

Canım olaya gayet objektif bakıyorum da, bana kalırsa yaptıkları gerçekten ayrım. Sen de aynı şekilde; siz ermenisiniz, benim örf ve adetime uymuyorsun diyerek ona bu şekilde yaklaşabilirdin ama.. yaklaşmadın anladığım kadarıyla. kısaca onu kendin gibi gördün. Aşılabilir bir problem mi? bence değil.. En başta erkek arkadaşının annesinin bu kadar ketum davranması hoş değil. Senden ayrılsa acaba annesi Ermeni bir gelin bulabilecek mi oğluna bunu sorgulattır.. Ermeni bulmasa bile kiliseye girmeyi kabul edecek bir kız? bence sayılıdır.. Ve erkek arkadaşın bu kadar umursamamalı her söyleneni. Yani annesi istiyor diye kilisede nikah kıymak zorunda değilsiniz. Ben özgürüm orada yapmayacağız biz nikah diyerek yumruğunu masaya vurabilirdi... Bence bu tarz konularda bir taraf baskın olmalı.

Umarım ilişkiniz hakkında en doğru kararı verirsiniz...

Kızlar,annesi türk gelin istemiyormuş.İlişkiye baslamamıza bile şiddetle karşı çıkmış.
O kadar canım yanıyor ki anlatamam.
Annem yobazdır bu konuda,hatalıyım belki de annemin bu huyunu bildiğim halde bu yola çıktım dedi.

Açıkcası bi geleceğinizi göremedim
Hadi diyelim sen dinini değiştirdin ailen bunu kabul edecek mi ?
Yarın öbür gün çocuklarınız olacak diyelim dinleri onlarında eşinizinkiyle aynı olacak bu durumu aileniz yine kabul edecek mi ?

güzelim bitir gitsin biliyorum bunu söylemek belki dile kolay ama diyelim ki bi şekilde uzlaşıldı ve evlendiniz ileride mutlaka ama mutlaka sorun çıkacaktır...
ayrıca annesi türk gelin istemiyorsa TÜRKİYE'dede yaşamasın türklük ona bu kadar batıyorsa:47:

Yarın öbür gün çocuklarınız olacak diyelim dinleri onlarında eşinizinkiyle aynı olacak bu durumu aileniz yine kabul edecek mi ?

Benim ailem de kabul etmeyecek ama ben onları ikna edeceğim.Şu dünyada hiç bişey sevgiden daha önemli değil benim için
İş sevgilimde bitiyor,ona da bu resti çektim şuan

Benim ailem de kabul etmeyecek ama ben onları ikna edeceğim.Şu dünyada hiç bişey sevgiden daha önemli değil benim için

güzelim bitir gitsin biliyorum bunu söylemek belki dile kolay ama diyelim ki bi şekilde uzlaşıldı ve evlendiniz ileride mutlaka ama mutlaka sorun çıkacaktır...
ayrıca annesi türk gelin istemiyorsa TÜRKİYE'dede yaşamasın türklük ona bu kadar batıyorsa:47:

Canım haklısın ama sevgilim öyle düşünmüyor,çok saçma bu davranışı ama annemi silemem diyor sadece.
Çaresiz kaldık ikimizde

Ne yazık ki şu an duygusal davranıyorsunuz ama mantığınızı çalıştırırsanız sevginin herşey olmadığını anlayacaksınız. Erkek arkadaşınız sizi çok seviyorsa müslümanlığı seçebilir.
Neden sizden istiyor fedakarlığı..
Kim ne derse desin hak din islamdır. Siz sevdiğiniz biri için bu dini terk mi edeceksiniz. Bakın böyle bir manken vardı yalama olmuş gibi hristiyanlğa geçmiş sonra sevgisi bittikten sonra müslümanlığa geri dönüş yapmıştı. E hani noldu sevgisine niye bitti. Önünde sonunda aşk bitiyor bunu kadın milleti anlıyor ama anlayana kadar çok cefa çekiyor.
Her neyse tabii ki karar sizin. Müslümanların katı olanları vardır ama gayri müslümlerin katı olanları çok daha zordur.

sevgi bitmezse güzel de "ya biterse" diye düşünmeli, "o zaman ne yaparım" demeli insan..ailelerimiz bizim geçtiğimiz yollardan seneler önce geçmiş kimseler ki onların sözlerini yabana atmamak lazım..sevgi herşey demek değil...ama dinimizde evleneceğimiz kimselerin hangi özelliklere sahip olması gerektiği bellidir..Allaha,ailene ve onun ailesine yüz çevirme..iyi düşün..

Ne yazık ki şu an duygusal davranıyorsunuz ama mantığınızı çalıştırırsanız sevginin herşey olmadığını anlayacaksınız. Erkek arkadaşınız sizi çok seviyorsa müslümanlığı seçebilir.
Neden sizden istiyor fedakarlığı..
Kim ne derse desin hak din islamdır. Siz sevdiğiniz biri için bu dini terk mi edeceksiniz. Bakın böyle bir manken vardı yalama olmuş gibi hristiyanlğa geçmiş sonra sevgisi bittikten sonra müslümanlığa geri dönüş yapmıştı. E hani noldu sevgisine niye bitti. Önünde sonunda aşk bitiyor bunu kadın milleti anlıyor ama anlayana kadar çok cefa çekiyor.
Her neyse tabii ki karar sizin. Müslümanların katı olanları vardır ama gayri müslümlerin katı olanları çok daha zordur.

Benden din değiştirmemi istemiyor yanlış anlaşılmış.Annesi at gözlüğüyle bakıyor,beni tanımak bile istemiyormuş.
Kilise düğünü yapmak için kimlikte hristiyan yazması gerekiyormuş.Kadın beni istemiyor.Sevgilim ayrılmak istemiyor,arada kaldım çok kötüyüm diyip duruyor :(

sevgi bitmezse güzel de "ya biterse" diye düşünmeli, "o zaman ne yaparım" demeli insan..ailelerimiz bizim geçtiğimiz yollardan seneler önce geçmiş kimseler ki onların sözlerini yabana atmamak lazım..sevgi herşey demek değil...ama dinimizde evleneceğimiz kimselerin hangi özelliklere sahip olması gerektiği bellidir..Allaha,ailene ve onun ailesine yüz çevirme..iyi düşün..
Ben yüz çevirmek değil ortak yol bulalım istiyorum.Annesi beni tanımak bile istemiyor. :5:

Benden din değiştirmemi istemiyor yanlış anlaşılmış.Annesi at gözlüğüyle bakıyor,beni tanımak bile istemiyormuş.
Kilise düğünü yapmak için kimlikte hristiyan yazması gerekiyormuş.Kadın beni istemiyor.Sevgilim ayrılmak istemiyor,arada kaldım çok kötüyüm diyip duruyor :(
Bu da gayri müslümlerin aslında din konusunda ne kadar da katı olduğunun göstergesi. Hiç sordunuz mu farzedin müslümanlıktan çıktınız annesi ne düşünür gene?
Sorun siz misiniz yoksa müslüman olmanız mı?
Üstü kapalı olarak sanki sizden birşeyler yapmnız isteniyormuş izlenimi edindim.

Kızlar,annesi türk gelin istemiyormuş.İlişkiye baslamamıza bile şiddetle karşı çıkmış.
O kadar canım yanıyor ki anlatamam.
Annem yobazdır bu konuda,hatalıyım belki de annemin bu huyunu bildiğim halde bu yola çıktım dedi.

İyi de senin sevgilinin iradesi yok mu? Annesi mi evleniyor kendisi mi? 4 duvar arasında siz paylaşımda bulunacaksınız.. Kusura bakma canım da erkek arkadaşın bu kafayla giderse zor yani..

Bu da gayri müslümlerin aslında din konusunda ne kadar da katı olduğunun göstergesi. Hiç sordunuz mu farzedin müslümanlıktan çıktınız annesi ne düşünür gene?
Sorun siz misiniz yoksa müslüman olmanız mı?
Üstü kapalı olarak sanki sizden birşeyler yapmnız isteniyormuş izlenimi edindim.

Annesi beni istemiyor,türk ve müslüman olmamdan dolayı tanımak istemiyor.karakter olarak değil yani.Sevgilim için problem değil,annesi hiçbir şekilde istemiyor sadece.

İyi de senin sevgilinin iradesi yok mu? Annesi mi evleniyor kendisi mi? 4 duvar arasında siz paylaşımda bulunacaksınız.. Kusura bakma canım da erkek arkadaşın bu kafayla giderse zor yani..
Babası çok genç yaşta öldüğü için bir tek annesi var hayatında.Babam yaşasaydı çok kolay rest çekerdim ama şimdi anneme rest çekemem diyor.Evlenmeyi henüz düşünmüyoruz,ama anası beni görmek tanımak istemiyor,oğlunun benle ilişki yaşamasına karşı.

cok uzgunum aslinda ben bu konuya cevap yazmasam sanki daha iyi olacak ama dayanamiyorum

emri bil maruf nehyi anil münker.....iyiligi tavsiye etmek kotulukten alikoymak bu bir farz i kifaye

maalesef gonul soz dinlemiyor, insan kalbine soz geciremiyor..

Sevdigin insan musluman degil islama gore bir kadinin gayri muslum bir erkekle evlenmesi uygun degil.. acaba sevdigin insan senin icin din degistirebilir mi? eger yapabilirse ben cani gonulden her gun senin icin acarim ellerimi Yaradan Rabbim e.. ya degistirmez ise gozun kapali bu duruma evet diyebilir misin? cok uzgunum gercekten ama kalbine soz gecirmelisin

millet, uyruk,lehce ayrimi yok bende Allah hepimizi bir yaratmis ama bazilarimizi islam ile sereflendirmis

islami acidan olan durum bu

ben yurt disindayim.. ayri dinlerden olan insanlarin durumlarini goruyorum. Kaynim bir alman ile evli idi hanimi dinini degistirmedi bir erkek olarak yasadigi zorluklari anlatiyordu bi donem... dayanamadi ve ayrildi
lutfen icim sizliyor vallahi ama sevginin onune gec Rabbim sana daha hayirlilarini nasip etsin insaAllah

Annesi beni istemiyor,türk ve müslüman olmamdan dolayı tanımak istemiyor.karakter olarak değil yani.Sevgilim için problem değil,annesi hiçbir şekilde istemiyor sadece.
Herkesin annesi kendisi için çok değerlidir. Onu ezip geçmesi çok zor.
Bir de arkadaşınız türk ermenisi ama annesi türkleri sevmiyor. Zorla mı türk vatandaşlığında kalıyor. Çekip gidebilir hiç bir türkün olmadığı yere. Bizim ülkemizde farklı kökenden bir sürü insan yaşıyor ama malum fakir ülkede kaç tane türk yaşıyor acaba.
Beklemeyin canım annesinden hiç bir anlayış sonu olmayan bir ilişki gibi duruyor. Daha ekmeğini yediği ülkenin insanını sevmiyor sizi mi sevecek.

Back
X