• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevdiğin adam için ailenden uzaklaşmak ?

Eşiniz için ailenizden uzağa yerleşebilir misiniz ?

• evet

OY: 18 66,7%
  • hayır

OY: 9 33,3%

• Ankete Katılan
    27

kirpim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2014
2
0
1
34
Merhaba;

Farzedin ki birini çok sevdiniz, Biriniz Afyonlu, diğeriniz Şanlıurfa siverek.. İlişkinizin son 8 ayı 1000 km uzakta geçmiş birbirinizden. Her nasıl olduysa o kadar uzaktan sesiyle sarılmış size, önce sevgiliniz sonra arkadaşınız sırdaşınız abiniz sevdiğiniz, sevdanız olmuş... Hayatınız onun etrafında şekillenir , onunla uyur uyanır olmuşsunuz...
Ailenizin tek çocuğusunuz, herşeyisiniz. .. Aileniz kültürel farklılıklar sebebiyle karşı çıkıyor ilişkinize. ama biricik kızları sevmiş bir kere, isteksizde olsalar anlayışla karşılayacaklar belli... Karşı tarafın ailesi karşı çıkmanın ötesinde bir tepki gösteriyor, sizinle olursa tamamen kaybedecek ailesini.Çünkü açıksınız, ve sizinle olursa var olan düzene, töreye karşı gelmiş olacak... Bu durumun üzerine birde irili ufaklı olumsuzlar ekleyin maddiyata dair.. Kısacası ailenizin size, sizin desteğinize ihtiyacı var... Gelmişsiniz 24 nüze, karşı taraf 27 sine, çocuk da değilsiniz ki vaktimiz var diyebilesiniz...
Sevdiğiniz adam Sınava girmiş, atanma şansı var. Atanırsa sorununuz yok ama puanı yüksek değil...
Atanmazsa onu Yaşadığnız şehre çağıramazsınız çünkü etnik kökeni sebebiyle yaşadığınız şehirde iş bulması zor... İki seçeneğiniz var;
Ya onunla evlenip onun rahatça iş kurabileceği siverek e taşınıp ailenizden 1000 km uzakta yaşamaya başlayacaksınız ki bu ihtiyacı olduğunda ailenizden çok uzakta olacağınız onları yalnız bırakacağınız , demek... ailenizi kaybetmeniz demek...
Ya da Birlikte İstanbul a yerleşip bir düzen kurmalısınız. Çünkü istanbul her kökenden insanın rahatça yaşayabildiği ve sizin çalıştığınız sektörün yoğunlukta olduğu bir şehir.

Uzun oldu biraz, ama arkadaşlarımın beni yargılamadan yardımcı olduğu zamanlardan çok uzaktayım, siz olsanız ne yapardınız ?

Merhaba;

Farzedin ki birini çok sevdiniz, Biriniz Afyonlu, diğeriniz Şanlıurfa siverek.. İlişkinizin son 8 ayı 1000 km uzakta geçmiş birbirinizden. Her nasıl olduysa o kadar uzaktan sesiyle sarılmış size, önce sevgiliniz sonra arkadaşınız sırdaşınız abiniz sevdiğiniz, sevdanız olmuş... Hayatınız onun etrafında şekillenir , onunla uyur uyanır olmuşsunuz...
Ailenizin tek çocuğusunuz, herşeyisiniz. .. Aileniz kültürel farklılıklar sebebiyle karşı çıkıyor ilişkinize. ama biricik kızları sevmiş bir kere, isteksizde olsalar anlayışla karşılayacaklar belli... Karşı tarafın ailesi karşı çıkmanın ötesinde bir tepki gösteriyor, sizinle olursa tamamen kaybedecek ailesini.Çünkü açıksınız, ve sizinle olursa var olan düzene, töreye karşı gelmiş olacak... Bu durumun üzerine birde irili ufaklı olumsuzlar ekleyin maddiyata dair.. Kısacası ailenizin size, sizin desteğinize ihtiyacı var... Gelmişsiniz 24 nüze, karşı taraf 27 sine, çocuk da değilsiniz ki vaktimiz var diyebilesiniz...
Sevdiğiniz adam Sınava girmiş, atanma şansı var. Atanırsa sorununuz yok ama puanı yüksek değil...
Atanmazsa onu Yaşadığnız şehre çağıramazsınız çünkü etnik kökeni sebebiyle yaşadığınız şehirde iş bulması zor... İki seçeneğiniz var;
Ya onunla evlenip onun rahatça iş kurabileceği siverek e taşınıp ailenizden 1000 km uzakta yaşamaya başlayacaksınız ki bu ihtiyacı olduğunda ailenizden çok uzakta olacağınız onları yalnız bırakacağınız , demek... ailenizi kaybetmeniz demek...
Ya da Birlikte İstanbul a yerleşip bir düzen kurmalısınız. Çünkü istanbul her kökenden insanın rahatça yaşayabildiği ve sizin çalıştığınız sektörün yoğunlukta olduğu bir şehir.

Uzun oldu biraz, ama arkadaşlarımın beni yargılamadan yardımcı olduğu zamanlardan çok uzaktayım, siz olsanız ne yapardınız ?

zor durumunuz, inş atanır ya da istanbula yerleşirsiniz amcak öyle anlaşırsınız, yani siz orada ailenizden uzak olucakasınız ve erkekler evlendikten sonra değişebiliyor malesef,farklı kültür,istenmeyen gelin,değişen koca. yani kadınlar kulubünne bu tarz konu bile açabilirsiniz sonradan. inş atanır ya da istanbula falan yerleşirsiniz

zor bir seçim. istanbula gelsin. siz oralarda yapamazsınız. baskı başlar çünkü

İşiniz çok zor evlendikten sonra sorunlarınız daha da büyüyecektir ..
İyi düşünün derim ..
Ama şu şartlarda atama olmazsa en mantıklısı İstanbul da yaşamak tabikide ..
Siz oralarda yapamazsınız özellikle yakanızda bir aile baskısı varken..

Sorun zor ama çok benzer şeyler yaşadım.
Bahsettiğin etnik köken farkı bizde de var.
Ben bir sene onun memleketinde yaşadım. Şimdi de 5 senedir benim memleketimde yaşıyoruz.
Onun ailesi benimkiler kadar olmasa da babası zamanında karşıymış (şimdi çok sever beni sağolsun).
Ben de babamla 6 senenin sonunda yeni yeni görüşmeye başladım.

Bütün bunları göze alabiliyorsan karar senin.
Yalnız Afyon'da neden etnik kökenden dolayı iş bulamaz onu anlamadım?

Bu arada Siverek çok küçük bir yer.
Orada yaşayabileceğinden emin misin?

Ortak bir kararla başka bir şehirde yaşayabilirsiniz. Aile önemli mutlaka ama sevgi de kolay bulunmuyor. Fedakarlık yapmak zorundasınız. Maalesef hayatta hersey istediğimiz gibi olmuyor.

Etnik köken de etnik köken. Adam Urfalı yahu Marstan gelmiyor ki ne demek etnik kökenden İstanbul'da iş bulamaz? İstanbul'da Urfalı kapıcı da var, manav da var, zanaatkar da var, öğretmen de var, iş adamı da var. Mesleği varsa, elinde altın bileziği varsa ya da çalışmaya gönlü varsa İstanbul'da da ekmeğini kazanır. Töre de töre diye kızı oraya çağıracağına, madem çok seviyor, madem bu sevda onca kilometrelere bile dayanıyor çok büyük, o zaman gelsin buraya.

Yasiyorum, evlenince de burda yasayacagim. Mutluyum huzurluyum..

"Sevdigin adam" adı üstünde. Bugün odur, bir gün başkası taşır o sıfatı. Aileden daha değerli, sevilesi adam mı olur?

Merhaba;

Bence yasınız daha kucuk bir daha atanmayı deneyebilir. Diğer türlü mutlaka bi taraf üzülecek. Birde sizi gelin olarak istemeyen ailenin dibine gitmek de bence biraz cesaret eşi. Sevdiğiniz bu sehirde nasıl zorlanacaksa sizde orada oyle zorlanacaksinkz.

Tamamen siz olsaniz ne yapardiniz sorunuza istinaden yaziyorum. Diger turlu tenkid gibi olacagi icin yazmazdim. Yerinizdr olsam ayrilmayi da siklarin arasina koyup en son siraya koyardim ama onun memleketine gidip yerlesmeyi de kesinlikle ama kesinlikle şiklardan cikarirdim. ben de krndi kulturumden gelenek gorenekleri ayni aileler birbirine denk dedigim biriyle evliyim. Dediginiz gibi iliskinin bir donemi 1 yil kadar 900 - 1000 km mesafede gecti. O zamanlar telefonda konusuldugu icin cok minik tartismalar olurdu ama bir o kadar da guzel gecerdi. Hatta yanimda olmada bile varligindan cok mutlu olurdum filan. Bu konuda sizi cok iyi anliyorum. Ama bunlar hep askin oyunu sonrasi evlendik ama inanin o kadar farklilikla karsilastim ki bazen Turkiyenin oteki ucunda yasiyor olsalar bu kadar farklilik olur derdim. Dusunun ayni koken ayni kultur ayni cevre ortak tanislar akrabalar. Ben evliligimin ilk yili iyi ki kendi memleketlim bi de baska biyerden olsaydi ne olurdu diye sorguladim . O zamanlar benim defarkli bir kulturden acaba dedigim biri vardi. Cok zor bisey ortak noktalar. He altini ciziyorum ben boyle dusunuyorum bu bana gore. Bir cok insan var turk kurt yada alevi sunni vs. Saygim sonsuz hatta sorunsuz yurutebiliyorlarsa takdir ediyorum ama cok gordum cok duydum arkadaslarimin sıkıntilarini. Hayirlisi olsun hakkinizda

Doğduğun yer değil, doyduğun yer demişler. Aileye yakın olmak güzel ama şartlar onu gerektiriyorsa uzakta yaşanır. Uzakta olsanız da destek olabilirsiniz ailenize.

Bende aynı durumdayım:KK51:
Ama ikilemde değilim gider yaşarım...
Yalnız evlenir evlenmez istanbulda yaşamak yeni bir çift için nekadar iyi olur bilmiyorum..
Tamam doğuda olmicaksınız iki ailedende uzakta olacaksınız ama evlenirken zaten borca harca giriliyor direk evlenip böyle büyük, adım atsan para isteyen bir şehirde yaşamakk.. bilemiyorum..
Ben en azından kendi hayatım için bir gün istanbulda yaşayacaksam bile bu asla yeni evlendiğim zaman olmasını istemem..
Sizde isterseniz daha küçük bir şehirde yaşayın para biriktirin kendinizi toplayın düğünden sonra..
İstanbul çok pahalı bir şehir:KK51:

Aileden uzak yaşanır bende yaşıyorum ama ailemin sonuna kadar rızasını alarak. Ve onları terkettigimi düşünmüyorum çünkü birde oğulları oldu sayemde. Ama Siverek gibi küçük bi yerde yapılacak baskıları göz önünde bulundur. Aileni asla karşına alma onları üzme

ben durumunuzu çok parlak görmüyorum..taze bir anne olarak bi tanecik evladımın böyle bi evlilik yapmasını hiiç istemezdim..bi evlat kolay yetişmiyor..sizin değerinizi bilen ve her yönden size,ailenize yakışan biri olmalı..şimdi sizin çocuğunuz olduğunda görmezden geldiğiniz o töreler ve o yaşam tarzı çocuğunuzu etkileyecek.gün gelip barışacaksınız kv-kp ile..ne bileyim kabul etmeniz halinde çok yıpranırsınız onu bilin

Urfa ve Afyon. Öyle bir anlatmışsınız ki sanki Hindistan ve Paris'ten bahsediyorsunuz. Bence bu kadar kendinizi çıkmaza sokacak kadar fark yok, Bir sürü kişi evleniyor bu şekilde, mutlu olan mutlu oluyor. Kişilere bağlı

Urfa ile Afyon ciddi anlamda farklıdır birbirinden.

Sana karşı bu kadar önyargı varken Urfa'da mutlu olamazsın. En güzeli İstanbul.

Senin yerinde olsam gerekirse özel sektörde işe girer, bir süre sıkıntı çeker ama Urfa'ya gitmezdim. İstanbul'da olursa yürütme şansınız var ama Urfa'da çok zor.

Gideceğim şehre göre değişir. Benim kariyerim için de imkanları iyi olan, kültürel ve sosyal olarak sıkıntı çekmeyeceğim, yaşam standardı olarak alıştığımın altına düşmeyecek bir şehirse giderim. Değilse orta yolu bulmaya çalışırım.

Back
X