• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevdiğin adam için ailenden uzaklaşmak ?

Eşiniz için ailenizden uzağa yerleşebilir misiniz ?

• evet

OY: 18 66,7%
  • hayır

OY: 9 33,3%

• Ankete Katılan
    27
Yasayacaginiz yerden önce daha büyük sorunlar var bence. Kültür farkı, aileler, uzaktan ilişkinin getirdiği birbirinizi yeterince taniyamama durumu. Zor bi evlilik olur olursa..

Merhaba;

Farzedin ki birini çok sevdiniz, Biriniz Afyonlu, diğeriniz Şanlıurfa siverek.. İlişkinizin son 8 ayı 1000 km uzakta geçmiş birbirinizden. Her nasıl olduysa o kadar uzaktan sesiyle sarılmış size, önce sevgiliniz sonra arkadaşınız sırdaşınız abiniz sevdiğiniz, sevdanız olmuş... Hayatınız onun etrafında şekillenir , onunla uyur uyanır olmuşsunuz...
Ailenizin tek çocuğusunuz, herşeyisiniz. .. Aileniz kültürel farklılıklar sebebiyle karşı çıkıyor ilişkinize. ama biricik kızları sevmiş bir kere, isteksizde olsalar anlayışla karşılayacaklar belli... Karşı tarafın ailesi karşı çıkmanın ötesinde bir tepki gösteriyor, sizinle olursa tamamen kaybedecek ailesini.Çünkü açıksınız, ve sizinle olursa var olan düzene, töreye karşı gelmiş olacak... Bu durumun üzerine birde irili ufaklı olumsuzlar ekleyin maddiyata dair.. Kısacası ailenizin size, sizin desteğinize ihtiyacı var... Gelmişsiniz 24 nüze, karşı taraf 27 sine, çocuk da değilsiniz ki vaktimiz var diyebilesiniz...
Sevdiğiniz adam Sınava girmiş, atanma şansı var. Atanırsa sorununuz yok ama puanı yüksek değil...
Atanmazsa onu Yaşadığnız şehre çağıramazsınız çünkü etnik kökeni sebebiyle yaşadığınız şehirde iş bulması zor... İki seçeneğiniz var;
Ya onunla evlenip onun rahatça iş kurabileceği siverek e taşınıp ailenizden 1000 km uzakta yaşamaya başlayacaksınız ki bu ihtiyacı olduğunda ailenizden çok uzakta olacağınız onları yalnız bırakacağınız , demek... ailenizi kaybetmeniz demek...
Ya da Birlikte İstanbul a yerleşip bir düzen kurmalısınız. Çünkü istanbul her kökenden insanın rahatça yaşayabildiği ve sizin çalıştığınız sektörün yoğunlukta olduğu bir şehir.

Uzun oldu biraz, ama arkadaşlarımın beni yargılamadan yardımcı olduğu zamanlardan çok uzaktayım, siz olsanız ne yapardınız ?
büyük konuşmayayım ama bir erkek için ailemi üzmektense ailem için bir erkeği üzmeyi göze alırdım. ki bu erkekle aynı şehirlerde bile yaşayıp günlerinizi beraber geçirmemişsiniz yani sürpriz yumurta

Onun ailesinin karşı çıkmanın da ötesinde bir tepkisi olduğunu söylüyorsunuz, kendi ailenizin de aslında gönlü yok sadece biricik kızları üzülmesin istiyorlar...

Kültür farkını gözardı edersek; Eğer ailesi sizi isteseydi, gelini olarak görüp kabullenseydi gidebilirdiniz, bir süre yaşanabilirdi, alışmadığın çevrede, bilmediğin kültürde yaşamak zor olduğu halde...

Ama istenmeyen gelin olarak ayrıca bir baskı görebilirsiniz (anlattıklarınızdan bunu çıkarıyorum) ki doğru düzgün ailenizle telefonla bile görüşüp dertleşemeyeceksiniz ki onlar üzülmesin diye zaten anlatmak istemeyeceksiniz :KK43: Şimdi sevgililik zamanı başka evlendikten sonra ne olacağını bilemezsiniz... o kültürde yetişmiş bir adam da annesinin babasının sözünden çıkmaz kolay kolay...

Unutmayın ki sadece iki kişi evlenmiyor gerçekten ailesiyle de evleniyorsunuz... Ayrıca 24 yaş vaktinin olmadığı bir yaş değil...

Merhaba;

Farzedin ki birini çok sevdiniz, Biriniz Afyonlu, diğeriniz Şanlıurfa siverek.. İlişkinizin son 8 ayı 1000 km uzakta geçmiş birbirinizden. Her nasıl olduysa o kadar uzaktan sesiyle sarılmış size, önce sevgiliniz sonra arkadaşınız sırdaşınız abiniz sevdiğiniz, sevdanız olmuş... Hayatınız onun etrafında şekillenir , onunla uyur uyanır olmuşsunuz...
Ailenizin tek çocuğusunuz, herşeyisiniz. .. Aileniz kültürel farklılıklar sebebiyle karşı çıkıyor ilişkinize. ama biricik kızları sevmiş bir kere, isteksizde olsalar anlayışla karşılayacaklar belli... Karşı tarafın ailesi karşı çıkmanın ötesinde bir tepki gösteriyor, sizinle olursa tamamen kaybedecek ailesini.Çünkü açıksınız, ve sizinle olursa var olan düzene, töreye karşı gelmiş olacak... Bu durumun üzerine birde irili ufaklı olumsuzlar ekleyin maddiyata dair.. Kısacası ailenizin size, sizin desteğinize ihtiyacı var... Gelmişsiniz 24 nüze, karşı taraf 27 sine, çocuk da değilsiniz ki vaktimiz var diyebilesiniz...
Sevdiğiniz adam Sınava girmiş, atanma şansı var. Atanırsa sorununuz yok ama puanı yüksek değil...
Atanmazsa onu Yaşadığnız şehre çağıramazsınız çünkü etnik kökeni sebebiyle yaşadığınız şehirde iş bulması zor... İki seçeneğiniz var;
Ya onunla evlenip onun rahatça iş kurabileceği siverek e taşınıp ailenizden 1000 km uzakta yaşamaya başlayacaksınız ki bu ihtiyacı olduğunda ailenizden çok uzakta olacağınız onları yalnız bırakacağınız , demek... ailenizi kaybetmeniz demek...
Ya da Birlikte İstanbul a yerleşip bir düzen kurmalısınız. Çünkü istanbul her kökenden insanın rahatça yaşayabildiği ve sizin çalıştığınız sektörün yoğunlukta olduğu bir şehir.

Uzun oldu biraz, ama arkadaşlarımın beni yargılamadan yardımcı olduğu zamanlardan çok uzaktayım, siz olsanız ne yapardınız ?
1) Bir de etnik köken derken eş adayın, kökeni nedir?
2) Afyon u muhafazakâr bilirdim. Ne bileyim, bu kadar ırkçı mı?
3) siverekte aynı şeyi, senin de yaşama olasılığın çok yüksek.
Üstelik sana destek bir annen olmayacak ve hatta destekten geçtim seni istemeyecek bir kv Kp ve olası elti ve görümceler olacak. Onlarla baş edebilecek gücü kendinde görüyor musun?
4) Günün birinde evlenip ta oralara gittiğinde eşin ailesine karşı seni korur mu?
5) Korumazsa ikna olabilir yapıda ve sevecenlikte bir adam mı?

6)Senin bir mesleğin var mı?
7)Eş aday adayının memleketinde senin çalışma imkanın var mı?

Merhaba;

Aileden uzakta olmak demek kaybetmek demek değildir. İstanbul avantajları kadar dezavantajlarıda var. Ama bu sizin siverekte yaşayacağınız hayattan daha kolay okacak. Çünkü sevdiğiniz adamın ailesi sizi kabullenmediği için sorunlar olacak

Size önce kendi kuzenimle ilgili bir hikâye anlatayım: Kuzenim Güney'de doğmuş, gayet serbest yetişmiş, üniversite mezunu, çalışan bir kadındı. Gel zaman git zaman, üniversiteyi beraber okuduğu bizim enişteyle evlenmeye karar verdi. Urfa'ya gitmesi gerekiyordu; eniştenin ailesinin istememe durumu yoktu. "Buraya gelsin, hastane açacağız ona, başında dursun" dediler. Annemler çok ısrar etti "Gitme, orada öyle olmaz bak" diye. Gitti. Şimdi çarşaflı, düğününde straplez giyen o kızdan eser yok. Fotoğrafı olması bile yasak, kocası izin vermiyor. 3 çocuğu oldu, başlarında duruyor.

Araya bir es vereyim: Türbanla herhangi bir sorunum yok. İsteyen kapanır, isteyen bittabi fotoğraf dahi çektirmeyebilir. Fakat kuzenimin durumunda bu iş zorla oldu. Hâlâ telefonda anneme "Keşke sizi dinleseydim" der. Onun için söylüyorum.

Elbette ki herkes böyle değildir, ama böyle örnekler de var. Aklınızda bulunsun diye söylüyorum. "Bana olmaz" demeyin; her zaman bir ihtimal var. Enişteyi evlilikten önce de tanıyan biz çok şaşırmıştık mesela.

Aileden uzakta, İstanbul'da olma meselesine gelince: Benim de ailemin maddî olarak bana ihtiyacı var ve ben de seneye İstanbul'a taşınacağım. Allah korusun, çözümsüz bir hastalık gibi bir durum yoksa uzaktan da destek olabilirsiniz maddî olarak bana kalırsa.

Her iki kültürü de çok yakından bilen biri olarak ciddi sorunlar var diyorum bence o işe kalkışma hiç. Erkeğin ailesi istemiyorsa çok ciddi baskı görürsün ailesinin yanına gitmeyi hiç düşünme derim. Hayat hiç öyle toz pembe değil evet seviyorsun ama sevdiğin kişi ciddi durumlar oluştuğunda değişebilir buna binlerce örnek verilebilir ki illa ayrı kültürde olması da şart değil. Bence atama vs işlerini bekle yaşınız çok büyükte degil.

Hepinize tesekkur ederim, tum gorusler icten dogal ve durust... Bir kac arkadas sormus , ben vodafone cagri merkezi takim lideriyim. İstanbul sartlarinda en az 1200 lira maasla calisabilecegim bir is.. Ayrica bilgisayar programciligi okuyorum. İki senem var kpss icin. İstanbul u dusunme sebebimiz orda 2 teyzem olmasi ve sevdigimle rahat is bulabilecegimizi ummak, tabi dunyanin en pahali sehirlerinden olusuda kormutmuyor degil... Kucuk sehirlerde onyargi yok degil tum surecimiz sancili gececegi icin bunu en az stresle atlatmayi umuyoruz. Bu yuzden metropol daha iyi olur umudu var. Ve genel gorus siverek in beni yipratacagi konusunda birlesmis. Sanirim sizlerinde soyledigi gbi yasamak icin iki aileninde incinmeyecegi farkli bir sehir secimi daha uygun.

Back
X